Skip to content

Mikä on Windows SmartScreen -suodatin?

17 de kesäkuu de 2021

Windows SmartScreen on Windowsin mukana tuleva ohjelma, joka antaa varoituksen, kun laskeudut haitalliselle tai tietojenkalastelusivustolle surffaillessasi verkossa. Se on oletusarvoisesti käytössä Internet Explorer- ja Edge-selaimissa. Se suojaa myös haitallisilta mainoksilta, latauksilta ja yritetyiltä ohjelma-asennuksilta.

Windowsin SmartScreen-ominaisuudet

Kun selaat Internetiä ja käytät Windowsia, Windows SmartScreen -suodatin tarkistaa vierailemasi sivustot ja lataamasi ohjelmat. Jos se löytää jotain epäilyttävää tai on ilmoitettu vaaralliseksi, se näyttää varoitussivun. Voit sitten jatkaa sivulle siirtymistä, palata edelliselle sivulle ja / tai antaa palautetta sivusta. Sama periaate pätee myös latauksiin. Se toimii vertaamalla verkkosivustoa, jolla yrität käydä (tai ohjelmaa, jonka yrität ladata ja asentaa), niiden luetteloon, jotka on merkitty epäluotettaviksi tai suorastaan ​​vaarallisiksi. Microsoft ylläpitää tätä luetteloa ja suosittelee, että jätät tämän ominaisuuden käyttöön suojaamaan tietokonettasi haittaohjelmilta ja suojaamaan sinua kohdistamasta tietojenkalasteluhuijausten avulla. SmartScreen-suodatin on saatavana Windows 7-, Windows 8- ja 8.1-, Windows 10 -alustoille. Ymmärrä lisäksi, että tämä ei ole sama tekniikka kuin ponnahdusikkunoiden esto; ponnahdusikkunoiden esto yksinkertaisesti etsii ponnahdusikkunoita, mutta ei arvioi niitä.

SmartScreen-suodattimen poistaminen käytöstä

Seuraavat vaiheet osoittavat, kuinka tämä ominaisuus otetaan käyttöön, mutta ymmärrä, että se altistaa sinut ylimääräiselle riskille. SmartScreen-suodattimen poistaminen käytöstä Internet Explorerissa:

 1. Avaa Internet Explorer.
 2. Valitse Työkalut-painike (se näyttää hampaalta tai pyörältä) valitse Turvallisuus.
 3. Napsauta Poista SmartScreen-suodatin käytöstä tai Sammuta Windows Defender SmartScreen.
 4. Napsauta OK.

SmartScreen-suodattimen poistaminen käytöstä Edgessä:

 1. Avaa Edge.
 2. Valitse kolme pistettä vasemmassa yläkulmassa ja napsauta Asetukset.
 3. Napsauta Näytä lisäasetukset.
 4. Siirrä liukusäädintä alkaen Päälle ja pois päältä kohdassa -merkitty ohje Suojaa minua haittaohjelmilta ja latauksilta Windows Defender SmartScreen -sovelluksella.

Jos muutat mieltäsi, voit ottaa Windows SmartScreenin käyttöön toistamalla nämä vaiheet ja valitsemalla suodattimen virran kytkemisen pois päältä. Jos poistat SmartScreen-ominaisuuden käytöstä ja saat haittaohjelman tietokoneellesi, sinun on ehkä poistettava se manuaalisesti (jos Windows Defender tai oma haittaohjelmien torjuntaohjelmisto ei pysty).

Ole osa SmartScreen-ratkaisua

Jos olet epäluotettavalla verkkosivulla käyttäessäsi Internet Exploreria etkä saa varoitusta, voit kertoa Microsoftille kyseisestä sivustosta. Vastaavasti, jos sinua varoitetaan tietystä verkkosivusta, mutta tiedät, ettei se ole, voit myös ilmoittaa siitä. Voit ilmoittaa, että sivusto ei sisällä uhkia käyttäjille Internet Explorerissa:

 1. Alkaen varoitussivu, valitse Lisää tietoan.
 2. Valitse Ilmoita, että tämä sivusto ei sisällä uhkia.
 3. Noudattaa ohjeita klo Microsoftin palautesivusto.

Voit ilmoittaa, että sivusto sisältää uhkia Internet Explorerissa:

 1. Valitse Työkalut, ja napsauta Turvallisuus.
 2. Napsauta Ilmoita vaarallisesta verkkosivustosta.

Siellä on yksi muu vaihtoehto Työkalut> Turvallisuus Internet Explorer -valikko, joka liittyy sivujen tunnistamiseen vaarallisiksi tai ei. Sen Tarkista tämä verkkosivusto. Napsauttamalla tätä vaihtoehtoa voit tarkistaa verkkosivuston manuaalisesti Microsoftin vaarallisten sivustojen luettelosta, jos haluat lisää varmuutta. Voit ilmoittaa, että sivusto sisältää uhkia Edgen käyttäjille:

 1. Alkaen varoitussivu, Napsauta kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa.
 2. Napsauta Lähetä palautetta.
 3. Napsauta Ilmoita vaarallisesta sivustosta.
 4. Noudattaa ohjeita on tuloksena oleva verkkosivu.

Voit ilmoittaa, että sivusto ei sisällä uhkia Edgessä:

 1. Napsauta varoitussivulla linkkiä Lisää tietoa.
 2. Valitse Ilmoita, että tämä sivusto ei sisällä uhkia.
 3. Noudattaa ohjeita on tuloksena oleva verkkosivu.