Skip to content

Mikä on Web-hakemisto?

30 de kesäkuu de 2021

Web-hakemisto on käsintehty luettelo verkkosivustoista. Tunnetaan myös aihehakemistona, nämä luettelot luovat järjestäytyneen menetelmän verkkosivustojen löytämiseksi. Internet-sivustohakemisto on samanlainen, mutta ei identtinen hakukoneen kanssa.

Web-hakemisto vs. hakukone

Vaikka näitä kahta käytetään sisällön löytämiseen verkosta, ensisijainen ero on se, että hakukoneen kautta löydetyt linkit kerätään automaattisesti, kun taas verkkohakemisto sisältää ihmisten lisäämään linkkejä. Web-hakemiston tulos on helposti sulava luettelo linkeistä, jotka on järjestetty yhteisiin luokkiin. Hakemiston avulla on helppo löytää verkkosivustoja aiheittain, kun taas hakukoneesta on hyötyä verkkosivustojen löytämisessä avainsanojen avulla.

Kuinka verkkohakemisto toimii

Suurin osa verkkohakemistoista luetteloi verkkosivustot aiheittain, minkä vuoksi niitä kutsutaan usein aihehakemistoiksi. Todellinen henkilö (ei ohjelmisto) tunnistaa sivustot, jotka tulisi sisällyttää luetteloon sivustokohtaisesti, mikä tarkoittaa, että koko hakemisto valitaan käsin. Jotta sisältöä voidaan lisätä verkkohakemistoon, omistajan on manuaalisesti sisällytettävä linkki, otsikko ja kaikki muut tiedot, jotka he haluavat sisällyttää luetteloon. Web-hakemiston toiminnasta riippuen omistaja voi myös antaa muiden verkkosivustojen omistajien pyytää, että heidän sivustonsa lisätään hakemistoon. Web-hakemistojen lähettäminen voi olla ilmainen vaihtoehto tai hakemistosta riippuen jotain, joka vaatii maksua. Kun pääset verkkosivustohakemistoon, sisällön löytämiseen on yleensä kaksi tapaa: selata ja / tai hakea. Luokat käytetään usein erottamaan eri sivustot ja järjestämään hakemisto paremmin, mutta yleensä on myös sisäänrakennettu hakukone, jonka avulla voit etsiä koko verkkosivuston läpi. Hakukone on oikeastaan ​​mikä tahansa hakutyökalu, joka hakee tietyllä verkkosivustolla. Joissakin web-hakemistoissa on hakukone, mutta työkalu toimii vain että verkkosivusto. Toisin sanoen, vaikka Google saattaa tehdä hakuja miljoonista verkkosivustoista, verkkohakemiston hakukone etsii vain omalta verkkosivustoltaan.

Pitäisikö sinun käyttää Web-hakemistoa?

Saatat miettiä, pitäisikö sinun käyttää verkkohakemistoa vai suosittua hakukonetta. Loppujen lopuksi hakukone löytää paljon enemmän tietoa, koska verkkohakemisto on määritelmänsä mukaan rajoitettu. Web-hakemiston käyttämisen idea on, että luotat siihen, mitä omistaja listaa. Ehkä haluat mieluummin käsin poimitun luettelon ”The Best Online Games for Kids” sijaan, että tekisit laajan haun hakukoneella, joka voisi tuottaa epäolennaisia ​​tuloksia tai verkkosivuja, joissa on viruksia, sopimattomia pelejä jne. , Päätös on sinun. Jos haluat päättää itse, millä verkkosivustoilla haluat käydä, hakukoneesta on hyötyä. Jos et kuitenkaan ole varma, mistä etsit parhaita ruoanlaittosivustoja, fysiikan tietoja tai uutissivustoja (tai kirjaimellisesti muuta), saatat mieluummin käyttää verkkohakemistoa. Jotain muistaa verkkohakemiston ja hakukoneen välillä tehdystä päätöksestä on, että hakukone päivittää paljon useammin kuin henkilö voisi koskaan päivittää ihmisen hallinnoimaa hakemistoa. Jos etsit sisältöä, joka on juuri tulossa Internetiin, hakukone on parempi valinta. Verkkosivuston omistajan näkökulmasta verkkohakemisto voi olla hyödyllinen, jos kohdistat käyttäjille tietyllä maantieteellisellä alueella. Voit lähettää verkkosivustosi hakemistoon tietyssä paikassa, jotta kun käyttäjät selaavat siellä lueteltuja sivustoja, he löytävät sinun.

Esimerkkejä Web-hakemistoista

  • Webin paras: Vuonna 1994 perustettu sivusto laskuttaa itseään ”luotetuin hakemisto”” Sivuston omistajien on maksettava listamaksu saadakseen paikan täällä.
  • Internetin virtuaalikirjasto: Kaikkien isoisä, tämä verkkohakemisto on ollut olemassa vuodesta 1991, joten se on vanhin verkkohakemisto verkossa. Sen loi HTML-sisällön ja verkon keksinyt mies Tim Berners-Lee. Vapaaehtoiset ovat vastuussa sivujen kokoamisesta omalla osaamisalueellaan. Tuloksena on hakemisto, jota pidetään laajalti korkealaatuisimpana käytettävissä olevana.
  • Alive Web Directory: Tuhannet verkkosivustot on lueteltu tässä, ja niiden tiukka toimituksellinen prosessi varmistaa, että löydät vain korkealaatuista sisältöä luokista, kuten lapset ja teini, uutiset, alueelliset, viihde, liike, taide, tiede, urheilu, ostokset, yhteiskunta, Internet ja muut.
  • Martindalen referenssipiste: Tämä valtava kokoelma viiteresursseja kattaa kaiken kielestä, luonnontieteistä ja maantieteestä taloustieteeseen, maatalouteen, matkailuun ja paljon muuta.
  • Jasmine Directory: Tämän Internet-hakemiston lukuisat aiheet on järjestetty alueittain ja aiheittain. Vierailijat voivat lähettää URL-osoitteita maksua vastaan.
  • Hotfrog: Tässä verkkosivustohakemistossa luetellaan miljoonia yrityksiä kymmenissä maissa.
  • World Site Index: Hakukone ja verkkohakemisto, jolla on ainutlaatuinen Viimeisimmät lisäykset sivu. Siellä on tiukat lähetyssäännöt ja paljon luokkia, joista valita. On kaksi tasoa, jos haluat maksaa sivustosi lähettämisestä.
  • Incrawler: Tämä kattava verkkohakemisto hyväksyy maksetut listat, järjestää verkkosivustoja kymmeniin luokkiin ja sisältää hakutyökalun.
  • Perheystävälliset sivustot: Aktiivinen vuodesta 1996, tämä on ihmisen valvoma hakemisto, joka pitää verkon luokituksena ”G.”
  • Jayde: Tämä verkkohakemisto markkinoi itseään yrityksen hakukoneena, mutta voit myös selata manuaalisesti kymmeniä luokkia, jotka sisältävät kaiken valtion ja teollisuuden aloista energiaan, terveydenhoitoon, autoteollisuuteen, maatalouteen, vähittäiskauppaan, kemikaaleihin, televiestintään ja elektroniikkaan.