Skip to content

Mikä on USSD?

1 de heinäkuu de 2021

USSD on lyhenne sanoista Rakentamattomat täydentävät palvelutiedot. Pohjimmiltaan se on toinen tekstiviestiprotokolla, samanlainen kuin SMS (Short Message Service), jota useimmat ihmiset käyttävät päivittäin tekstiviestien lähettämiseen. Kuten tekstiviestit, USSD on aika ennen älypuhelimia, jolloin puhelimet tarvitsivat tapaa kommunikoida ilman täysimittaisia ​​sovelluksia. Tässä on, mitä sinun tarvitsee tietää siitä.

Mikä on USSD?

USSD on tietoliikenneprotokolla, joka käyttää matkapuhelimessa käytettävissä olevista merkeistä koostuvia koodeja. USSD-viestien pituus voi olla enintään 182 merkkiä, ja ne luovat reaaliaikaisen viestintäistunnon puhelimen ja toisen laitteen, yleensä verkon tai palvelimen, välille. USSD: n reaaliaikainen näkökulma on mahdollista, koska viestintä jätetään jatkuvasti avoimeksi laitteiden välillä. Tämä helpottaa tietojen vaihtoa.

Mitä USSD voi tehdä?

USSD on kyse viestintälinjan avaamisesta ja datan lähettämisestä linjan ollessa auki. Se voi lähettää viestejä vain, kun yhteys on muodostettu, joten se ei ole aivan sama kuin tekstiviestipalvelu. Kaikki USSD-yhteydet alkavat suunnilleen samalla tavalla. Lähetät viestin koodiin. Koodi on numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmä. Puhelintarjoajasi ohjaa sinut oikeaan palveluun kyseisen koodin avulla. Kun muodostat yhteyden palveluun, sinulla on pääsy sen tarjoamiin tietoihin, tietoihin, päivityksiin tai yksinkertaisiin sovelluksiin.

Kuinka USSD: tä käytetään?

Yksi yleisimmistä USSD-käyttötavoista tulee prepaid-puhelimista. Kun ostat jonkin näistä laitteista, voit lähettää saldosi tarkistamalla koodinumeron. Puhelintoimittaja käyttää samaa yhteyttä reaaliaikaisten päivitysten tarjoamiseen. On myös mahdollista toimittaa päivityksiä sosiaalisista alustoista, kuten Facebook ja Twitter, USSD: n kautta, jotta päivitykset saadaan mahdollisimman pian. Sitten on olemassa sovelluksia, jotka on rakennettu USSD: n yli. Voit soittaa USSD-koodin ja palata valikkoon. Tämän valikon avulla voit tehdä melkein mitä tahansa, lisäämällä enemmän aikaa prepaid-puhelimeesi tietojen pyytämiseen tai jopa palveluiden maksamiseen. USSD-sovellukset ovat todella suosittuja joissakin paikoissa, kuten Afrikassa. USSD: llä on sovelluksia myös pankkimaailmassa. Sen nopea ja kevyt luonne tekee siitä ihanteellisen tasapainotutkimuksiin ja siirtoihin. Viestin lähettäminen USSD: n kautta on nopeampaa kuin mobiilipankkisovellus, ja se voidaan tehdä käytännössä mistä tahansa matkapuhelimesta.