Skip to content

Mikä on Wi-Fi Beamforming?

1 de heinäkuu de 2021

Beamforming on uusi muotisana, joka liittyy usein uusiin Wi-Fi-reitittimiin, mutta mitä keilanmuodostus tarkalleen tarkoittaa? Parantaako se todella signaaliasi? Ja mikä tärkeintä, onko sen päivittämisen arvoinen? Digitaalinen keilanmuodostustekniikka on osa Wi-Fi-reitittimien 802.11ac-standardia. Kuulostaa hämmentävältä, eikö? Älä huoli ammattikieltä. Tietokoneiden standardi on paljon kuin kieli. Meidän molempien on tiedettävä säännöt – kielioppi, oikeinkirjoitus jne. – jotta voimme kommunikoida tehokkaasti keskenään. Wi-Fi-reititin ja kannettavat tietokoneemme, älypuhelimet ja tabletit tarvitsevat myös säännöt siitä, kuinka puhua keskenään. 802.11ac-standardi on yksinkertaisesti uusin sääntöjoukko.

Joten mitä on säteenmuodostuksella? Vanhemmat reitittimet ovat suuntaamattomia, mikä tarkoittaa, että ne lähettävät signaalinsa kaikkiin suuntiin. Kuten voitte kuvitella, tämä laimentaa signaalin. Säteenmuodostus on tapa, jolla laitteemme antaa sijaintinsa reitittimelle ja että reititin muodostaa säteen laitetta kohti suunnatun signaalin sisällä. Tämä auttaa vahvistamaan signaalia, jonka pitäisi puolestaan ​​auttaa meitä, kun suoratoistamme elokuvia tai selailemme Internetiä.

Tarvitsetko säteenmuodostavan Wi-Fi-reitittimen?

Valitettavasti säteenmuodostus ei ole taikapilleri, joka ratkaisee kaikki Wi-Fi-ongelmamme. Säde auttaa parantamaan signaalia etäisyydellä, joten jos sinulla on ongelmia talosi tai toimistosi osassa, joka on kaukana reitittimestä, säteenmuodostus voi parantaa signaalia. Etäisyys ei kuitenkaan aina ole ongelma hitailla Internet-nopeuksilla. Joka kerta, kun signaali kulkee kohteen kuten seinän läpi, se voi menettää voimansa. Tässä tapauksessa säteenmuodostava reititin ei välttämättä auta signaalia. Säde häiriintyy samalla tavalla kuin normaali signaali. Jos reitittimesi on kotiisi tai toimistollesi toisella puolella ja sinulla on ongelmia toisella puolella, säteenmuodostus voi olla kultainen lippu Internet-nopeuden autuuteen. Mutta jos reititin on keskellä ja sinulla on ongelmia toisessa päässä, mutta ei toisessa päässä, on todennäköisesti jotain häiritsevää signaalia ja säteenmuodostus ei välttämättä auta. Tämä on ongelma, jossa Wi-Fi-laajennin tai muut Wi-Fi-signaaliratkaisut voivat olla parempia (ja todennäköisesti halvempia).

Tekeekö keilanmuodostus Internetini nopeammin?

Kyllä ja ei. Pelkkä säteenmuodostus ei lisää Internet-nopeuttasi, mutta se voi parantaa signaalia, mikä voi lisätä tehollista nopeustasi, kun matkustat kauempana reitittimestäsi. Yksi puolietu, jonka monet ihmiset saavat päivitettäessä 802.11ac-reitittimeksi säteenmuodostuksella, on MIMO: n lisääminen, joka tarkoittaa useita sisään- ja ulos-lähtöjä. Useimmat uudet reitittimet sisältävät tämän ominaisuuden, ja se on välttämätöntä keilanmuodostuksen kannalta. Jos laitteesi tukee MIMO: ta, jota useimmat nykyiset mobiililaitteet tekevät, reititin ja älypuhelin, kannettava tietokone tai tabletti käyttävät useita virtoja kommunikointiin. Tämä voi lisätä dramaattisesti Internet-nopeutta. MIMOa tuettiin ennen 802.11ac-standardia, ja nykyinen reitittimesi saattaa jo tukea sitä.

Mikä on ero implisiittisen säteenmuodostuksen ja eksplisiittisen säteenmuodostuksen välillä?

Säteenmuodostus voi mahdollisesti lisätä niiden laitteiden signaalinvoimakkuutta, jotka eivät todellakaan tue keilanmuodostusta, vaikkakaan ei niin paljon kuin tuetussa laitteessa. Selkeä säteenmuodostus tarkoittaa, että säde muodostuu vain, jos toisessa päässä oleva laite tukee säteenmuodostusta. Epäsuora säteenmuodostus yrittää muodostaa säteen, vaikka päätepistelaite ei tue sitä. Vaikka se ei välttämättä ole yhtä tarkka, implisiittinen säteenmuodostus voi auttaa joissakin yhteyksissä.

Onko kaikilla uusilla reitittimillä keilanmuodostus?

Vaikka 802.11ac-standardi sisältää standardit säteenmuodostukselle, sitä ei vaadita kaikilta Wi-Fi-reitittimiltä. Ja valitettavasti eri valmistajat haluavat pukeutua siihen erityisillä nimillä, kun kerskaavat sitä pakkauksessa. Joten haluat ehkä etsiä sanan ”säde” muunnelmia, kuten Advance Beam Technology tai Smart Beam Technology. Mutta älä huoli, riippumatta siitä, miten valmistaja sanaa, säteenmuodostus on yhteensopiva laitteidesi kanssa.