Skip to content

Mikä on USB 3.0?

1 de heinäkuu de 2021

USB 3.0 on Universal Serial Bus (USB) -standardi, joka julkaistiin marraskuussa 2008. Suurin osa nykyisin valmistettavista uusista tietokoneista ja laitteista tukee tätä standardia, jota kutsutaan usein nimellä SuperSpeed ​​USB. USB 3.0 -standardia noudattavat laitteet voivat teoreettisesti lähettää dataa enintään 5 Gbps (5,120 Mbps) nopeudella, mutta eritelmän mukaan 3200 Mbps on järkevämpää jokapäiväisessä käytössä. Tämä on jyrkässä ristiriidassa aikaisempien USB-standardien kanssa, kuten USB 2.0, joka parhaimmillaan voi siirtyä 480 Mbps: n nopeudella tai USB 1.1, joka ylittää 12 Mbps: n nopeuden. USB 3.2 on päivitetty versio USB 3.1: stä (SuperSpeed ​​+) ja on uusin USB-standardi. Se lisää tämän teoreettisen enimmäisnopeuden 20 Gbps: iin (20 480 Mbps), kun taas USB 3.1 tulee sisään enintään 10 Gbps: n (10 240 Mbit / s) nopeudella. Vanhemmat USB-laitteet, kaapelit ja sovittimet voivat olla fyysisesti yhteensopivia USB 3.0 -laitteiston kanssa, mutta jos tarvitset nopeinta mahdollista tiedonsiirtonopeutta, kaikkien laitteiden on tuettava sitä. USB 3.0, USB 3.1 ja USB 3.2 ovat näiden standardien ”vanhoja” nimiä. Heidän viralliset nimensä ovat USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2 ja USB 3.2 Gen 2×2. 1:49

Mikä on USB 3.0?

USB 3.0 -liittimet

USB 3.0 -kaapeli (tyyppi A – Micro-B).

Uros USB 3.0 -kaapelin tai flash-aseman liitintä kutsutaan pistoke. Nainen tietokoneen portin, jatkojohdon tai laitteen liitintä kutsutaan astia.

  • USB-tyyppi A: Nämä liittimet, joita virallisesti kutsutaan USB 3.0 Standard-A: ksi, ovat yksinkertaisia ​​suorakaiteen muotoisia USB-liittimiä, kuten flash-aseman päässä oleva pistoke. USB 3.0 Type A -liittimet ja -liittimet ovat fyysisesti yhteensopivia USB 2.0- ja USB 1.1 -liitäntöjen kanssa.
  • USB-tyyppi B: Nämä liittimet, joita virallisesti kutsutaan USB 3.0 Standard-B: ksi ja USB 3.0 Powered-B: ksi, ovat neliömäisiä, ja niiden yläosassa on suuri lovi, ja ne löytyvät yleensä tulostimista ja muista suurista laitteista. USB 3.0 Type B -liittimet eivät ole yhteensopivia vanhempien USB-standardien B-tyypin liitäntöjen kanssa, mutta vanhempien standardien liittimet ovat yhteensopivia USB 3.0 Type B -liitäntöjen kanssa.
  • USB Micro-A: USB 3.0 Micro-A -liittimet ovat suorakaiteen muotoisia, ”kaksiosaisia” liittimiä, ja niitä löytyy monista älypuhelimista ja vastaavista kannettavista laitteista. USB 3.0 Micro-A -liittimet ovat yhteensopivia vain USB 3.0 Micro-AB -liitäntöjen kanssa, mutta vanhemmat USB 2.0 Micro-A -liittimet toimivat USB 3.0 Micro-AB -liittimissä.
  • USB Micro-B: USB 3.0 Micro-B -liittimet näyttävät hyvin samankaltaisilta kuin Micro-A-kollegansa, ja ne löytyvät vastaavista laitteista. USB 3.0 Micro-B -liittimet ovat yhteensopivia vain USB 3.0 Micro-B- ja USB 3.0 Micro-AB -liitäntöjen kanssa. Vanhemmat USB 2.0 Micro B -liittimet ovat myös fyysisesti yhteensopivia sekä USB 3.0 Micro-B- että USB 3.0 Micro-AB -liitäntöjen kanssa.

USB 2.0 -määrittely sisältää USB Mini-A- ja USB Mini-B -liittimet sekä USB Mini-B- ja USB Mini-AB -liittimet, mutta USB 3.0 ei tue näitä liittimiä. Jos kohtaat näitä liittimiä, niiden on oltava USB 2.0 -liittimiä. Etkö ole varma, onko laite, kaapeli tai portti USB 3.0? Hyvä osoitus vaatimustenmukaisuudesta on, kun pistoketta tai liitintä ympäröivä muovi on sinistä väriä. Vaikka sitä ei vaadita, USB 3.0 -eritelmässä suositellaan sinistä väriä kaapeleiden erottamiseksi USB 2.0: lle suunnitelluista. Voit tarkastella USB-fyysisen yhteensopivuuskaavion yhden sivun viitteitä siitä, mikä sopii mihin.

Lisätietoja USB 3.0: sta

Ensimmäinen Microsoft-käyttöjärjestelmä, joka sisälsi sisäänrakennetun tuen tälle USB-standardille, oli Windows 8. Linux-ydin on ollut tukena vuodesta 2009 alkaen versiosta 2.6.31 alkaen. Katso Kannattaako tietokoneeni USB 3.0: ta? jos käytät Macia. Japanilainen tietokoneiden oheislaite Buffalo Technology toimitti ensimmäisenä USB 3.0 -tuotteita kuluttajille vuonna 2009. USB 3.0 -määrityksessä ei määritetä kaapelin enimmäispituutta, mutta yleensä 10 jalkaa on yläraja.