Skip to content

Mikä on Windows 10?

16 de kesäkuu de 2021

Microsoftin Windows 10 seuraa Windows 8: ta ja on tällä hetkellä uusin käytettävissä oleva Windows-versio. Siinä esitellään päivitetty Käynnistä-valikko, uudet kirjautumistavat, parempi tehtäväpalkki, ilmoituskeskus, tuki virtuaalisille työasemille, Edge-selain ja joukko muita käytettävyyspäivityksiä. Cortana, Microsoftin henkilökohtainen henkilökohtainen avustaja, on nyt osa Windows 10: ää, jopa pöytätietokoneissa.

Olet ehkä huomannut, että Microsoft siirtyi suoraan Windows 8: sta Windows 10: een. Kiinnostaako miksi? Katso mitä Windows 9: lle tapahtui.

Windows 10: n ominaisuudet

Sen sijaan, että jatkaisi Windows 8 -tyylisten ”ruutujen” valikkoa, jota ei otettu hyvin vastaan, Microsoft on palannut takaisin Windows 7 -tyyliseen valikkoon Windows 10: ssä. Se sisältää ruutuja, mutta ne ovat pienempiä ja sisältyvät enemmän . Toinen uusi ominaisuus Windows 10: ssä on mahdollisuus kiinnittää sovellus kaikkiin virtuaalisiin työasemiin. Tämä tekniikka on hyödyllinen sovelluksille, joiden tiedät haluavan helpon pääsyn jokaiselle. Windows 10 helpottaa myös kalenteritehtävien näyttämistä nopeasti napsauttamalla tai napauttamalla tehtäväpalkissa olevaa aikaa ja päivämäärää. Se on integroitu suoraan Windows 10: n pääkalenterisovellukseen. Windows 10: ssä on myös keskusilmoituskeskus, samanlainen kuin mobiililaitteissa ja muissa käyttöjärjestelmissä, kuten macOS ja Ubuntu, yleiset. On olemassa useita sovelluksia, jotka tukevat Windows 10: tä. Muista tarkistaa luettelo parhaista löytämistämme sovelluksista.

Windows 10: n julkaisupäivä

Windows 10 julkaistiin ensimmäisen kerran esikatseluna 1. lokakuuta 2014, ja lopullinen versio julkaistiin yleisölle 29. heinäkuuta 2015. Windows 10 oli tunnetusti ilmainen päivitys Windows 7: n ja Windows 8: n omistajille, mutta se kesti vain yhden vuoden , 29. heinäkuuta 2016 asti.

Windows 10 -versiot

Windows 10: n voi ostaa suoraan Microsoftilta tai jälleenmyyjien kautta, kuten Amazon.com. Kaksi Windows 10 -versiota on saatavana, Windows 10 Pro ja Windows 10 Home. Useat muut Windows 10 -versiot ovat myös saatavilla, mutta eivät suoraan kuluttajille. Niihin kuuluvat Windows 10 Mobile, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Enterprise Mobile ja Windows 10 Education. Ellei toisin ole merkitty, kaikki Windows 10 -versiot sisältävät sekä 32- että 64-bittiset versiot.

Windows 10: n järjestelmävaatimukset

Vähimmäislaitteisto, jota tarvitaan Windows 10: n suorittamiseen, on samanlainen kuin mitä vaadittiin muille Windowsin uusimmille versioille:

  • Suoritin: 1 GHz NX-, PAE- ja SSE2-tuella (CMPXCHG16b, PrefetchW ja LAHF / SAHF-tuki 64-bittisille versioille)
  • RAM: 1 Gt (2 Gt 64-bittisille versioille)
  • Kiintolevy: 16 Gt vapaata tilaa (20 Gt vapaata 64-bittisille versioille)
  • Grafiikka: GPU, joka tukee vähintään DirectX 9: tä WDDM-ohjaimella

Jos päivität Windows 7- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmästä, muista päivittää kaikki kyseiselle versiolle saatavilla olevat päivitykset Windows Update -sovelluksen avulla ennen päivityksen aloittamista.