Skip to content

Mikä on Windows 10X? Kaikki Microsoftin kahden näytön käyttöjärjestelmästä

3 de heinäkuu de 2021

Windows 10X on käyttöjärjestelmä, jonka Microsoft on suunnitellut kahden näytön Windows-laitteille, kuten Surface Neolle. Sitä käyttää sama ’yhden ytimen’ tekniikka, joka on Windows 10: n perusta, mutta sitä ei ole tarkoitettu korvaavaksi. Windows 10X on yksinkertaisesti erilainen Windows 10 -versio, joka on luotu laitteille, joiden vaihtoehtoinen muotokerroin ei tue perinteistä käyttöjärjestelmää.

Mitä laitteita Windows 10X tukee?

Windows 10X toimii Windows-pohjaisissa laitteissa, joissa on kahden näytön muotoinen tekijä, kuten Microsoftin Surface Neo, joka on tarkoitus julkaista syksyllä 2020. PC-valmistajien, ASUS, Dell, HP ja Lenovo on vahvistettu julkaisevan vastaavia laitteita vuoden 2020 loppupuolella. ja vuoden 2021 alku, joka myös hyödyntää Microsoft-käyttöjärjestelmää. Laitteen nimessä oleva X ei osoita, että se käyttää Windows 10X -käyttöjärjestelmää. Esimerkiksi Microsoftin Surface Hub 2X ja Surface Pro X käyttävät vain Windows 10: n tavallista versiota. Windows 10X: llä ei myöskään ole yhteyttä Microsoftin Xbox-konsoleihin. Windows 10 -tietokoneita, kannettavia tietokoneita ja tabletteja ei voi päivittää tai vaihtaa Windows 10X -käyttöjärjestelmään. Se olisi kuin yrittää laittaa iOS Windows-tietokoneelle. Yksi käyttöjärjestelmä ei välttämättä ole parempi kuin toinen. Ne on yksinkertaisesti tehty erityyppisille laitteille.

Surface Duo ei tue Windows 10X -käyttöjärjestelmää. Huolimatta Surface-tuotemerkin käytöstä, tämä kahden näytön älypuhelin saa virtansa Android-käyttöjärjestelmästä.

Mitä sovelluksia Windows 10X voi käyttää?

Windows 10X: n on vahvistettu tukevan kaikkia sovellustyyppejä, jotka toimivat tavallisessa Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Näitä ovat Universal Windows Platform (UWP) -sovellukset, Progressive Web -sovellukset (PWA) ja perinteiset Win32-sovellukset. Verkosta tai levyltä ladattuja ja asennettuja sovelluksia tuetaan. Kuten Microsoft Storen sovelluskaupasta ladatut.

Tärkeimmät Windows 10X -käyttöjärjestelmän ominaisuudet

Windows 10X sisältää suurimman osan tärkeimmistä Windows 10 -käyttöjärjestelmistä, mutta se on optimoitu käytettäväksi Windows-kaksoisnäyttölaitteissa. Tämän lisätoiminnon avulla yksi sovellus voidaan levittää molemmille näytöille tai eri sovellukset voivat näkyä täyteen ladattuna kullakin näytöllä edistyneeseen monitehtävään. Usean näytön monitoimityökalu toimii samalla tavalla kuin napsauttamalla sovelluksia ja moniajo Windows 10: ssä tavallisella tietokoneella tai tabletilla. Tässä on joitain esimerkkejä siitä, miten sitä voidaan käyttää Windows 10X: ssä:

  • Surffaa verkossa yhdellä näytöllä samalla kun katselet videota toisella.
  • Sähköpostiviestien lukeminen yhdellä näytöllä ja liitteiden tai linkkien avaaminen viesteistä toisella.
  • Vertaamalla kahta eri verkkosivua vierekkäin.
  • Skype-puhelun soittaminen toiselle puolelle samalla kun pelaat videopeliä toisella näytöllä.
  • Yhden sovelluksen tarkastelu molemmissa näytöissä.

Vaikka tämä erilainen muotokerroin ja käyttöjärjestelmä lisää parannettua moniajoa verrattuna Windows 10: een, alkuperäisestä käyttöjärjestelmästä on kolme ominaisuutta, jotka on poistettu Windows 10X: stä.

