Skip to content

Mikä on Wi-Fi-soittaminen?

1 de heinäkuu de 2021

Wi-Fi-puheluiden avulla voit käydä ääni- ja videokeskusteluja älypuhelimesi kanssa Internet-yhteyden sijasta matkapuhelinverkon sijaan. Wi-Fi-puheluiden avulla voit puhua kenenkään kanssa missä tahansa päin maailmaa.

Mitä Wi-Fi-soittaminen tarkoittaa

Olet ehkä kuullut termin Wi-Fi-puhelut, jota matkapuhelinpalveluntarjoajasi, Internet-palveluntarjoajasi tai jopa muut ihmiset käyttävät. Se on yleinen termi, joka viittaa Internet-yhteyden käyttämiseen puheluiden soittamiseen, mutta siinä on hieman enemmän. Wi-Fi-puhelu tarkoittaa Internetin käyttöä langattoman Internet-verkon kautta puheluihin mobiililaitteella. Kyky lähettää ja vastaanottaa Wi-Fi-puheluita on nykyään rakennettu useimpiin älypuhelimiin, ja useimmat matkapuhelinpalvelujen tarjoajat, mukaan lukien AT&T, Verizon, T-Mobile ja muut, tarjoavat Wi-Fi-puheluja ilmaiseksi (kotimaassa). Lisäksi Wi-Fi-puhelut käyttävät pientä kaistanleveyttä (noin 1 Mt äänipuheluille tai 6–4 Mt videopuheluille), joten nopeaan Internet-yhteyteen ei tarvitse turvautua Wi-Fi-puheluiden hyödyntämiseen.

Miksi ihmiset käyttävät Wi-Fi-puheluita

Suurin osa yllä mainituista palveluntarjoajista on myös mahdollistanut puhelun siirtämisen matkapuhelinverkosta Wi-Fi-verkkoon puhelutietojen saumattomaksi siirtämiseksi. Joten jos aloitat puhelun ollessasi autossasi, puhelu käyttäisi matkapuhelinverkkoa, mutta kun palaat kotiin ja puhelin muodostaa yhteyden automaattisesti langattomaan koti-internetiin, se ’vaihtaa’ Internet-verkkoon. Tämä kytkin tapahtuu kahdesta syystä:

  • Se lisää verkon kattavuutta. Puhelimissa, joissa on käytössä Wi-Fi-puhelu, puhelu on mahdollista vaihtaa avoimeen Wi-Fi-verkkoon, jos operaattorin verkkosignaali heikkenee.
  • Vähentää matkaviestinverkkojen kautta kulkevan datan määrää. Vähentämällä matkapuhelinverkon ruuhkautumista kaikki käyttäjät voivat kokea korkealaatuisempaa mobiilipalvelua.

Sinulle tämä tarkoittaa, että Wi-Fi-puhelut voivat auttaa sinua parantamaan mobiiliverkon laatua, ja se voi auttaa sinua säästämään rahaa matkapuhelinlaskussa, varsinkin jos maksat rajoitetun määrän minuutteja matkapuhelimellasi. Wi-Fi-verkon kautta soitetut puhelut ovat yleensä ilmaisia, kun soitat Yhdysvalloissa tai kansainvälisistä sijainneista Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen muihin maihin suuntautuvista Wi-Fi-puheluista saattaa aiheutua maksuja matkapuhelinoperaattorisi vahvistamien ohjeiden mukaan.

Kuinka käyttää Wi-Fi-puheluita

Kun ajattelet Wi-Fi-puheluita, Skype- tai Zoom-kaltaiset palvelut saattavat tulla mieleen, ja ne ovat palveluja, jotka toimivat samalla tavalla kuin Wi-Fi-puhelut. Suuri ero on, että Wi-Fi-puhelut ovat älypuhelimesi ominaisuus, joka käyttöönoton jälkeen vaatii sinulta vain vähän lisäpanosta. Sallitko Wi-Fi-puhelun iPhonelle, käynnistät sen Android-puhelimessa tai yrität ottaa sen käyttöön Samsung-puhelimessa, ohjeet ovat yleensä samat. Ota Wi-Fi-puhelut käyttöön vain siirtymällä omaan Solu asetukset iPhonessa tai Mobiiliverkko Android-laitteessa ja kytke Wi-Fi-puhelut päälle. Siinä kaikki. Kaikki älypuhelimet ovat erilaisia, ja sinulla voi olla iPhone tai Android-puhelin, jolla ei ole näitä samoja vaihtoehtoja. Yleensä etsit Asetukset-vaihtoehtoa, joka liittyy suoraan matkapuhelinverkkoon, matkapuhelinverkkoon tai verkkoyhteyksiin. Kun löydät sen, Wi-Fi-puheluiden ottamisen käyttöön ottamisen (tai poistamisen käytöstä) pitäisi olla helppo löytää. Sen jälkeen, kun olet kantaman sisällä, puhelusi kulkevat Wi-Fi-verkon kautta. Kun olet Wi-Fi-verkon ulkopuolella, puhelusi kulkevat palveluntarjoajan verkon kautta, ja on epätodennäköistä, että huomaat koskaan eroa.