Skip to content

Mikä on White-Fi?

1 de heinäkuu de 2021

White-Fi, jota kutsutaan usein myös Super Wi-Fi: ksi ja White Space Wi-Fi: ksi, on menetelmä langattomien verkkojen luomiseksi analogisten televisiolähetystaajuuksien välillä verrattuna tavallisiin 2,4 GHz: n radiotaajuuksiin, joita tavalliset Wi-Fi-verkot käyttävät .

Mitkä ovat White-Fin käytön edut?

  • Tila-avaruuteen perustuvan Wi-Fi: n tärkein etu on sen kyky tavoittaa paljon pidempi matka kuin perinteinen Wi-Fi. Keskimäärin White-Fi-signaali voi peittää noin seitsemän mailin ympäröivän alueen, mikä tarkoittaa, että verkon luominen voi olla paljon halvempaa ja sen kehittäminen vaatii vähemmän vaivaa ja laitteita.
  • Mahdollisen White-Fi-alueen ansiosta tekniikka on käytännöllinen ratkaisu Internet-yhteyden tuomiseksi alueille, joilla ei ole vakiintunutta tietoliikenneverkkoa.
  • White-Fi kestää signaaleja. Rakennuksen seinä voi estää tavallisen Wi-Fi-lähetyksen, mutta se tekisi hyvin vähän White-Fi-signaalille, johon fyysiset esteet eivät vaikuta yhtä paljon.
  • White-Fi voi saavuttaa noin 400–800 Mbps: n nopeuden, joka on paljon nopeampi kuin Wi-Fi- ja 4G-matkapuhelinverkot. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että 802.11ac Wi-Fi -verkon todellinen latausnopeus on 200 Mbps, kun taas 4G-verkot mahdollistavat noin 30 Mbps: n latausnopeuden.

Mitkä ovat White-Fi: n haitat?

  • Vaikka nopeampi kuin 4G-verkko, White-Fi on edistynyt uudemmilla 5G-tekniikoilla, jotka voivat luvata vähintään 20 Gbps: n latausnopeuden.
  • Koska ammattimikrofonit käyttävät myös tyhjää tilaa esityksiin ja esityksiin, White-Fi-internet-signaali saattaa vaikuttaa tällaisten laitteiden toimintaan.
  • Et voi käyttää tavallista Wi-Fi-modeemia ja reititintä määrittämään White-Fi-verkkoa. Sen sijaan yritykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat perustaa sen ja käyttää sitä, tarvitsevat täysin uuden laitteiston.

Mistä voin ostaa White-Fi-laitteita ja -laitteita?

Erilaisia ​​yrityksiä on syntynyt tarjoamalla White-Fi-palveluja ja -laitteita. Suurimpia erikoistuneita yrityksiä ovat Redline Communications, Metric Systems Corporation, Globtel AIR, Whizpace ja Carlson Wireless Technologies.

Mitkä kanavat voidaan käyttää White-Fiä varten Yhdysvalloissa?

Yhdysvaltain TV-taajuusalue on välillä 54 MHz – 698 MHz, ja teknisesti melkein kaikkea tätä voidaan käyttää White-Fi-verkkoon siirtymisestä digitaalitelevisiolähetyksiin. Ainoat poikkeukset ovat kanavat 3, 4 ja 37, jotka on varattu muuhun käyttöön. Valkoisen avaruuden tietokannan hallinto säätelee valkotilan käyttöä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sen tarkoituksena on estää useita osapuolia käyttämästä tai käyttämästä väärin kaikkia käytettävissä olevia taajuuksia. UHF-taajuudet 470-698 MHz: n alueella ovat ensisijainen spektri valkoisen avaruuden hankkeille, koska ne tukevat lyhyempiä antenneja.

Pitäisikö minun käyttää White-Fi-tekniikkaa?

Huolimatta siitä, että White-Fi on ollut käytössä jonkin aikaa, suuret yritykset ja organisaatiot käyttävät ensisijaisesti erikoistuneita projekteja, ja sillä on vain vähän merkitystä keskimääräiselle yleisölle. Yritykset voivat sisällyttää White-Fi-tekniikkaa tuleviin kaupallisiin tuotteisiin, jotka kuluttajat voivat sitten ostaa ja käyttää, mutta henkilökohtaisen uteliaisuuden lisäksi ei ole juurikaan syytä sijoittaa valkoisen avaruuden tekniikkaan.