Skip to content

Mikä on vihaaja?

3 de toukokuu de 2021

Vihaaja on slangitermi, jota käytetään jokapäiväisessä kielessä ja erityisesti verkossa kuvaamaan henkilöä, joka puhuu ja käyttäytyy negatiivisesti vastauksena muiden ihmisten menestykseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Vihaajat saattavat olla kateellisia menestyvämmille kollegoilleen, mutta heidän ei välttämättä tarvitse olla. Jotta henkilö olisi vihaaja, hänen on vain kritisoitava toisen ihmisen menestystä – riippumatta siitä, haluavatko he salaa saman tyyppistä menestystä itselleen vai eivät. HATERSia käytetään myös laajalti lyhenteenä, joka tarkoittaa:

Viha kohti kaikkia menestyviä

Melko fiksu, eikö? Lyhenne itsessään on selkeä kuvaus sanasta.

Kuinka termiä ”vihaaja” käytetään

Ihmisillä on tapana käyttää termiä ”vihaaja” tai ”vihaajat”, kun heidän on segmentoitava yleisesti negatiiviset ihmiset positiivisten joukosta viitaten oman tai jonkun muun menestyksen jakamiseen. Voisit sanoa, että vihaajan vastakohta on fani. Termiä vihaaja voidaan käyttää myös kutsumaan jonkun vihamielisiä sanoja tai käyttäytymistä toivoen auttavansa heitä ymmärtämään, että he itse asiassa ovat vihamielisiä. ”Vihaaja” on myös joskus lyhennetty ”h8r”. Tämä johtuu siitä, että numero 8, joka puhutaan ”kahdeksaksi”, kuulostaa täsmälleen samalta kuin ”-ate”.

Esimerkkejä suosituista vihamielisistä ilmaisuista

”Vihaajat vihaavat.”

”Älä ole vihaaja.”

”Älä ruoki vihaajia!”

”Älä anna vihaajien tulla luoksesi.”

”Kun sinulla on vihaajia, teet jotain oikein.”

Miksi vihaajat vihaavat?

Vihaajat voivat lähettää vihamielisiä kommentteja tai käyttäytyä vihamielisesti seuraavista syistä:

  • Heillä on vahvat uskomukset tai arvot, jotka ovat ristiriidassa jonkun toisen menestyksen kanssa.
  • He tuntevat häpeää tai syyllisyyttä siitä, kuinka vähän menestystä heillä itsellään on.
  • He kärsivät alhaisesta itsetunnosta.
  • He haluavat muiden huomiota ja validointia.

Ovatko vihaajat myös peikkoja?

Vihaajat ja Internet-peikot ovat määritelmällään hyvin samankaltaisia ​​ja niitä voidaan käyttää keskenään korvattavissa, mutta yksi näistä termeistä saattaa tilanteesta riippuen sopia paremmin kuin toinen. Suurin ero vihaajan ja peikon välillä on se, että peikko ei välttämättä tarvitse kohdistaa jonkun toisen menestystä ollakseen vihamielinen. Uistelu levittää vihamielisiä kommentteja kenelle tahansa haluamastaan ​​riippumatta siitä, kuinka onnistuneita tai epäonnistuneita he voivat olla. Peikkoja viihdyttävät niiden aiheuttamat häiriöt. Vihaajat puolestaan ​​haluavat saada itsensä tuntemaan olonsa paremmaksi kuin henkilö, jota he vihaavat. Selvitä, mitkä ovat 10 yleisintä Internet-peikkotyyppiä.

Termin ”peikko” käyttö verrattuna termiin ”vihaaja”

Jos haluat nähdä kommentin YouTube-videossa, jossa lukee ”F *** you!” sitten tarkin termi niiden kuvaamiseksi olisi pikemminkin peikko kuin vihaaja. Heidän kommenttinsa on yleinen vihamuoto, joka ei kohdistu nimenomaan videossa esitettyyn tai mainittuun menestyksen tai saavutuksen osaan. Raakakommentoija haluaa todennäköisesti vain saada reaktion YouTuberilta ja muilta kommentoijilta viihdekäyttöön. Toisaalta, jos näet erittäin suositun YouTuberin YouTube-videoon jätetyn kommentin, joka on useita lauseita, kritisoi tai ei hyväksy jotakin videossa ilmaistua menestyksen näkökohtaa, voit kutsua tätä kommentoijaa vihaaja. Kommentoija yrittää nostaa itseään mielessään laittamalla YouTuberin alas – ja käyttämällä menestystään argumenttinsa perustana.