Skip to content

Mikä on WatchOS?

30 de kesäkuu de 2021

WatchOS on ohjelmisto, joka saa Apple Watchin toimimaan. Aivan kuten macOS käyttää MacBookia, tvOS käyttää Apple TV: täsi ja iOS käyttää iPadiasi ja iPhonea, iOS-pohjainen watchOS julkaistiin ensimmäisen kerran alkuperäisen Apple Watchin kanssa huhtikuussa 2015. Käyttöliittymä oli uusi Applelle, Aloitusnäytöllä on pienet pyöreät kuvakkeet kaikille Apple Watchin käyttämille sovelluksille ja uusi Digital Crown -painike, joka pyörii ja voidaan työntää. WatchOS-ohjelmiston avulla Digital Crown, joka jäljittelee perinteistä kellokruunua, voi selata esineiden luetteloita ja lähentää ja loitontaa aloitusnäytössä.

watchOS 7

Julkaisupäivä: 16. syyskuuta 2020 Lokakuun puolivälissä 2020 Apple julkaisi watchOS 7.0.2 -päivityksen alkuperäisen version löytämän akun tyhjennysongelman korjaamiseksi. WatchOS7 sisältää monia uusia ominaisuuksia, kuten Perheasetukset, unen seurannan, automaattisen käsienpesun tunnistuksen, uuden leposovelluksen, uudet harjoittelut sekä parannukset Mapsiin ja Siriin. Perheasetusten avulla ihmiset, joilla ei ole iPhonea, voivat käyttää Apple Watchia. Apple on kohdistettu lapsille ja vanhemmille aikuisille, mutta kuka tahansa voi hyödyntää tätä, jos heillä on perheenjäsen, jolla on iPhone. He saavat jopa oman puhelinnumeronsa, jotta voit pitää yhteyttä. Se sisältää myös lapsilukon ja lapsille suunnitellut toimet. Lopuksi Apple Cash Family -palvelun avulla voit lähettää rahaa lapsillesi (tai muille perheenjäsenille). Uusimmassa käyttöjärjestelmässä on uudet, muokattavat kellotaulut ja se mahdollistaa kasvojen jakamisen. Käyttäjät voivat jakaa kellotaulut muiden kanssa suoraan heidän ranteestaan. Uusi Sleep-sovellus kartoittaa nukkumistapasi ja tarjoaa Wind Down- ja Wake Up -ominaisuudet. Kello siirtyy automaattisesti Älä häiritse -tilaan, kun jää eläkkeelle päivälle. Kellosi voi myös havaita ja pestä käsinpesun, jotta saat käyttöösi suositellut 20 sekuntia. Se voi myös lähettää sinulle varoituksen pesemään kädet, kun palaat kotiin.

watchOS 6

Pyöränseurantasovellus Apple Watchissa

Julkaisupäivä: 19. syyskuuta 2019

Viimeinen versio: 6.2.8 watchOS: n kuudes iterointi toi mukanaan muutamia hyviä muutoksia, kuten erillisen watchOS App Storen, uudet sovellukset, kuten Laskin, Aktiivisuustrendit-ominaisuuden ja terveydelle kohdennetut ominaisuudet, kuten kuukautiskierron seurannan ja kuuloterveysohjelman. Applen watchOS 6 tuo myös uusia kellotauluja, parannetun Sirin, joka voi kertoa sinulle, mikä kappale soi lähellä, automaattisen äänikirjojen synkronoinnin sekä uudistetun Muistutukset-sovelluksen ja uuden Äänimuistisovelluksen. Lisäksi voit vihdoin lisätä Animoji- ja Memoji-tarroja viesteihisi suoraan ranteestasi.

