Skip to content

Mikä on Windowsin laitteistojen yhteensopivuusluettelo?

6 de heinäkuu de 2021

Windowsin laitteistojen yhteensopivuusluettelo, jota yleensä kutsutaan vain Windows HCL, on hyvin yksinkertaisesti luettelo laitteista, jotka ovat yhteensopivia tietyn Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän version kanssa. Kun laite on läpäissyt Windows Hardware Quality Labs (WHQL) -prosessin, valmistaja voi käyttää mainonnassaan ”Certified for Windows” -logoa (tai jotain hyvin vastaavaa), ja laitteen saa luetella Windows HCL: ssä. Windowsin laitteistojen yhteensopivuusluetteloa kutsutaan yleensä vain Windows HCL, mutta saatat nähdä sen useilla eri nimillä, kuten HCL, Windowsin yhteensopivuuskeskus, Windowsin yhteensopivuuden tuoteluettelo, Windows-luettelo, tai Windows Logo’d -tuoteluettelo.

Milloin sinun tulisi käyttää Windows HCL: ää?

Suurimmaksi osaksi Windowsin laitteistojen yhteensopivuusluettelo on kätevä viite ostaessasi laitteita tietokoneelle, johon aiot asentaa uudemman Windows-version. Voit yleensä olettaa, että suurin osa PC-laitteista on yhteensopiva vakiintuneen Windows-version kanssa, mutta on luultavasti viisasta tarkistaa yhteensopivuus Windows-version kanssa, joka ei ole ollut markkinoilla pitkään. Windows HCL voi myös joskus olla hyödyllinen vianmääritystyökalu tietyille STOP-virheille (Blue Screens of Death) ja Laitehallinnan virhekoodeille. Vaikka harvinainenkin, on mahdollista, että jotkut virheet, jotka Windows raportoi liittyvän tiettyyn laitteistoon, saattavat johtua Windowsin ja kyseisen laitteiston välisestä yleisestä yhteensopimattomuudesta. Voit etsiä ongelmallista laitteistoa Windows HCL: stä nähdäksesi, onko se lueteltu yhteensopimattomana Windows-version kanssa. Jos näin on, tiedät, että asia oli ongelma ja voit joko korvata laitteiston merkillä tai mallilla On tai ota yhteyttä laitteistovalmistajaan saadaksesi lisätietoja päivitetyistä laiteajureista tai muista yhteensopivuussuunnitelmista.

Kuinka käyttää Windows HCL: ää

Käy aluksi Windowsin yhteensopivien tuotteiden luettelossa. Vaihtoehdot, jotka voit täyttää, ovat tuotteen nimi, yrityksen nimi, D & U-tila ja käyttöjärjestelmä. Etkö ole varma, minkä valita? Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma, mitä käyttöjärjestelmäversiota käytät. Voit etsiä Windows HCL: stä tabletteja, tietokoneita, älykortinlukijoita, irrotettavaa tallennustilaa, kiintolevyjä jne. Esimerkiksi, kun etsit Windows 10 -yhteensopivuustietoja NVIDIA GeForce GTX 780 -näytönohjaimesta, näet selvästi, että se on yhteensopiva sekä Windows 10: n että Windows 8: n ja Windows 7: n 32- ja 64-bittiset versiot.

Valitse Lataa sertifiointiraportti minkä tahansa luettelossa olevan tuotteen linkki näyttää tarkat sertifiointiraportit, mikä osoittaa, että Microsoft on sertifioinut sen käytettäväksi tietyissä Windows-versioissa. Raportit ovat jopa päivätty, joten näet, milloin kukin tuote on sertifioitu.