Skip to content

Mikä on USB OTG ja mitä se tekee?

1 de heinäkuu de 2021

USB On-the-Go, jota yleensä kutsutaan USB OTG: ksi tai OTG: ksi, on eritelmä, jonka avulla jotkin Android-älypuhelimet ja -tabletit voivat toimia USB-isäntänä, jotta voit liittää niihin muita USB-oheislaitteita, kuten näppäimistöjä tai flash-asemia. Tässä on lisätietoja USB OTG: stä, siitä, miten laite tukee sitä, ja kuinka käyttää tätä kätevää toimintoa. iOS-laitteet eivät tue USB OTG: tä, mutta on olemassa tapoja saada samanlaisia ​​toimintoja ja liittää USB-laitteet iPhoneen ja iPadiin.

Mihin USB OTG on tarkoitettu?

Näet USB OTG -tarran laitteissa, jotka voivat liittää ja ohjata ulkoisia USB-oheislaitteita tai jotka muodostavat yhteyden toiseen laitteeseen ja toimivat USB-oheislaitteena. USB.org: n mukaan nämä laitteet saavuttavat tämän toiminnon yhdellä USB-portilla. USB-liitännät luetaan yleensä lähtökohtana tietokoneelta (isäntä) ja linkittämisestä toiseen laitteeseen, yleensä oheislaitteeseen, kuten tulostimeen, hiireen, näppäimistöön tai USB-muistitikulle. USB OTG: tä tukeva laite voi toimia isäntänä tai oheislaitteena. Android-älypuhelimet ovat suosittu USB OTG -ratkaisu. Kun liität Android-älypuhelimen tietokoneeseen, tietokone on isäntä ja puhelin toimii oheislaitteena. Voit todennäköisesti käyttää tietokonetta puhelimen tiedostojen hallintaan. Jos Android-puhelin on USB OTG -yhteensopiva, voit liittää sen myös USB-muistitikulle. Puhelin toimi sitten isäntänä, joka kykenee ohjaamaan oheislaitteiden flash-asemaa. Joitakin USB OTG -käyttöesimerkkejä ovat sovellusten siirtäminen älypuhelimesta toiseen tai hiiren tai näppäimistön liittäminen tablettiin tai älypuhelimeen.

Tukeeko laitteesi USB OTG: tä?

Monet Android-älypuhelimet tukevat USB OTG: tä, mukaan lukien uudemmat Samsung-puhelimet. Mutta jos et ole varma, on olemassa muutama helppo tapa selvittää, tukeeko laite USB OTG -yhteyttä.

Etsi logo

USB OTG -yhteensopivien laitteiden tuotepakkauksissa on usein USB OTG-logo. Tarkista käyttöoppaasi, verkkolähteesi tai alkuperäinen laatikko ja tarkista, onko logo siellä.

USB On-The-Go -logo

USB OTG Checker -sovellukset

Jos sinulla ei ole tuotepakkausta, lataa ilmainen USB OTG -tarkistussovellus, kuten USB OTG Checker, Android-laitteellesi. Nämä sovellukset kertovat nopeasti, onko laitteessasi USB OTG -toiminto ja mitkä ominaisuudet toimivat sinulle.

Tarkista laitteen asetukset

Saatat myös löytää USB OTG -tiedot laitteen asetuksista. Vaikka tämä vaihtelee laitteittain, se on todennäköisesti järjestelmäasetuksissa tai missä tahansa laitteessa luetellaan USB-asetukset.

Kuinka käyttää USB OTG -toimintoa

USB OTG -toiminto vaihtelee laitteittain. Esimerkiksi USB OTG -kamera voi pystyä yhdistämään tulostimeen, mutta ei Xbox-ohjaimeen. Monille Android-laitteille on monia hyödyllisiä toimintoja. Voit luoda kannettavan tietokoneen toimintoja Android-tablet-laitteella liittämällä USB-keskittimen ja sitten hiiren ja näppäimistön USB OTG: n avulla. Voit jopa liittää videopeliohjaimen. Tällaisten oheislaitteiden tuki on kätevää videopelien suoratoistoon Google Stadian kaltaisella palvelulla. Toinen esimerkki olisi USB OTG: n käyttäminen USB-muistitikkujen tai ulkoisten kiintolevyjen liittämiseen puhelimeen tai tablettiin, mikä lisää käytettävissä olevaa tallennustilaa dramaattisesti. Jotkut USB OTG -yhteydet tukevat jopa USB 3.0 -nopeuksia. Jotkut ulkoiset kiintolevyt voidaan kytkeä suoraan puhelimiin toimimaan USB OTG -muistina, kun taas muut asemat, joissa on tavallinen USB-A-liitin, saattavat tarvita USB OTG -adapterin.