Skip to content

Mikä on varjon kielto?

5 de heinäkuu de 2021

Varjojen kieltäminen on, kun sosiaalisen median yritys, järjestelmänvalvoja tai valvoja piilottaa tietyt viestit kaikilta paitsi alkuperäiseltä julisteelta. Viestejä, joihin varjonkielto vaikuttaa, ei enää näytetä muille käyttäjille heidän sosiaalisen verkostonsa aikatauluissa, ja ne voidaan myös piilottaa hakutuloksista. Varjojen kieltäminen voidaan kirjoittaa myös ”varjoankosuojaksi”, ja siihen voidaan joskus viitata ”varkain kielto”, ”kommenttien haamukuvaus”, ”helvetin salama” ja ”haamukielu”.

Kuinka varjonkielto toimii

Kaikissa varjonkieltotapauksissa viestien luoja ei ole täysin tietoinen siitä, että heidän viestinsä piilotetaan muilta ihmisiltä. Heille ei ilmoiteta muutoksesta, ja he tietävät yleensä varjokiellon vasta, kun muut käyttäjät ilmoittavat heille, että he eivät näe heidän sisältöään tai kun he huomaavat merkittävän pudotuksen sitoutumisessa tai näyttökerroissa. Äärimmäisissä varjonkieltotapauksissa koko käyttäjän tili, mukaan lukien hänen profiilinsa, voidaan piilottaa sosiaalisen verkoston käyttäjäkunnasta.

Mitä Shadow Banned tarkoittaa Twitterissä?

Twitterin virallinen kanta varjojen kieltämiseen on, että he eivät tee sitä tavalliselle käyttäjälle. Yrityksellä on kuitenkin myös vahvistettu ne piilottavat twiitit tileiltä, ​​jotka monet käyttäjät ovat mykistäneet tai estäneet tai joilla on aiemmin ollut ohjeiden rikkomuksia. Pohjimmiltaan Twitter tekee varjonkiellon. He yksinkertaisesti päättävät olla kutsumatta sitä. Twitter käyttää myös algoritmilla toimivaa dynaamista toimintosyötettä suosittujen twiittien näyttämiseen tai sellaisten tilien lähettämiin, joita Twitter on pitänyt suosituina tai tärkeinä ennen muita. Tämä voi johtaa siihen, että monet jokapäiväisten käyttäjien twiitit työnnetään syötteen pohjaan ja voivat luoda illuusion siitä, että heidät on kokonaan piilotettu tai varjo kielletty. Tämä algoritminen sijoitus vaikuttaa myös tilaustilit näkyvät hakutuloksissa. Tämä voi olla turhauttavaa, mutta tämä ei ole teknisesti varjonkielto. Jos löydät itsellesi paljon tweettejä seuraamiltasi tileiltä, ​​voit siirtyä takaisin Twitterin kronologiseen aikajanaan. Voit myös kannustaa seuraajia tekemään samoin, jos heiltä puuttuu twiitit. Vuonna 2018 Twitteriä syytettiin varjosta, joka kielsi poliittisesti konservatiiviset tilit sosiaalisen verkoston automaattisten ehdotusten hakutuloksista. Kuitenkin, tämä oli tekninen häiriö se korjattiin nopeasti.

Mikä on varjokielto Instagramissa?

Varjojen kieltäminen Instagramissa sisältää lähinnä viestien piilottamisen hauista ja hashtag-syötteistä. Varjojen kieltoprosessi näyttää olevan enimmäkseen automatisoitu järjestelmässä, joka havaitsee epäilyttävää toimintaa suorittavat tilit ja piilottaa niiden sisällön. Tämä järjestelmä on ensisijaisesti suunniteltu estämään robotit ja väärennetyt tilit täyttämästä käyttäjien Instagram-syötteitä roskapostilla, mutta se vaikuttaa usein myös tavallisiin käyttäjiin. On hyvin yleistä, että Instagram-tileillä on tiettyjen hashtagien varjo kielletty sen jälkeen, kun samoja hashtageja on käytetty liikaa säännöllisesti. Esimerkiksi, vaikka kaikki Instagram-viestisi liittyvät matkaan ja käytät jokaisessa viestissä ”#travel”, Instagram saattaa ajatella, että roskapostitat hashtagia tai yrität hallita sen tulossivua ja piilottaa kaikki viestisi kyseiseltä hashtagilta eteenpäin. Varjokiellon estäminen hashtagille Instagramissa tekee kyseisen tietyn hashtagin hyödyttömäksi tilillesi. Voit selvittää, mitkä hashtagit, joille olet varjeltu, on estetty selaamalla hashtagia, kun olet kirjautunut sisään toisella tilillä ja näet, mitkä viestisi näkyvät viimeisimmän välilehden alla.

