Skip to content

Mikä on Vimeo? Johdatus videonjakoalustalle

30 de kesäkuu de 2021

Vimeo on videoiden jakamisalusta, jonka vuonna 2004 perusti joukko elokuvantekijöitä. Siitä lähtien foorumi on kasvanut yli 80 miljoonaksi luojaksi – joista suurin osa on elokuvien, animaatioiden, musiikin ja muiden taideteosten taiteilijoita – jotka ovat voineet käyttää Vimeoa keinona jakaa ja mainostaa työtään. Se eroaa suuresti YouTubesta ”taiteellisen” erottamiskyvynsä vuoksi. Tämä ei tarkoita sitä, että taiteilijoiden ei pitäisi mainostaa työstään YouTubessa, koska heidän pitäisi, jos yleisö on siellä.

Se on vain, että YouTube on niin valtava, että se kattaa kaiken, mihin voit osoittaa kameran. Toisaalta Vimeo tunnetaan hyvin erityisesti luovasta taiteellisuudesta – ei rentoista vloggereista, ihmisistä, jotka haluavat luoda teknisiä opetusohjelmia, tai pelaajista, jotka haluavat näyttää videopelitaitojaan. Kiinnostaako Vimeo hyökkäämään YouTubea vastaan? Katso Vimeo vs. YouTube -artikkeli täältä.

Mitä sinun pitäisi tehdä Vimeossa

Yksinkertaisesti sanottuna lataat omat luovasi videosi muille nauttimaan ja selaat alustan käytettävissä olevia videoita katsellaksesi muiden sisällöntuottajien videoita. Kuka tahansa voi tykätä, kommentoida tai jakaa videota. Voit myös lisätä minkä tahansa videon Katso myöhemmin -luetteloon tai tekemääsi kokoelmaan. Koska Vimeoa pidetään enemmän ammattitaitoisena taiteilijaverkostona, yhteisö arvostaa paljon siellä jaettavaa sisältöä, mikä johtaa ystävällisempiin ja hyödyllisempiin keskusteluihin YouTubeen verrattuna. Videosta (ja yleisöstä) riippuen saatat huomata suuren eron Vimeossa olevan videon kommenteissa verrattuna YouTubeen ladattuun. Vimeolla on maksettu tilausmalli aktiivisimmille jäsenille, jotka haluavat enemmän ominaisuuksia, joten se, että jäsenet ovat valmiita maksamaan rahaa työnsä esittelemiseksi, osoittaa kuinka vakavasti he suhtautuvat taiteeseen ja sisällön luomiseen. Tämä auttaa myös myötävaikuttamaan yhteisöön, joka on melko ystävällinen ja kannustava.

Videoiden tekeminen Vimeolle

Tässä on joitain hienoja ominaisuuksia, joita Vimeo tarjoaa sisällöntuottajille:

 • Lähettäjä: Valitse ladattava videotiedosto tietokoneeltasi, Google Drivesta, Dropboxista, OneDrive- tai Box-tilistä.
 • Parantaja: Vimeo auttaa sinua lisäämään musiikkikappaleen musiikkikatalogistaan ​​mihin tahansa videoihisi, joista monet ovat vapaasti käytettävissä.
 • Kokoelmat: Lisää suosikkivideosi omiin portfolioihin, albumeihin, kanaviin tai ryhmiin.
 • Videokoulu: Vimeolla on osio, joka on omistettu kokonaan opetusohjelmien ja oppituntien näyttämiselle parhaiden videoiden luomisesta.
 • Musiikkikauppa: Selaa kaikkia käytettävissä olevia musiikkikappaleita, joita voit käyttää videoissasi, ja laita ne yhteen Enhancer-työkalulla.
 • Creative Commons -videot: Vimeolla on osa käyttäjien videoita, joilla on Creative Commons -lisenssi, mikä tarkoittaa, että on olemassa tiettyjä tapoja, joilla voit käyttää niitä laillisesti omaan työhösi.
 • Videotilastot: Katso yhdellä silmäyksellä, kuinka monta videotasi toistetaan, mitkä videot toistetaan koko ajan, ja kaikki kommenttisi.
 • Tippipurkki: Vimeo esitteli äskettäin sisällöntuottajille tarkoitetun ”tip jar” -pullon, jonka avulla he voivat hyväksyä pienet käteismaksut katsojilta, jotka haluavat antaa sinulle vinkkejä työstäsi.
 • Myy videoita: Tämä ominaisuus on tarkoitettu vain päivitetyille jäsenille, jolloin voit myydä omia videoitasi osana Vimeon On Demand -ominaisuutta.

