Skip to content

Mikä on Windows Update?

3 de heinäkuu de 2021

Windows Update on ilmainen Microsoft-palvelu, jota käytetään päivitysten, kuten huoltopakettien ja korjaustiedostojen, toimittamiseen Windows-käyttöjärjestelmälle ja muulle Microsoft-ohjelmistolle. Windows Update -sovellusta voidaan käyttää myös suosittujen laitteiden ohjainten päivittämiseen. Korjaustiedostot ja muut tietoturvapäivitykset julkaistaan ​​säännöllisesti Windows Update -sovelluksen kautta jokaisen kuukauden toisena tiistaina – sitä kutsutaan korjaustiedostoksi. Microsoft julkaisee kuitenkin päivityksiä myös muina päivinä, kuten kiireellisiä korjauksia varten.

Mihin Windows Updateä käytetään?

Windows Update -sovellusta käytetään pitämään Microsoft Windows ja useita muita Microsoft-ohjelmia ajan tasalla. Päivitykset sisältävät usein ominaisuuksien parannuksia ja tietoturvapäivityksiä Windowsin suojaamiseksi haittaohjelmilta ja haitallisilta hyökkäyksiltä. Voit myös käyttää Windows Update -sovellusta päivityshistoriaan, joka näyttää kaikki tietokoneeseen asennetut päivitykset Windows Update -palvelun kautta.

Windows-päivityksen saatavuus

Kaikissa nykyaikaisissa Windows-käyttöjärjestelmissä käytetään Windows Update -sovellusta, kuten Windows 10, mutta myös Windows XP: n kautta. Windows Update ei kuitenkaan päivitä suurinta osaa muusta kuin Microsoftin ohjelmistostasi. Sinun on päivitettävä nuo ohjelmat itse tai käytettävä ilmaista ohjelmistopäivitysohjelmaa tekemään se puolestasi.

Windows-päivityksen käyttö

Kuinka käytät Windows Update -sovellusta, riippuu käyttämästäsi Windows-käyttöjärjestelmästä:

Windows 10: Windows-päivitys on sisäänrakennettu ja osa Windows-asetuksia, saatavana Käynnistä-valikosta.

Windows Update (Windows 10).
Windows 8, Windows 7 ja Windows Vista: Windows Update on integroitu ohjauspaneelin sovelmaksi, ja siihen pääsee ohjauspaneelista.

Windows Update Windows 8: ssa

Windows Update (Windows 8).
Windows Update -sovellusta voi käyttää myös Windows Vistassa ja uudemmissa suorittamalla tämän komennon Suorita-valintaikkunasta (VOIT + R). ohjaus / nimi Microsoft.WindowsUpdate

Windows XP, 2000, ME, 98: Windows Update -sovellukseen pääsee Internet Explorerin kautta Windows Update -sivustolla.

Windows Update -sivusto Windows XP: ssä

Windows Update (Windows XP).
Katso lisätietoja Windows-päivitysten tarkistamisesta ja asentamisesta, jos tarvitset tarkempia ohjeita.

Kuinka käyttää Windows-päivitystä

Avaa Windows Update -ohjauspaneelin sovelma (tai käynnistä Windows Update -sivusto vanhemmissa Windows-versioissa). Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista päivityksistä, räätälöity tietylle tietokoneellesi. Valitse asennettavat päivitykset ja noudata annettuja ohjeita päivitysten lataamiseksi ja asentamiseksi. Suurin osa prosessista on täysin automatisoitua ja saattaa vaatia vain muutaman toimenpiteen, tai sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen, kun päivitykset on suoritettu loppuun.

Windows Updaten vanhemmat versiot

Kriittisen päivityksen ilmoitustyökalu (joka myöhemmin nimettiin uudelleen Kriittisen päivityksen ilmoitukseksi Apuohjelma) on työkalu, jonka Microsoft julkaisi Windows 98: n aikaan. Se toimii taustalla ja ilmoittaa, kun kriittinen päivitys on saatavana Windows Update -sivuston kautta. Tämä työkalu korvattiin automaattisilla päivityksillä, jotka ovat käytettävissä Windows Me: ssä ja Windows 2003 SP3: ssa. Automaattiset päivitykset -toiminnon avulla päivitykset voidaan asentaa ilman selainta, ja päivityksiä tarkistetaan harvemmin kuin kriittisten päivitysten ilmoitustyökalua.

Lisätietoja Windows Update -sovelluksesta

Windows Vistasta lähtien päivityksillä voi olla .MANIFEST-, .MUM- tai .CAT-tiedostotunniste, joka ilmaisee luettelotiedoston, Microsoft Update Manifest -tiedoston tai tietoturvaluettelotiedoston. Katso oppaastamme Windows-päivitysten aiheuttamien ongelmien korjaaminen, jos epäilet, että korjaustiedosto on virheilmoituksen tai muun ongelman lähde. Jotkin muut kuin Microsoftin ohjelmat asentavat Windows-päivitykset, jos et halua käyttää Windows Update -päivitystä. Joitakin esimerkkejä ovat OUTDATEfighter, Windows Updates Downloader ja Autopatcher. Windows Update ei ole sama apuohjelma kuin Microsoft Store (aiemmin Windows Store), jota käytetään musiikin ja sovellusten lataamiseen. Vaikka Windows Update voi päivittää joitain laiteajureita, monet eivät ole Microsoftin toimittamia. Näihin voi sisältyä mitä tahansa näytönohjaimen ohjaimesta edistyneen näppäimistön ohjaimeen, jolloin sinun kannattaa päivittää ne itse. Yksi todella helppo tapa ladata ja asentaa ohjaimia ilman Windows Update -sovellusta on ilmainen ohjainpäivitystyökalu.