Skip to content

Mikä on Windowsin rekisteri?

17 de kesäkuu de 2021

Windows-rekisteri on kokoelma Microsoft Windows -käyttöjärjestelmien kokoonpanoasetusten tietokantoja.

Mihin Windowsin rekisteriä käytetään?

Rekisterin pesät (Windows 10).
Windows-rekisteri tallentaa suuren osan ohjelmistojen, laitteiden, käyttäjien mieltymysten ja käyttöjärjestelmän kokoonpanojen tiedoista ja asetuksista. Esimerkiksi kun uusi ohjelma asennetaan, uusi ohje- ja tiedostoviite voidaan lisätä rekisteriin ohjelman tietyssä paikassa ja muille, jotka voivat olla sen kanssa vuorovaikutuksessa. sijaitsevat, mitä vaihtoehtoja ohjelmassa käyttää jne. Rekisteriä voidaan monin tavoin ajatella eräänlaisena DNA: ksi Windows-käyttöjärjestelmälle. Kaikkien Windows-sovellusten ei tarvitse käyttää Windows-rekisteriä. Jotkut ohjelmat tallentavat kokoonpanonsa XML: ään tai muun tyyppisiin tiedostoihin rekisterin sijasta, ja toiset ovat täysin kannettavia ja tallentavat tiedot suoritettavaan tiedostoon.

Windows-rekisterin käyttö

Windowsin rekisteriin pääsee ja konfiguroidaan Rekisterieditori Ohjelma, ilmainen rekisterin muokkausapuohjelma, joka sisältyy oletusarvoisesti jokaisen Microsoft Windows -version kanssa, joka palaa Windows 95: een. Rekisterieditori ei ole lataamasi ohjelma. Sen sijaan siihen pääsee suorittamalla regedit komentokehotteesta tai Käynnistä-valikon haku- tai Suorita-ruudusta. Katso ohjeet rekisterieditorin avaamiseen, jos tarvitset apua. Rekisterieditori on rekisterin kasvot, ja se on tapa tarkastella ja tehdä muutoksia rekisteriin, mutta se ei ole itse rekisteri. Teknisesti rekisteri on kollektiivinen nimi useille Windowsin asennushakemistossa oleville tietokantatiedostoille.

Kuinka käyttää Windows-rekisteriä

Rekisteri sisältää rekisteriarvot (jotka ovat ohjeita), jotka sijaitsevat rekisteriavaimissa (kansiot, jotka sisältävät enemmän tietoja), kaikki yhdessä useista rekisteripesäkkeistä (kansiot, jotka luokittelevat kaikki rekisterin tiedot alikansioiden avulla). Näiden arvojen ja avainten muuttaminen rekisterieditorilla muuttaa tietyn arvon hallintaa. Katso lisätietoja rekisteriavainten ja -arvojen lisäämisestä, muuttamisesta ja poistamisesta saadaksesi paljon apua parhaista tavoista muokata Windows-rekisteriä. Rekisteriarvoihin tehtävien muutosten tekeminen ratkaisee ongelman, vastaa kysymykseen tai muuttaa ohjelmaa jollakin tavalla:

  • Kuinka automaattinen kirjautuminen Windowsiin
  • Kuinka estää ohjelmia varastamasta keskittymistä Windowsissa
  • UpperFilters- ja LowerFilters-rekisteriarvojen poistaminen
  • Kuinka tarkistaa tietokoneen BIOS-versio Windowsin rekisterissä

Windows ja muut ohjelmat viittaavat rekisteriin jatkuvasti. Kun teet muutoksia melkein mihin tahansa asetukseen, muutokset tehdään myös rekisterin sopiville alueille, vaikka nämä muutokset eivät toisinaan toteudu ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen. Ottaen huomioon Windows-rekisterin tärkeyden, varmuuskopioimalla muuttamasi osat ennen kuin muutat niitä, on erittäin tärkeä. Windows-rekisterin varmuuskopiotiedostot tallennetaan REG-tiedostoina. Katso ohjeet manuaalisten varmuuskopioiden luomiseen kohdasta Windows-rekisterin varmuuskopiointi. Lisäksi vain siinä tapauksessa, että tarvitset sitä, tässä on ohjeet Windowsin rekisterin palauttamiseen, joka selittää, kuinka REG-tiedostot tuodaan takaisin rekisterieditoriin.

Windowsin rekisterin saatavuus

Windows-rekisteri ja Microsoftin rekisterieditoriohjelma ovat saatavilla melkein kaikissa Microsoft Windows -versioissa, mukaan lukien Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows NT, Windows 98 ja Windows 95. Vaikka rekisteri on saatavana melkein jokaisessa Windows-versiossa, niiden välillä on joitain hyvin pieniä eroja. Windowsin rekisteri on korvannut autoexec.bat, config.sys ja melkein kaikki INI-tiedostot, jotka sisälsivät kokoonpanotietoja MS-DOS: ssa ja Windowsin varhaisissa versioissa.

Missä Windowsin rekisteri tallennetaan?

Muun muassa SAM-, SECURITY-, SOFTWARE-, SYSTEM- ja DEFAULT-rekisteritiedostot on tallennettu Windowsin uudempiin versioihin (Windows XP – Windows 10). % SystemRoot% System32 Config kansio. Vanhemmissa Windows-versioissa käytetään % WINDIR% kansio rekisteritietojen tallentamiseksi DAT-tiedostoina. Windows 3.11 käyttää vain yhtä rekisteritiedostoa koko Windows-rekisterille, nimeltään REG.DAT. Windows 2000 säilyttää varmuuskopion HKEY_LOCAL_MACHINE-järjestelmäavaimesta, jota se käyttää nykyisen ongelman vianmääritykseen.