Skip to content

Mikä on Windowsin oletussalasana?

7 de heinäkuu de 2021

Windows-oletussalasanan tunteminen voi olla erittäin hyödyllistä silloin, kun unohdat salasanasi tai tarvitset sitä pääsyäksesi Windowsin erityisalueelle. Jos esimerkiksi järjestelmänvalvojan kirjautumistietoja tarvitaan Windowsin suojatun osan saavuttamiseen tai ohjelman asentamiseen, on hyödyllistä, että sinulla on oletusvalvojan salasana.

Ei Windows-oletussalasanaa

Valitettavasti todellista Windows-oletussalasanaa ei ole. On kuitenkin tapoja saavuttaa asiat, jotka halusit tehdä oletussalasanalla, ilman että sinulla olisi sitä. Esimerkiksi on tapoja löytää järjestelmänvalvojan salasana tai mikä tahansa salasana, jota et ehkä tiedä, jota voit sitten käyttää Windows-oletussalasanan sijasta. Tämä keskustelu koskee vain tavallista Windows-asennusta, yleensä yhdelle kotitietokoneelle tai kotiverkon tietokoneelle. Jos sinun on yritysverkossa, jossa salasanoja hallitaan palvelimella, nämä ohjeet eivät varmasti toimi.

Unohditko salasanasi?

Ei ole maagista salasanaa, jonka saat, joka antaa sinulle pääsyn tilille, jolle olet kadottanut salasanan. On kuitenkin useita tapoja löytää kadonnut Windows-salasana. On hyvä hankkia salasananhallinta, jotta voit tallentaa salasanasi turvalliseen paikkaan, johon sinulla on aina pääsy. Tällä tavoin, jos unohdat sen uudelleen, voit palata salasananhallintaan etsimään sitä tarvitsematta käydä läpi näitä alla selitettyjä prosesseja.

  1. Yksi asia on yrittää saada toinen käyttäjä vaihtamaan salasanasi. Jos toinen käyttäjä on järjestelmänvalvoja, joka tietää salasanansa, hän voi antaa uuden salasanan omalla tilillään. Jos sinulla on pääsy toiselle tilille tietokoneessa, mutta et voi palauttaa unohtunutta salasanaa, voit vain luoda uuden käyttäjätilin ja unohtaa alkuperäisen (tiedostosi lukitaan tietysti siihen tiliin, johon ei pääse, vaikka).

  2. Toinen yksinkertainen tapa ratkaista unohtunut salasana on tietysti vain yrittää arvata salasana. Se voi olla nimesi tai perheenjäsenesi nimi tai suosikkiruokasi yhdistelmä. Salasanasi on salasanasi, joten olisit paras henkilö arvata sitä.

  3. Jos et osaa arvata salasanaasi, seuraava askel voi olla, että ohjelma yrittää ”arvata” sen, minkä voit tehdä ohjelmilla, joita kutsutaan ”Windowsin salasanan palautustyökaluiksi”. Jos sinulla on lyhyt salasana, jotkut näistä työkaluista voivat toimia melko nopeasti palauttamalla kadonneen salasanasi.

  4. Jos kaikki muu epäonnistuu, sinun on ehkä vain asennettava puhdas Windows, mutta älä tee tätä, ellet ole käyttänyt ehdottomasti kaikkia muita vaihtoehtoja. Tätä pidetään tuhoavana menetelmänä, koska se aloittaa sinut alusta alkaen ja poistaa unohtamasi salasanan lisäksi kaikki ohjelmat, kuvat, asiakirjat, videot, kirjanmerkit jne. Kaikki poistetaan ja koko käyttöjärjestelmä alkaa jälleen yhtä täydellisesti tuore ohjelmisto.

Voisit harkita varmuuskopio-ohjelman käyttämistä, jotta toinen kopio tallennetuista tiedostoistasi pysyy poissa Windowsin pääasennuksesta, jos koko järjestelmän palautus on koskaan tehtävä tulevaisuudessa.

Tarvitsetko järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia?

Tietyt tietokoneellasi tekemäsi asiat vaativat järjestelmänvalvojan antamaan tunnistetietonsa. Tämä johtuu siitä, että järjestelmänvalvojan käyttäjän alkuasetusten yhteydessä heille annettiin oikeudet, joita tavallisilla tavallisilla käyttäjillä ei ole. Tähän sisältyy ohjelmien asentaminen, järjestelmän laajuisten muutosten tekeminen ja tiedostojärjestelmän arkaluontoisten osien käyttö. Jos Windows pyytää järjestelmänvalvojan salasanaa, on todennäköistä, että tietokoneessa on käyttäjä, joka voi antaa sen. Esimerkiksi jos Normaali Käyttäjä 1 tarvitsee järjestelmänvalvojan salasanan ohjelman asentamiseen, koska se ei ole järjestelmänvalvoja, järjestelmänvalvojan käyttäjä JärjestelmänvalvojaKäyttäjä1 voivat laittaa salasanansa salliakseen asennuksen. Ellei tiliä ole määritetty lapselle, useimmille käyttäjätileille annettiin alun perin järjestelmänvalvojan oikeudet. Siinä tapauksessa käyttäjä voi vain hyväksyä järjestelmänvalvojan kehotuksen ja jatkaa jatkamista tarvitsematta antaa uutta salasanaa. Windows-salasanat eivät liity täysin muihin järjestelmänvalvojan salasanoihin. Jos sinun on esimerkiksi käytettävä reititintä, siellä käytetään eri salasanaa, vaikka olisit yhteydessä siihen Windowsissa.