Windows 10X -käyttöjärjestelmä, joka toimii Surface Neolla.

Poistetut ominaisuudet ovat:

  • Windows 10 -tyylinen Käynnistä-valikko
  • Live-laatat
  • Windows 10 -tablettitila

Näiden ominaisuuksien poistaminen on negatiivista vai ei, riippuu täysin käyttäjän henkilökohtaisesta mausta.

Toimiiko Windows 10X Androidilla?

Windows 10X ei toimi Android-laitteissa. Tämä sekaannus johtuu Microsoftin vuoden 2019 esityksestä, jossa teknologiajätti paljasti kaksi kaksoisnäyttölaitetta nimeltä Surface Neo ja Surface Duo. Ensin mainittu on älypuhelin, jota käyttää Android, kun taas jälkimmäinen on uusi laite, joka on sekoitus Windows 10X -käyttöistä tablettia ja kannettavaa tietokonetta.

Milloin Windows 10X: n julkaisupäivä on?

Windows 10X on tarkoitus julkaista joskus vuoden 2020 lopulla. Määritettyä päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu.

Mistä voin ladata Windows 10X: n?

Käynnistämisen jälkeen Windows 10X on ostettavissa samojen verkkokauppojen kautta kuin Windows 10 ja muut Microsoft-käyttöjärjestelmät. Windows-käyttöisten kaksoisnäyttölaitteiden odotetaan käynnistyvän, kun Windows 10X on jo esiasennettu. Windows 10X ISO-tiedosto on todennäköisesti ladattavissa Microsoftin virallisilta verkkosivustoilta, kun käyttöjärjestelmä käynnistetään vuoden 2020 lopulla. Muilla verkkosivustoilla, jotka perinteisesti tarjoavat käyttöjärjestelmän ISO-tunnuksia, tulisi olla myös Windows 10X ISO ladattavaksi tai myytäväksi.

Kuinka voin päivittää Windows 10X: ksi?

Windows 10 -käyttäjät eivät voi päivittää laitettaan Windows 10X: ksi, koska tätä uudempaa käyttöjärjestelmää ei ole suunniteltu yhden näytön Windows-tietokoneille, kannettaville tietokoneille tai tableteille. Ei ole mitään syytä tehdä niin, koska se ei kuitenkaan tarjoaisi mitään uutta toimintoa.

Mikä on Windows 10X -hinta?

Windows 10X -käyttöjärjestelmän hintaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta on uskomattoman todennäköistä, että se asennetaan valmiiksi kaikkiin sitä tukeviin laitteisiin. Jos käytät tällä hetkellä Windows 10: tä, sinun ei tarvitse päivittää Windows 10X: ksi, etkä todennäköisesti pysty tekemään sitä.

Mitä Windows 10X tarkoittaa?

Windows 10X: n X: ää käytetään merkitsemään Windows 10 -käyttöjärjestelmän vaihtoehtoista versiota, samanlainen kuin Windows 10S. On epäselvää, mitä Windows 10X todella tarkoittaa, tai onko sillä edes merkitystä, mutta jotkut olettavat, että se voidaan tulkita ”kokemukseksi”, ”ylimääräiseksi” tai ”10 kertaa 10.” On todennäköistä, että X valittiin yksinkertaisesti siksi, että se on siisti. Eräänlainen kuin Xboxin X.

Kuinka äännetään Windows 10X?

Windows 10X on tarkoitettu luettavaksi ”10 ex.” Sitä ei tule lukea ”10 10” tai ”10 kertaa”.

Tarvitsenko Windows 10X: n?

Jos sinulla on kaksoisnäyttöinen laite, jonka käyttöjärjestelmä on Windows, tarvitset Windows 10X -käyttöjärjestelmän. Hyvä uutinen on, että laitteellasi on todennäköisesti jo asennettuna, joten sitä ei tarvitse ostaa ja asentaa erikseen. Ne, jotka käyttävät laitetta, jossa on Windows 7, 8 tai 10, eivät pysty asentamaan Windows 10X: tä eivätkä tarvitse.