Skip to content

Mikä on virran kopiointi?

4 de heinäkuu de 2021

Merirosvous ja laiton musiikin lataaminen ovat olleet jatkuva ongelma verkossa jo pitkään. Aikaisemmin käyttäjät jakoivat tiedostoja tiedostojen jakamisohjelmiston kautta, mutta musiikin laittoman lataamisen menetelmiä kehitetään jatkuvasti. Yksi suosittu trendi, joka tunnetaan nimellä striimaus, käyttää erikoistuneita ohjelmistoja raidan kopioimiseksi online-suoratoistopalvelusta. Tässä on katsaus, mikä virran kopiointi on ja miten se toimii, sekä siihen liittyvät oikeudelliset kysymykset.

Mikä on virran kopiointi?

Suoratoiston kopiointi tarkoittaa raidan repimistä suoratoistoalustalta ennen sen muuntamista ladattavaksi tiedostoksi, jota käyttäjä voi käyttää offline-tilassa niin kauan kuin haluaa. Sitten käyttäjä voi käyttää sitä tarvitsematta palata suoratoistopalveluun. Tällaisen tiedoston käyttäminen tarkoittaa myös, että voit jakaa sen helposti muiden laitteiden tai käyttäjien välillä. Suoratoiston kopioinnin ymmärtämiseksi sinun on ymmärrettävä, mikä on suoratoistoalusta. Nämä ovat palveluja, kuten YouTube, Netflix, Amazon Music, Spotify ja erilaisia ​​urheilun suoratoistopalveluja, jotka tarjoavat musiikkia ja videoita verkossa. Suoratoisto tarkoittaa, että joku voi kuunnella esimerkiksi musiikkivideota YouTubessa ennen sen kopiointia, jotta hän voi kuunnella sitä offline-tilassa, palvelun ulkopuolella. Vastaavasti se on mahdollista tehdä muilla medioilla, kuten uudella TV-ohjelman jaksolla tai urheilutapahtumalla.

Kuinka suoratoisto kopiointi toimii?

Suoratoisto edellyttää ohjelmistoa, joka voi tallentaa suoratoistovälineen tiedostoon, jotta voit käyttää sitä paikallisesti tietokoneellasi. Se tunnetaan myös nimellä purkaminen. Jotkut ohjelmistot käyttävät suoratoistovälineen verkkosivustolinkkiä (tai URL-osoitetta) ja tallentavat sen sieltä. Toiset ovat jopa yksinkertaisempia, vain sieppaamalla sisältö työpöydältäsi kuin se olisi kuvaruutu. YouTube on yksi suoratoistolaitteiden yleisimmin käytetyistä suoratoistopalveluista, koska sillä on niin paljon erilaista sisältöä. On kuitenkin myös työkaluja Spotifylle, Apple Musicille ja useille muille suosituille suoratoistoalustoille. Monet erilaiset ohjelmistotyökalut saavuttavat tämän tuloksen, mutta se ei tarkoita, että niiden käyttö on laillista. Ainakin, ellei sinulla ole laillista lupaa kopioitavan musiikkikappaleen tekijänoikeuksien haltijalta.

Miksi ihmiset käyttävät suoratoisto-kopiointiohjelmistoa?

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että ihmiset keksivät monia tekosyitä sille, miksi he repivät virtoja. Jotkut sanovat omistavansa musiikin jo toisessa muodossa, kun taas toiset haluavat pystyä kuuntelemaan sitä offline-tilassa. Toinen mainittu syy on se, että heillä ei ole varaa maksaa siitä. Viime kädessä se vaikuttaa kuitenkin edelleen taiteelliseen teollisuuteen ja mahdollisesti pysähtyy luovuuteen.

Mitä oikeudellisia kysymyksiä on olemassa?

Luvattoman kopion tekeminen jonkun immateriaalioikeuksista on tekijänoikeusvarkaus. Suoratoisto on nopeimmin kasvava rikkomusten muoto kansainvälisen ääniteollisuuden liiton julkaiseman vuoden 2016 Music Consumer Insight Reportin mukaan. Vaikka monet pitävät sitä uhrittomana rikoksena, se on kaukana totuudesta. Se on edelleen varkauden muoto ja vaikuttaa kielteisesti moniin ammattilaisiin. On vaikea määrittää, kuinka monta miljoonaa kappaletta kopioidaan tällä tavalla, mutta muusikot, esiintyjät ja musiikin jakelijat ovat varmasti ottamassa osaa rojalteihin. Suuri osa tästä johtuu siitä, että yksittäiset virrat ovat senttien murto-osia, mutta ne lisääntyvät nopeasti. Vielä enemmän, kun otetaan huomioon, että laillinen tapa tehdä asioita on sitten ostaa kappale iTunesin tai Amazonin kautta eikä ”kopioida” sitä.

Mikä on parempi vaihtoehto laittomalle musiikin lataamiselle?

  • Osta suosikkimusiikkiraitasi suoratoistopalveluista, kuten Spotify tai Pandora, jotta voit toistaa niitä offline-tilassa ja muilla laitteilla.
  • Hanki ilmaisia ​​musiikkilatauksia Amazon Music Storesta.
  • Käytä musiikin suoratoistopalvelua, jolla on offline-tila.