watchOS 5

Apple Watch Pride-sateenkaarinauhalla ja kellotaululla

Julkaistu: 17. syyskuuta 2018
Viimeinen versio: 5.3.8 watchOS 5 saapui uusimmalla Apple Watch -laitteiston iteroinnilla, Series 4. Se toi mukanaan joukon uusia ominaisuuksia ja lisäyksiä käyttöjärjestelmään, mukaan lukien enemmän kuntoilutoimintoja, sovelluksia, Sirin kykyjä ja ilmoitusten parannuksia. Applen Workout-sovellus sai uuden Kilpailu ystävien kanssa -järjestelmän, automaattisen tunnistuksen harjoittelua varten ja lisäsi jooga ja vaellus käytettävissä olevan seurannan luetteloon. Tahtihälytykset ja poljinnopeuden seuranta näkyivät myös. Uusi podcast-sovellus saapui watchOS: lle, jonka avulla voit suoratoistaa suosikkisi LTE: n kautta tai synkronoida iPhonesta (vain GPS-laitteille). Walkie-Talkie aloitti myös debyyttinsä, jonka avulla voit napauttaa ruudun painiketta pitkään keskustellaksesi äänellä aivan kuten todellinen radiopuhelin (ominaisuus käyttää FaceTime Audio -sovellusta siihen). Sirin kellotaulu sallii nyt kolmannen osapuolen sovellusten tuen, ja voit aktivoida Sirin nostamalla ranteesi. Applen digitaalinen avustaja integroituu nyt myös Sirin pikavalintoihin, mikä antaa monimutkaisemmat vastaukset komentoihisi. Ilmoitukset on nyt ryhmitelty sovelluksen mukaan, ja watchOS 5 antaa sinulle vielä enemmän toimintoja käsitelläksesi niitä ranteessasi. Voit tarkastella verkkosivuja iMessagesissa ja ajoittaa Älä häiritse -tapahtumia tapahtuvan, kun poistut sijainnista tai tietylle ajanjaksolle. Jos olet opiskelija, watchOS tarjoaa tukea myös kontaktittomille opiskelijakorteille, jolloin pääset asuntolaan, kuntosalille ja kirjastoon samalla kun maksat kampuksella olevista asioista, kuten pesula, kahvi tai lounas.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Kilpaile ystävien kanssa
 • Harjoituksen automaattinen tunnistus, jooga ja vaellus lisätty
 • Podcast-sovellukset
 • Kolmannen osapuolen tuki Sirin kellotaululle
 • Uudet ilmoitusominaisuudet
 • Opiskelijakortit

watchOS 4

Apple Watch vihreällä Sport-nauhalla pöydällä

Julkaistu: 19. syyskuuta 2017
Viimeinen versio: 4.3.2 – 9. heinäkuuta 2018 Tämä uusi iterointi oli ensimmäisen sukupolven Apple Watchin tienpää, ja 4.3.2 oli viimeinen watchOS, jota tuettiin kyseiselle alkuperäiselle laitteelle. Myös käyttöjärjestelmään tehtiin useita muutoksia, mukaan lukien uusi luettelo-vaihtoehto aloitusnäytölle, jonka avulla voit nähdä kaikki sovelluksesi luettelorajapinnassa, sekä uuden Suosikit-vaihtoehdon Dockille, jotta voit valita mitä näytetään ylös, kun painat Apple Watch -sivupainiketta. Aikaisemmin telakka näytti vain viimeisimmät sovelluksesi. Vielä uusia kellotauluja tuli tämän version mukana, mukaan lukien kaleidoskoopin kasvot, toisessa Toy Story -hahmot ja erillinen kellotaulu Sirille. Uudet aktiviteettimuistutukset debyyttivät myös watchOS4: ssä, ja sykehälytykset käynnistettiin myös rinnalla. Apple Music sai myös vauhtia, sillä se on helpompi tapa synkronoida musiikkia iPhonesta ja lupaus suoratoistoon. Toinen, vähemmän jännittävä mutta silti hyödyllinen ominaisuus oli lisätty taskulamppu, joka asettaa kirkkaanvärisen peitteen kellotaulullesi auttamaan sinua näkemään pimeässä.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Aloitusnäyttöluettelovaihtoehto
 • Dockin suosikit
 • Uusi Sirin kellotaulu (muiden kanssa)
 • Paremmat musiikin synkronointivaihtoehdot
 • Sykehälytykset

watchOS 3

Kädessäsi Nike Apple Watch, jossa on Night Sky 4

Julkaistu: 13. syyskuuta 2016 Vuosi edellisen version jälkeen watchOS 3.0 julkaistiin, mikä tuo mukanaan paremman suorituskyvyn, uudet kellotaulut ja lisää ensimmäisen osapuolen varastosovelluksia. watchOS 3: ta pidettiin melko merkittävänä päivityksenä, joka muutti joitain käyttöliittymän elementtejä, kuten sivupainikkeen toimintoa (se avasi nyt telakan ystäväluettelon sijaan). Myös Ohjauskeskus teki debyyttinsä Apple Watchissa pyyhkäisemällä ylöspäin näytöllä. Uudet kellotaulut otettiin käyttöön watchOS 3: lla sekä kuntoon keskittyvillä komplikaatioilla (pienet tietopalat kellotaulussa). Apple helpotti sovelluskehittäjien myös lisätä kolmansien osapuolten sovellusten komplikaatioita. Uusi ensimmäisen osapuolen Breathe-sovellus ilmestyi alun perin, ja Emergency SOS -ominaisuus (joka voi ilmoittaa valituille kontakteille ja soittaa 911) ilmestyi. watchOS 3 toi myös uudet ensimmäisen osapuolen sovellukset, kuten Muistutukset, Koti, Etsi ystäväni ja sykejärjestelmän. Voit myös nyt kirjoittaa viestejä, yksi kirjain kerrallaan, Scribble-toiminnolla.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Ohjauskeskus
 • Telakoi sivupainikkeen painallus
 • Kuntokeskeiset komplikaatiot
 • Hengitä sovellusta
 • Uudet kellotaulut
 • Ensimmäisen osapuolen sovellusten lisäykset
 • Kirjoittaa tekstintunnistus

