Skip to content

Mikä on Web-välityspalvelin?

30 de kesäkuu de 2021

Verkkopalvelin on yksi tapa piilottaa IP-osoitteesi vierailemiltasi verkkosivustoilta. Ne ovat vähän kuin hakukoneita, joten niihin on todella helppo päästä. Kirjoita vain verkkosivusto, jolla haluat käydä, online-työkaluun. Tämän vuoksi katselemasi sivusto ei näe todellista sijaintiasi, joten he pääsevät pääsemään sivulle muualta kuin todellisesta sijainnistasi.

Mikä on Web-välityspalvelin?

Verkkopalvelimet toimivat suojana sinun ja vierailemasi verkkosivuston välillä. Kun tarkastelet verkkosivua web-välityspalvelimen kautta, verkkosivusto näkee, että tietty IP-osoite käyttää palvelinta, mutta osoite ei ole sinun, koska kaikki tietokoneen ja verkkopalvelimen välinen verkkoliikenne kulkee ensin välityspalvelin. Toinen tapa visualisoida web-välityspalvelinta on välittäjä. Esimerkiksi, kun pyydät Lifewire-sivustoa online-välityspalvelimen kautta, kaikki mitä todella teet, on käske välityspalvelinta käyttämään Lifewire-palvelua puolestasi ja sitten saatuaan haluamasi sivun he lähettävät sen takaisin sinulle. Tarkastamasi verkkosivusto näkee online-välityspalvelimen IP-osoitteen nyt sinun sijaan. Tämä tapahtuu uudestaan ​​ja uudestaan ​​hyvin nopeasti, jotta voit selata verkkosivustoa normaalisti piilottaen henkilöllisyytesi ja luopumatta todellisesta julkisesta IP-osoitteestasi.

Pitäisikö sinun käyttää yhtä?

Verkkopalvelimet voivat olla hyödyllisiä useista syistä, mutta on myös tärkeää tietää, milloin ei käyttää yhtä. Useimmat ihmiset käyttävät verkkosivuston välityspalvelinta anonyymiin verkkoselaamiseen, jotta heidän haut olisivat yksityisiä heidän Internet-palveluntarjoajaltaan, vierailemiltaan verkkosivustoilta tai muilta virastoilta, jotka saattavat seurata verkkotottumuksia. Jos epäilet, että tietty verkkosivusto kirjaa aktiviteettisi, saatat hypätä verkkopalvelimen välityksellä suojaamaan yksityisiä tietojasi vääristä käsistä. Ehkä jostain syystä sinut kiellettiin verkkosivustolta ja haluat palata siihen. Vastaavasti, jos verkkosivusto on kielletty maassasi ja haluat poistaa sivuston eston, jotta voit käyttää sitä, välityspalvelin on yksi ratkaisu. Joko niin, jos verkkosivusto estää IP-osoitteesi, web-välityspalvelin voi auttaa sinua avaamaan sen antamalla sinulle uuden IP-osoitteen. Joitakin muita etuja (käyttämästäsi riippuen) on estää mainokset, pakata tietoja käytön säästämiseksi, estää ponnahdusikkunoita, poistaa komentosarjoja ja poistaa evästeet käytöstä. Haluat kuitenkin tutkia web-välityspalvelinta huolellisesti, ennen kuin sukelat siihen liian syvälle. Viimeinen haluamasi asia on laittaa uskoasi online-välityspalvelimeen, joka viime kädessä kirjaa pankkitunnuksesi, tallentaa sosiaalisen median salasanasi ja käyttää sähköpostiosoitteitasi – käytännössä päihittää sen käytön koko tarkoituksen. Riippuen maasta, jossa välityspalvelin toimii, se saattaa antaa todellisen IP-osoitteesi viranomaisille, jos sitä pyydetään, joten pidä myös tämä mielessä. Lue aina hieno teksti. Valtuutetut yleensä (ei verkko valtakirjat) ovat hyödyllisiä myös yrityksille. Työnsä luonteen vuoksi yritys voi seurata verkon toimintaa varmistaakseen, että työntekijät eivät riko internetin käytäntöjä.

