Skip to content

Mikä on Windows Sonic kuulokkeille?

3 de heinäkuu de 2021

Windows Sonic for Headphones on Microsoftin omaksuma tilaääni, joka yrittää luoda tilaäänikokemuksen kaikille, jopa tavallisilla stereokuulokkeilla.

Mikä on Windows Sonic?

Windows Sonic lisättiin Windows 10: een vuonna 2017 osana päivitystä, ja se otettiin nopeasti käyttöön myös Xbox One -omistajien päivityksessä. Vaikka on aina mahdollista käyttää myös Dolby Atmos -kuulokkeita tilaäänikokemukseen (molemmilla on hyviä ja huonoja puolia), on monia syitä pysyä äänentoistossa Windows Sonic for Headphones -sovelluksen kautta.

Mikä on tilaääni?

Spatiaalinen ääni muodostaa perustan Windows Sonic for Headphones -sovellukselle, ja sitä tarvitaan keinona ’luoda ääniobjekteja, jotka lähettävät ääntä 3D-avaruuden sijainneista’. Pohjimmiltaan se on kuin Windows olisi luonut useita kaiuttimia hajallaan huoneeseesi ja emuloinut tuloksia sitten kuulokkeiden kautta. Se on yksinkertainen tapa kokea tilaääni, mutta vähemmän fyysisiä laitteita.

Se sekoittaa ääniä ennen kuin ne lähetetään kuulokkeisiin. Joten esimerkiksi laukaus oikealta kulmasta tulevassa pelissä on ” uudelleensijoitettu ”, joten kuulet sen todella tulevan tästä suunnasta kuulokkeiden kautta.

Kuinka Windows Sonic for kuulokkeet toimii?

Windows Sonic for Headphones toimii virtuaalisesti. Kovaa työtä tekevät ohjelmistot pikemminkin kuin käyttämäsi fyysiset laitteet. Sonic-kuulokkeiden tai erillisten surround-äänikuulokkeiden sijaan Windows Sonic aktivoidaan yksinkertaisesti vaihtamalla tietokoneen kaiutinasetusten painiketta. Se ei toimi kaikkien asetusten, kuten sisäänrakennettujen kannettavien kaiuttimien kanssa, mutta se tukee kaikkia kuulokkeita. Windows Sonic for Headphones toimii vain sellaisten sovellusten, pelien tai elokuvien kanssa, jotka pystyvät renderöimään 7.1-kanavaisiin muotoihin. Jotkin pelit ja sovellukset eivät välttämättä hyödy sen aktivoinnista.

Mitkä ovat sen edut?

Windows Sonicin käyttäminen kuulokkeille tarjoaa useita etuja. Tässä on lyhyt katsaus joihinkin niistä.

  • Tilarajoitukset: Sinun ei tarvitse huolehtia laajojen surround-äänijärjestelmien perustamisesta samanlaisen äänikokemuksen saamiseksi.
  • Se on halvempaa: Windows Sonic for Headphones on ilmainen käyttö eikä vaadi kalliita laitteita.
  • Helppo asentaa: Yleensä voit asettaa sen vaihtamalla yhtä kytkintä tietokoneellasi tai Xbox Onella.

Milloin se on eniten hyötyä?

On aina hyvä nauttia laadukkaammasta äänestä vähemmän, mutta Windows Sonic for Headphones on erityisen hyödyllinen.

  • Pelaaminen: Kun pelaat, Windows Sonicin sijaintiasema tarkoittaa, että voit kuulla suunnan, josta jalanjäljet ​​tai laukaukset tulevat. Erityisesti moninpeleissä on erittäin hyödyllistä luottaa korviin ja reaktiotaitoihin.
  • Elokuvat: Elokuvat ovat aina parempia, hyvä kuvanlaatu ja hyvä ääni. Sinulla on paremmat mahdollisuudet kuulla hienovaraisia ​​vivahteita, kun katselet elokuvaa, kun Windows Sonic for Headphones on aktivoitu.

Onko syytä käyttää Windows Sonicia kuulokkeisiin?

Windows Sonic on täysin ilmainen käyttää, joten ei ole mitään syytä olla aktivoimatta sitä tietokoneellasi tai Xbox Onella. Se tarjoaa paremman äänenlaadun käyttämällä spatiaalista äänitekniikkaa, ja se on erinomainen edullinen tapa nauttia surround-äänen muodosta tarvitsematta ostaa ylimääräisiä laitteita.