Skip to content

Mikä on WebRTC?

1 de heinäkuu de 2021

Web Real-Time Communication tai WebRTC mahdollistaa standardin, jonka avulla selaimet voivat vaihtaa ääntä ja videota. Jos olet kuullut sovelluksista, kuten Hangouts tai Hangouts Meet, Facebook Messenger, Dialpad, UberConference, Appear.in, monien muiden joukossa, olet kuullut (tai ehkä jopa käyttänyt) sovelluksia, jotka käyttävät WebRTC: tä äänen ja videon välittämiseen selaimessasi. WebRTC määrittelee tapoja, joilla laitteesi selain voi luoda, hallita ja lopettaa vertaisyhteyden. Järjestelmä sisältää salauksen suojausstandardit sekä kaistanleveyden hallinnan tuen.

WebRTC helpottaa verkkokokouksia

Kun selaimesi tukee WebRTC: tä, sinun ei tarvitse asentaa laajennusta tai ladata erityistä sovellusta kommunikoidaksesi muiden ihmisten kanssa. Ei enää hukkaan aikaa tiedoston lataamiseen, kaksoisnapsauttamiseen tai odottamaan sen asentamista. Jos selaimesi tukee WebRTC: tä, web-ääni- ja videokokoukset yksinkertaistuvat.

Mikrofonin ja videon käyttöoikeuden myöntäminen

Sinun on kuitenkin sallittava pääsy laitteen mikrofoniin tai videokameraan, ennen kuin voit neuvotella. Kun reaaliaikainen neuvottelujärjestelmä tarvitsee pääsyn kumpaankin näistä laitteista, näet kehotteen, jossa kysytään, haluatko sallia mikrofonin tai kameran käyttöoikeuden. Muista hyväksyä tämä käyttöoikeus vain luotettaville sivustoille ja palveluille.

Mitkä selaimet tukevat WebRTC: tä?

Chrome, Firefox ja Opera tukevat kaikkia WebRTC: tä. Nämä kolme selainta rakentavat tiimit ovat työskennelleet aktiivisesti rakentaakseen tukea WebRTC: lle. Jos haluat selaimen, joka sisältää WebRTC: n, mikä tahansa näistä kolmesta olisi erinomainen vaihtoehto. Apple ja Microsoft ovat myös molemmat rakentamassa tukea WebRTC: lle Safarissa (MacOS ja iOS) ja vastaavasti Microsoft Edgen uudelle versiolle (perustuu Chromiumiin). Sivusto iswebrtcreadyyet.com tarjoaa nopean visuaalisen yleiskatsauksen WebRTC: n selaintukeen.

Kuinka testata WebRTC: tä

Jos haluat testata videoneuvotteluja nopeasti Web-RTC: n avulla, voit kokeilla AppRTC-videokeskusteluohjelmaa, jonka tarjoaa Google App Engine, osoitteessa https://apprtc.appspot.com/. Seuraa selaimesi linkkiä, valitse tai luo satunnainen huoneen nimi ja valitse sitten Liity aloittaaksesi neuvottelun. Liity samaan huonenimeen toisen laitteen selaimella saadaksesi esimerkin WebRTC: n toiminnasta. Voit myös säätää useita asetuksia AppRTC-parametreilla. Muista, että tämä on tarkoitettu esittely- ja testisovellukseksi, ei täysimittaiseen verkkoneuvotteluratkaisuun!

WebRTC: n vuoto tietosuojaongelma

WebRTC-yhteys voi paljastaa laitteesi Internet-osoitteen. Tätä kutsutaan usein WebRTC-vuotoksi, koska laitteen IP-osoite (Internet Protocol) on silloin potentiaalisesti etäkatsojan käytettävissä. Joissakin tapauksissa, vaikka käytät virtuaalista yksityisverkkoa (VPN) laitteen Internet-osoitteen piilottamiseen, WebRTC-vuoto saattaa paljastaa todellisen IP-osoitteesi. Tämä voi olla potentiaalinen ongelma, koska IP-osoitetta voidaan usein käyttää alueesi, kaupunkisi tai Internet-palveluntarjoajan tunnistamiseen. Jos et tarvitse WebRTC-ääni- tai videoviestintäpalveluja selaimessasi, voit poistaa WebRTC: n käytöstä. Muussa tapauksessa voit mieluummin käyttää VPN: ää estääksesi WebRTC-IP-osoitevuodon. Google tarjoaa WebRTC Network Limiter -laajennuksen käytettäväksi Chrome-selaimessa, joka tarjoaa vaihtoehtoja yksityisyytesi suojaamiseksi. Monille ihmisille WebRTC: n tarjoaman nopean, turvallisen, selainpohjaisen reaaliaikaisen viestinnän hyöty voi olla suurempi kuin mahdollisesti paljastettuun Internet-osoitteeseen liittyvät yksityisyyden huolenaiheet.