Web-välityspalvelimen rajoitukset

Online-välityspalvelin voi tehdä vain niin paljon sinulle: Lyhyesti sanottuna se piilottaa todellisen IP-osoitteesi. Jopa todella salattu ja tuntematon ei kuitenkaan peitä identiteettiäsi, jos käytät verkkotiliä, joka on sidottu todelliseen henkilöllisyyteen. Jos esimerkiksi kirjaudut Gmail-tilillesi verkkovälityspalvelimen kautta, sähköpostisi eivät ole yhtäkkiä tuntemattomia. henkilöllisyytesi on edelleen sidottu käyttämääsi tiliin. Sama koskee kaikkia tilejä, joihin kirjaudut sisään käyttäessäsi tiliä, kuten pankki- tai Amazon-tiliäsi. Maksutiedot eivät myöskään ole nimettömiä, kun niitä käytetään välityspalvelimen istunnon aikana. Verkkopalvelimet eivät myöskään piilota Internet-käyttöäsi, joten et voi odottaa, että joku antaa sinun ohittaa tietorajat. Jos puhelimesi voi käyttää vain 2 Gt dataa kuukaudessa, web-selausliikenteen välittäminen verkkopalvelimen kautta ei piilota ylimääräistä datan käyttöä operaattoriltasi. Siitä huolimatta saattaa olla joitain verkkopalvelimia, jotka auttavat pakkaamalla tietoja. Jotain muuta se ei tee, on piilottaa selaushistoriasi. Välityspalvelin on vastuussa vain tietojen välittämisestä sinun ja kohdesivuston välillä, mutta kaikki vierailemasi sivustot (mukaan lukien välityspalvelimen URL-osoite) tallennetaan edelleen käyttämäsi selaimen historia-alueelle. Kaikilla verkkoselaimilla voit tyhjentää historian, joten voit joko tehdä sen, kun olet lopettanut verkkosivuston välityspalvelimen käytön varmistaaksesi, että paikalliset käyttäjät eivät näe, mitä teit, tai voit käyttää välityspalvelinasivustoa yksityisen tilan kautta selaimesi. Verkkopalvelin koskee myös vain URL-osoitteita, joihin pääset välityspalvelimen kautta, ei koko internetyhteytesi. Tämä tarkoittaa, että välityspalvelinasivusto ei vaikuta verkkosivustoihin, joita käytät toisella välilehdellä, toisella tietokoneella, älytelevisiosi, pelikonsolisi jne. Ratkaisu on salata koko yhteys, mitä voit tehdä VPN: llä. Muista muistaa, että et voi piilottaa sitä kokonaan. Internet-palveluntarjoajasi näkee edelleen, että käytät välityspalvelinta. He eivät näe käyttämiäsi sivustoja kautta web-välityspalvelin, mutta se, että olet yhteydessä välityspalvelinasivustoon, on silti näkyvissä. Vastaavasti yhteytesi välityspalvelinasivustoon ei ole suojattu, koska vain vierailemasi verkkosivusto ei pysty tunnistamaan sinua (ts. Yhteyssi välityspalvelinsivustoon ei ole salattu yksinkertaisesti siksi, että käytät online-välityspalvelin). Kuka tahansa, joka seuraa Internet-yhteyttäsi, voi silti nähdä, mitä teet. On myös muita tapoja pysyä turvassa verkossa: esimerkiksi käyttää anonyymiä sähköpostipalvelua, poistaa henkilökohtaiset tietosi verkossa, käyttää virtuaalista puhelinnumeroa tai väärentää puhelimesi GPS-sijainti.

Lisätietoja verkkosivustojen välityspalvelimista

Sivuston välityspalvelimia (HTTP-välityspalvelimia) on paljon helpompi käyttää verrattuna välityspalvelimiin, jotka sinun on määritettävä manuaalisesti niiden IP-osoitteen ja portin numeron avulla. Ne ovat kuitenkin yhteensopivia kaikenlaisten laitteiden ja sovellusten kanssa, kun taas online-välityspalvelin on hyödyllinen vain verkossa (kun käytät verkkosivuja verkkoselaimellasi). Voit tietää, onko välityspalvelimen verkkosivusto a web-välityspalvelin jos heillä on paikka, johon voit lisätä URL-osoitteen. Sinun olisi viisasta selvittää julkinen IP-osoitteesi joka kerta, kun muodostat yhteyden, vain varmistaaksesi, että se todella toimii mainostetulla tavalla. Voit tarkistaa IP-osoitteesi ennen yhteyden muodostamista ja sen jälkeen verrataksesi näitä kahta. Jotkut web-välityspalvelimet tallentavat välimuistisivustot Internet-yhteyden nopeuttamiseksi. Kun haluat käyttää samaa sivua pian uudelleen, sivu voidaan toimittaa sinulle nopeammin, koska välityspalvelimella on itse kopio, mikä tarkoittaa, että sen ei tarvitse pyytää uutta sivua kohdesivustolta.

Ilmaiset nimettömät Web-välityspalvelimet

Verkkopalvelimen löytäminen on helppoa. Nopea haku tarjoaa luettelon kymmenistä, joista jokainen toimii periaatteessa samalla tavalla, vaikka jotkut saattavat sisältää ominaisuuksia, joita toiset eivät ole. Voit esimerkiksi antaa sinun valita palvelimen, josta pääset verkkosivustoille anonyymisti, ja toiset saattavat antaa sinun poistaa käytöstä esimerkiksi JavaScript ja evästeet turvallisuuden lisäämiseksi. Luettelo tehokkaimmista ilmaisista nimettömistä verkkopalvelimista voi auttaa sinua tekemään päätöksen. Hidester on yksi esimerkki.