Skip to content

Mikä on Windows Boot Manager (BOOTMGR)?

15 de kesäkuu de 2021

Windows Boot Manager latautuu levyn käynnistyskoodista, joka on osa levyn käynnistystietuetta. Se auttaa Windows 10-, Windows 8-, Windows 7- tai Windows Vista -käyttöjärjestelmääsi käynnistymään. Boot Manager – viitataan usein sen suoritettavalla nimellä, BOOTMGR—Toteuttaa lopulta winload.exe, järjestelmän latauslaitteen, jota käytettiin Windowsin käynnistysprosessin jatkamiseen. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10, Windows 8, Windows 7 ja Windows Vista.

Missä Windows Boot Manager sijaitsee?

Boot Managerin edellyttämät määritystiedot ovat Boot Configuration Data Storessa, rekisterimäisessä tietokannassa, joka korvasi boot.ini tiedosto, jota käytetään Windowsin vanhemmissa versioissa, kuten Windows XP. Itse BOOTMGR-tiedosto on sekä vain luku että piilotettu. Se sijaitsee merkityn osion juurihakemistossa Aktiivinen kohdassa Levynhallinta. Useimmissa Windows-tietokoneissa tämä osio on merkitty nimellä Järjestelmä varattu eikä saa asemakirjainta. Jos sinulla ei ole Järjestelmä varattu osio, BOOTMGR sijaitsee todennäköisesti ensisijaisella asemallasi, joka yleensä on C:.

Voitko poistaa Windowsin käynnistyshallinnan käytöstä?

Et voi poistaa Windowsin käynnistyshallintaa. Voit kuitenkin lyhentää aikaa, jonka se odottaa vastaavan käynnistettävään käyttöjärjestelmään valitsemalla oletusarvoisen käyttöjärjestelmän ja pienentämällä sitten aikakatkaisuaikaa, ohittamalla Windows Boot Manager kokonaan. Käytä järjestelmän kokoonpanoa (msconfig.exe) -työkalu oletuskäyttäytymisen muuttamiseksi. Ole varovainen käyttäessäsi järjestelmän kokoonpanotyökalua – saatat tehdä tarpeettomia muutoksia, jotka voivat vain aiheuttaa enemmän sekaannusta tulevaisuudessa.

 1. Avaa hallintatyökalut, joihin pääsee Järjestelmä ja turvallisuus linkki Ohjauspaneelissa.

  Jos et näe Järjestelmä ja turvallisuus -linkkiä Ohjauspaneelin ensimmäisellä sivulla, valitse Ylläpidon työkalut sen sijaan.

 2. Avata Järjestelmän kokoonpano.

  Järjestelmän kokoonpanokuvake Windows 10: n hallintatyökaluissa

  Toinen vaihtoehto Järjestelmän kokoonpanon avaamiseksi on käyttää sen komentorivikomentoa. Avaa Suorita-valintaikkuna (VOIT + R) tai komentokehote ja kirjoita sitten msconfig.exe komento.

 3. Valitse Saapas välilehti avautuvassa Järjestelmän kokoonpano -ikkunassa.

  Käynnistys-välilehti Windows 10: n Järjestelmän kokoonpano -sovelluksessa

 4. Valitse käyttöjärjestelmä, johon haluat aina käynnistyä. Muista, että voit aina muuttaa tämän uudelleen myöhemmin, jos päätät käynnistää toisen.

 5. Säädä Aikalisä aika pienimpään mahdolliseen aikaan sekunteina, mikä on todennäköisesti 3.

  Aikakatkaisuksi on asetettu 3 sekuntia Järjestelmän kokoonpano -kohdan Käynnistys-välilehdessä

 6. Valita OK tai Käytä tallentaa muutokset. A Järjestelmän kokoonpano Näyttö saattaa ilmestyä näiden muutosten tallentamisen jälkeen ilmoittamaan, että tietokone on ehkä käynnistettävä uudelleen. Se on turvallista valita Poistu ilman uudelleenkäynnistystä—Näet tämän muutoksen vaikutuksen seuraavan käynnistyksen yhteydessä.

 7. Boot managerin pitäisi ilmestyy olla poissa käytöstä.

Lisätietoja Boot Managerista

Yleinen Windowsin käynnistysvirhe on BOOTMGR puuttuu -virhe. BOOTMGR yhdessä winload.exe, korvaa NTLDR: n suorittamat toiminnot Windowsin vanhemmissa versioissa, kuten Windows XP. Uusi on myös Windowsin ansioluettelo, winresume.exe. Kun vähintään yksi Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu ja valittu monikäynnistysskenaariossa, Windows Boot Manager ladataan, lukee ja soveltaa erityisiä parametreja, jotka koskevat kyseiseen osioon asennettuja käyttöjärjestelmiä. Jos Perintö Vaihtoehto on valittu, Windows Boot Manager käynnistää NTLDR: n ja jatkaa prosessia samalla tavalla kuin käynnistettäessä mitä tahansa NTLDR: ää käyttävää Windows-versiota, kuten Windows XP. Jos Windows-versiota on enemmän kuin yksi, joka on pre-Vista, annetaan toinen käynnistysvalikko (joka on luotu boot.ini tiedosto), jotta voit valita jonkin näistä käyttöjärjestelmistä. Käynnistysmääritystietosäilö on turvallisempi kuin aiemmissa Windows-versioissa löytyneet käynnistysvaihtoehdot, koska sen avulla Järjestelmänvalvojat-ryhmän käyttäjät voivat lukita BCD-myymälän ja antaa tietyt oikeudet muille käyttäjille määrittääksesi, mitkä voivat hallita käynnistysvaihtoehtoja. Niin kauan kuin olet Järjestelmänvalvojat-ryhmässä, voit muokata Windows Vistan ja Windows uudempien versioiden käynnistysasetuksia BCDEdit.exe työkalu, joka sisältyy näihin Windows-versioihin. Jos käytät vanhempaa Windows-versiota, Bootcfg ja NvrBoot sen sijaan käytetään työkaluja.