Skip to content

Mikä on Web-sisältö?

30 de kesäkuu de 2021

Web-suunnitteluteollisuudessa sanotaan, että ”Sisältö on kuningas”. Mutta mitä se itse asiassa tarkoittaa? Mikä tarkalleen on sisältö ja miksi se hallitsee verkossa? Syy on yksinkertainen: sisältö on syy siihen, miksi ihmiset etsivät, vierailevat ja jakavat verkkosivujasi. Kun on kyse verkkosivuston menestyksestä, sisältö on todella kuningas.

Laadukkaan verkkosisällön merkitys

Sisältö voidaan määritellä minkä tahansa verkkosivun lihaksi tai ihmisten arvostamiksi teksti- ja mediaresursseiksi. Kontrasti arvokasta sisältöä elementeillä, kuten roiskesivut, joita monet verkkosivustot käyttivät. Huomaa lause ”käytetty”. Roiskesivut (visuaalisesti kohdennetut esitystyyppiset sivut, jotka ”esittelevät” verkkosivuston) tulivat ja menivät, koska ne aiheuttivat enemmän turhautumista (”Miksi katson tämän kuplan pomppivan näytön yli, kun haluan vain tietää, milloin tämä kauppa avataan? ”) kuin inspiraatio. Kuten splash-sivun sisällyttäminen, web-suunnittelijat voivat unohtaa sisällön kriittisen roolin kiireessä luoda kaunein sivu tai mielenkiintoisin arkkitehtuuri.

Asiakkaat vierailevat sisällön suhteen

Asiakkaat eivät ole kiinnostuneita siitä, onko mallissasi 3 tai 5 kuvapistettä. He eivät myöskään välitä siitä, että olet rakentanut sen WordPress- tai ExpressionEngine-sovellukseen. Kyllä, he voivat arvostaa hyvää käyttöliittymää, mutta eivät, koska se näyttää hyvältä. Pikemminkin, koska se ei häiritse tehtäviä, jotka he haluavat suorittaa sivustolla. Parhaita malleja ei itse asiassa huomata ollenkaan, koska ne tukevat mieluummin kuin häiritsevät kävijöiden kokemusta. Tämä tuo meidät takaisin ensisijaiseen kohtaan: kävijät tulevat verkkosivustollesi hakemaan sisältöä. Jos suunnittelusi, sivustoarkkitehtuurit ja interaktiivisuus toteutetaan kauniisti, mutta sivusto ei tarjoa ainutlaatuista, laadukasta sisältöä, kävijät lähtevät ja etsivät toista.

Kahden tyyppinen verkkosisältö

Sivuston sisältöä on kahta tyyppiä: teksti ja media.

Teksti

Teksti on sivun kirjoitettu sisältö. Hyvä tekstisisältö noudattaa online-lukemisen ohjeita, kuten tekstin hajottamista otsikoiden, luettelomerkkien ja lyhyiden kappaleiden kanssa. Se sisältää myös hyödyllisiä linkkejä sisäisiin ja ulkoisiin lähteisiin, jotta lukijat voivat sukeltaa syvemmin esitettyihin tietoihin. Lopuksi, tehokkain tekstisisältö kirjoitetaan maailmanlaajuista yleisöä ajatellen, koska katsojat voivat lukea verkkosivustoja kaikkialla maailmassa. Seuraavat elementit ovat esimerkkejä tekstisisällöstä:

  • Yrityksesi Tietoja meistä -sivu
  • Aukioloajat tai yhteystiedot
  • Artikkelit, jotka auttavat asiakkaita ja potentiaalisia asiakkaita
  • Hyödyllinen blogi, joka antaa lukijoille syyn käydä uudelleen
  • Lehdistötiedotteet, joissa ilmoitetaan uusista tuotteista, palveluista ja aloitteista
  • Tietoja tulevista tapahtumista

Jotkut näistä kappaleista voivat sisältää myös mediaelementtejä.

Media

Toinen verkkosivustosisältö on media (jota joskus kutsutaan ”multimediaksi”), mikä on sisältöä, joka ei ole tekstiä. Se sisältää animaatiota, kuvia, ääntä ja videota. Avain minkä tahansa niistä onnistuneeseen käyttöön on olla kuninkaan yllyttämättä. Tämä tarkoittaa sitä, että ei puututa sivuston pääviesteihin visuaalisten tai teknisten häiriöiden vuoksi. Tässä on joitain vinkkejä tietyille mediatyypeille: Paras verkkosivusto animaatioita tehdään maltillisesti. Poikkeus tästä säännöstä on, jos sivustosi tarkoitus on jotain, kuten animaatiopalvelujen esittely. Muun tyyppisille sivustoille on tärkeää varmistaa, että animaation ”wow-tekijä” lisää sivun ensisijaiseen viestiin eikä häiritse sitä. Sama pätee kuvia, jotka ovat yleisin tapa lisätä kiinnostusta verkkosivuihin. Voit käyttää valokuvia, itse luomaa taidetta grafiikan muokkausohjelmassa tai varastossa ostettuja kuvia. Sinun tulisi optimoida verkkosivustokuvat, jotta ne latautuvat ja latautuvat nopeasti, joten kuvamateriaali edistää kitkattomaa sisällön katselua.

Ääni voidaan upottaa verkkosivulle, jotta lukijat kuulevat sen saapuessaan sivustolle tai aktivoidessaan linkin sen käynnistämiseksi. Pidä kuitenkin mielessä, että kaikki eivät arvosta verkkosivustojen ääntä, varsinkin jos sinulla on se käynnistää automaattisesti ilman mahdollisuutta sammuttaa sitä. Itse asiassa tämä verkkosivuston äänen toteutus muistuttaa splash-sivuja, koska sitä ei enää käytetä paljon. Jos sinulla on perusteltu syy sisällyttää automaattinen ääni verkkosivustollesi, mene eteenpäin, mutta varmista myös, että tarjoat ilmeisen tavan sammuttaa se.

Video on uskomattoman suosittu verkkosivustoilla. Eri selaimissa luotettavasti toimivan videon lisääminen voi kuitenkin olla haastavaa. Viimeinen haluamasi asia on omistaa muuten täydellisesti suunniteltu verkkosivu, jossa on video, jota katsojat eivät pääse töihin. Yksi helpoimmista tavoista välttää tämä skenaario on ladata video palveluun, kuten YouTube tai Vimeo, ja käyttää sitten kyseisen sivuston ”upotuskoodia” verkkosivullasi.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”Mikä on Web-sisältö?” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/what-is-web-content-3466787.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). Mikä on Web-sisältö? Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/what-is-web-content-3466787
Kyrnin, Jennifer. ”Mikä on Web-sisältö?” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-web-content-3466787 (käytetty 30. kesäkuuta 2021).