Skip to content

Mikä on USSD (strukturoimaton täydentävä palveludata)?

2 de heinäkuu de 2021

Unstructured Supplementary Service Data (USSD) on matkapuhelinten tiedonsiirtoprotokolla. USSD-koodien avulla voit käyttää verkkopalveluja asentamatta mobiilisovellusta. Tässä on mitä se on, miten se toimii ja miksi se on tärkeää.

Mikä on USSD?

USSD-viestintäkäytäntö on osa Global System for Mobile Communications (GSM) -digitaalista solukkostandardia. Kuten tekstiviestit ja multimediaviestit, myös USSD helpottaa viestintää ilman erillistä sovellusta. Toisin kuin tekstiviestillä, jota käytetään edestakaisin tekstiviesteihin kahden puhelimen välillä, USSD muodostaa reaaliaikaisen yhteyden puhelimesi ja matkapuhelinverkon tai palvelimen välille. Tällä tavoin voit tehdä esimerkiksi lisätä aikaa puhelintilaukseesi, tarkistaa pankkitilisi ja paljon muuta tarvitsematta ladata tai asentaa sovelluksia laitteellesi.

Mikä on USSD-koodi?

USSD perustuu koodeihin, jotka koostuvat jokaisessa matkapuhelimessa olevista merkeistä. Kun valitset USSD-koodin, puhelin lähettää pyynnön USSD-verkkoyhdyskäytävälle, joka reitittää pyynnön verkkopohjaiseen sovellukseen. Verkkoyhdyskäytävä palauttaa sitten tekstipohjaisen valikon, jota voit käyttää sovelluksen kanssa. Esimerkiksi prepaid-puhelimissa voit käyttää USSD-koodeja jäljellä olevan saldosi tarkistamiseen, verkkovierailun ottamiseen käyttöön tai sijaintipohjaisten palveluiden käyttämiseen. On myös mahdollista saada sosiaalisen median päivityksiä Facebookista ja Twitteristä USSD: n kautta. USSD-koodeja voidaan käyttää rahansiirtoon, puhelunsiirron määrittämiseen ja jopa verkon selaamiseen langattoman sovelluksen protokollan (WAP) kautta.

Suoritetaan USSD-koodeja

Useimmat USSD-koodit alkavat tähdellä (*) tai hashtag (#). Aloita USSD-pyyntö kirjoittamalla USSD-koodi näppäimistöön. Jotkut koodit suoritetaan välittömästi, kun taas jotkut vaativat napauttamista Lähettää. Koska USSD-sovellukset toimivat matkapuhelinverkossasi eikä itse laitteessa, ne eivät vie tallennustilaa eivätkä kuluta järjestelmäresursseja, joten ne ovat erityisen hyödyllisiä vanhemmille puhelimille. Internet-yhteyttä ei tarvita USSD-sovellusten käyttämiseen. niin kauan kuin voit muodostaa yhteyden matkapuhelinoperaattorisi verkkoon, voit hyödyntää USSD-koodeja.

Ominaisuuksien koodit

Sinun ei tarvitse älypuhelinta käyttääksesi USSD-koodeja; jotkut koodit ovat kuitenkin yksinomaan tietyntyyppisille puhelimille. Näitä USSD-koodeja kutsutaan myös pikakoodeiksi tai toimintokoodeiksi, ja ne ohjelmoidaan laitteen SIM-kortille. Jotkin ominaisuuskoodit palvelevat vain yhtä tarkoitusta. Esimerkiksi soittaminen * # 06 # useimmissa Android-puhelimissa näyttää IMEI-numerosi. IPhonessa soittaminen * 3001 # 12345 # * näyttämällä laitteen ja SIM-kortin tiedot. Muut koodit koskevat matkapuhelinoperaattoriasi. Esimerkiksi T-matkapuhelimissa voit ottaa puhelunsiirron käyttöön koodilla * 43 #.

Muut käyttötavat USSD: lle

USSD-koodien avulla yritykset voivat tarjota verkkopalveluja käyttäjille. Yritykset voivat kehittää USSD-pohjaisia ​​sovelluksia esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Pyydä palautetta asiakkailta
  • Pyydä soittopyyntö
  • Vahvista toimitustilaukset
  • Lähetä virtuaalisia kuponkeja

Maksujen suorittaminen USSD: llä

Jotkut pankit ja verkkomaksupalvelut tukevat saldokyselyjä ja rahansiirtoja USSD: n kautta, mikä on kätevämpää kuin mobiilisovelluksen käyttö. Sinun on ensin rekisteröitävä puhelinnumerosi maksutavalla ja sitten soitettava * 99 # määrittää mobiilimaksut. Kun soitat * 99 # taas sinulla on mahdollisuus lähettää rahaa suoraan toiselle matkapuhelimen käyttäjälle. Jos heidän puhelimessaan on esimerkiksi määritetty USSD-maksuja, voit lähettää tai pyytää rahaa syöttämällä heidän puhelinnumeronsa. USSD-maksut ovat yleisempiä Yhdysvaltojen ulkopuolella, etenkin sellaisissa osissa maailmaa, joissa Internet-yhteydet eivät ole luotettavia. Ainoa merkittävä haittapuoli on, että USSD-koodit eivät toimi kaikissa puhelimissa, mutta ne ovat silti helpommin saatavilla kuin älypuhelimille suunnitellut mobiilisovellukset.

USSD, MSS ja SMS

USSD: tä käytetään usein tekstiviestien ja MSS: n yhteydessä. Esimerkiksi kun ostat digitaalisia tuotteita USSD-maksulla, ne voidaan toimittaa MSS: n kautta, ja saatat saada kuitin tekstiviestinä.