watchOS 2

Apple Watch, jonka näytöllä on asennuskuva

Julkaistu: 21. syyskuuta 2015 WatchOS: n (2.0) toinen iterointi sisälsi tuen kolmansien osapuolten sovelluksille, jotka voisivat toimia Apple Watchissa ilman, että heidän tarvitsee ”soittaa kotiin” iPhonelle. Voit esimerkiksi vihdoin käyttää Facebook Messengeriä tekstiviestien lähettämiseen ja äänitiedostojen lähettämiseen ja sijaintisi jakamiseen suoraan Apple Watchista. GoPro-käyttäjät voivat nyt käyttää Apple Watchia etsimenä suosittuihin toimintakameroihin, ja iTranslate mahdollisti käännöksen lennossa suoraan ranteestasi. Sisäänrakennetut sovellukset toimivat myös nopeammin kuin kumppanisovellukset, koska niiden ei tarvinnut lähettää tietoja ulkoiselle iPhonelle vain ajamisen vuoksi. watchOS 2.0 toi myös Apple Watchiin uusia ominaisuuksia, kuten Time Travel -ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat kiertää digitaalista kruunua katsellakseen jopa 72 tuntia eteen- ja taaksepäin ”ajassa” sovelluksille, kuten Sää- ja Uutiset-otsikot. Uusi käyttöjärjestelmä lisäsi myös uudet kellotaulut, näytön aikakatkaisuvaihtoehdot, helpommat sähköpostin vastaustoiminnot ja musiikkisovelluksen parannukset. Suosittu yöpöytätila otettiin käyttöön myös täällä, jolloin Apple Watch -käyttäjät asettivat laitteensa kyljelleen näyttämään minimalistisen aika- ja hälytysasetuksen, jossa Digital Crown toimii torkkutoimintona.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Sisäänrakennetut kolmannen osapuolen sovellukset
 • Aikamatka
 • Uudet kellotaulut
 • Näytä aikakatkaisuvaihtoehdot
 • Yöpöydän tila

watchOS 1

Apple Watchien näyttö Apple Storessa

Julkaistu: 24. huhtikuuta 2015 Alun perin ensimmäisen Apple Watchin kanssa ilmoitettu watchOS 1 sisälsi aloitusnäytön, kumppanisovellukset ja Glances-näkymän, joiden avulla voit nähdä määrittämiesi sovellusten tiedot. Katse oli kuin pieni joukko sovelluswidgettejä, joihin pääset pyyhkäisemällä ylöspäin Apple Watchin alaosasta. Sivupainike avasi Ystävät-valikon, jonka avulla käyttäjät näkivät ihmiset, jotka he olivat määrittäneet Apple Watch-ystäviksi. Napautat painiketta ja voit sitten lähettää digitaalisia sydämenlyöntejä, piirroksia ja sydämenlyöntejä näille kontakteille. Siri oli saatavana watchOS: ssa ensimmäisestä päivästä, samoin kuin Force Touch, joka on edelleen olemassa uusimmissa malleissa. Voit painaa Digital Crownia pitkään kutsuttaaksesi Siriä tai (valinnaisesti) kutsumalla ”Hei Siri” aktivoidaksesi Applen digitaalisen avustajan. watchOS 1: n avulla voit tehdä paljon alkuperäisellä Apple Watchilla, kuten käynnistää lentokonetilan, tarkistaa kalenterisi ja aloittaa harjoittelun. Muita ensimmäisen osapuolen sovelluksia, kuten Activity, joka seuraa liikkumistasi, treenejäsi ja seisomisjaksojasi päivän aikana älykkäällä pienellä pyöreällä ”renkaat” -liitännällä, oli saatavana myös watchOS 1.0: ssa. Voit myös soittaa puheluja ja käyttää Apple Payta tämän alkuperäisen iteraation kanssa, vaikka tarvitsit iPhoneasi lähellä puheluita.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Katselee näkymää
 • Ystävät-valikko
 • Toiminta-sovellus
 • Pakota kosketus