Onko YouTube Shadowban -tilillä?

Samoin kuin Twitterissä ja Instagramissa, YouTube käyttää myös automaattista järjestelmää käyttäjien toiminnan valvomiseksi, ja sen tiedetään varjostavan ihmisiä YouTube-videoiden kommenttiosassa. Varjojen kieltäminen YouTubessa tapahtuu yleensä, kun tilin epäillään olevan botti tai se roskapostittaa järjestelmää epätavallisen korkealla tasolla kommentteja. Tilit voidaan myös varjostaa, jos heidän kommenttinsa saavat paljon muita käyttäjiä koskevia ilmoituksia sopimattomuudesta tai väkivaltaisuudesta. Kommenttivarjokiellon lisäksi YouTuben tiedetään myös varjostavan videot käyttäjien tilaussyötteistä. Näyttää siltä, ​​että se tehdään ensisijaisesti käyttäjien tilaussyötteen videoiden yleisen laadun parantamiseksi, eikä se heijasta YouTube-videon tekijää. Esimerkiksi, jos käyttäjä tilaa useita satoja YouTube-kanavia ja monet heistä lataavat uusia videoita samana päivänä, YouTube saattaa piilottaa osan niistä, jotta tilaussyötteestä ei tule liian ylivoimaista. Näin voi käydä myös, jos yksi tili lataa suuren määrän videoita kerralla. YouTube varjostaa myös arkaluonteisia aiheita sisältävät videot suosittelemistaan ​​tai ehdotetuista video-osioistaan ​​YouTube-verkkosivustolla ja -sovelluksissa sekä itse videoissa, kun ne ovat lopettaneet toiston.

Mitä tehdä, kun varjo on kielletty sosiaalisessa mediassa

Useimmissa tapauksissa tehokkain tapa kääntää varjokielto on pohtia mahdollisia syitä sille, miksi sinua varjokiellettiin, muuttaa käyttäytymistasi ja odottaa, kunnes sosiaalisen verkoston järjestelmä poistaa kiellon. Tässä on joitain vinkkejä siitä, miten voit julkaista sosiaalisen median, kun olet varma kielletty:

  • Lopeta kiroilu: Kiroussanat voivat usein laukaista maltillisuusalgoritmeja.
  • Vältä taisteluita: Taisteluihin pääseminen kommenteissa voi saada muut käyttäjät mykistämään, estämään tai ilmoittamaan sinut, mikä voi pidentää varjokieltoa.
  • Lopeta hashtagien käyttö Twitterissä: Älä käytä hashtageja, ennen kuin varjokielto poistetaan.
  • Vähennä hashtagien käyttöä Instagramissa: Viisi hashtagia on turvallinen määrä tavoittaa.
  • Muuta Instagram-hashtagejasi: Älä käytä tunnisteita, joita käytit ennen kieltoa, ja yritä käyttää erilaisia ​​päivittäin.
  • Irrota kaikki kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut: Jos postitat sosiaaliseen mediaan automaattisen ohjelman, sammuta se ja irrota se kokonaan suoritetuista tileistäsi.
  • Lopeta spämmääminen: Rajoita muutama twiitti tunnissa, yksi Instagram-viesti 12 tunnin välein ja yksi YouTube-video päivittäin.
  • Vältä arkaluontoisia aiheita ja alastomuutta: Joko jommankumman sisältävien viestien on tiedetty vaikuttavan tileihin ja aiheuttavan varjonkieltämisen.

Varjokiellot ovat melkein aina väliaikaisia, ja niiden tiedetään kestävän parista päivästä muutamaan viikkoon. Odotus on melkein aina paras strategia, mutta yllä olevat vinkit voivat auttaa sinua palauttamaan hallinnan tilisi yleisöön hieman nopeammin.