Videoiden katselu Vimeossa

Tässä on joitain upeita tapoja löytää ja nauttia videoista Vimeosta:

 • Henkilökunnan valinnat: Joka päivä Vimeon henkilökunta poimii suosikki uudet videonsa ja jakaa ne Henkilökunnan valinnat -osiossa. Tämä on loistava tapa löytää ne henkeäsalpaavat videot, jotka ansaitsevat todella katsojien kaltaiset katsojat.
 • Luokat: Jos sinulla on tietty aihe tai videotyyli, josta olet kiinnostunut, voit selata käytettävissä olevia luokkia ja törmätä nopeasti jotain, joka saattaa kiinnostaa sinua.
 • Kanavat: Vimeossa jäsenet luovat kanavia, ja niiden avulla voidaan esitellä videokokoelmia, jotka keskittyvät yleisiin aiheisiin. Se on toinen hyödyllinen tapa löytää upeita videoita kiinnostuksen kohteidesi mukaan.
 • Ryhmät: Vimeon yhteisö on vahva ja aito, joten ryhmät auttavat tuomaan jäsenet entistä lähemmäksi. Voit keskustella muiden kanssa videoista ja kiinnostuksen kohteista luomalla oman ryhmän tai liittymällä olemassa oleviin ryhmiin.
 • Sohvatila: Sohvatilassa voit periaatteessa katsella videoita koko näytöllä. Istu alas, rentoudu ja nauti!
 • Tarpeen vaatiessa: Osta videoita yksittäisiltä sisällöntuottajilta pientä maksua vastaan, jotta voit katsella niitä välittömästi ja tukea heidän töitään.

Vimeo-tilin käytön aloittaminen

Vimeo tarjoaa useita erilaisia ​​vaihtoehtoja jäsenille, jotka haluavat erityisiä tallennustiloja ja ominaisuuksia. Tässä on lyhyt erittely:

 • Vimeo Free: Voit rekisteröityä heti Vimeoon ilmaiseksi. Saat kuitenkin melko rajoitetun valikoiman ominaisuuksia ja vain 500 Mt tallennustilaa viikossa ladattaville videoille. Voit aina päivittää, ja ilmaista tiliä suositellaan aloittelijoille, jotka eivät ole vielä liian vakavasti sisällön luomisessa.
 • Vimeo Plus: Plus-jäsenyys on noin 7 dollaria kuukaudessa, jos laskutetaan vuosittain, ja 12 dollaria kuukaudessa, kun laskutetaan kuukausittain, ja raja on 5 Gt viikossa. Saat myös rajoittamattoman kaistanleveyden Vimeo-soittimessa ja joukon muita juttuja, joihin perusjäsenillä ei ole pääsyä.
 • Vimeo Pro: Tämä on ammattilaisille. Se on noin 20 dollaria kuukaudessa (laskutetaan vuosittain) tarjoaa hienoimman ja korkealaatuisimman kuvan videoillesi. Saat myös 20 Gt tallennustilaa viikossa, ei kaistanleveyden rajoituksia, Pro-tilastoja ja paljon muuta.

Vimeo tarjoaa myös kaksi uutta premium-suunnitelmaa yrityksille ja edistyneille videotarpeille.