Skip to content

Mikä on Winload.exe?

3 de heinäkuu de 2021

Winload.exe (Windows Boot Loader) on pieni ohjelmisto, nimeltään a järjestelmän kuormaaja, jonka on käynnistänyt BOOTMGR, käynnistyshallinta, jota käytetään Windows 10-, Windows 8-, Windows 7- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmissä. Winload.exe-ohjelman tehtävänä on ladata olennaiset laiteohjaimet sekä ntoskrnl.exe, joka on Windowsin ydin. Vanhemmissa Windows-käyttöjärjestelmissä, kuten Windows XP, ntoskrnl.exe-tiedoston lataamisen suorittaa NTLDR, joka toimii myös käynnistyshallintana.

Onko Winload.exe virus?

Toivomme, että on selvää, kun olet lukenut, mitä sinulla on tähän mennessä: ei, winload.exe ei ole virus. Valitettavasti löydät paljon tietoa, joka sanoo toisin. Esimerkiksi jotkut virustentorjuntasivustot ja muut ”tiedostotiedot” -sivustot merkitsevät winload.exe -tyypin haittaohjelmaksi ja saattavat jopa sanoa, että tiedosto ei ole välttämätön ja se voidaan poistaa, mutta tämä on vain osittain totta. Vaikka on totta, että tiedosto nimeltä ”winload.exe” voi olla tartunnan saanut tiedosto, jolla voi olla haitallisia tarkoituksia, on tärkeää ymmärtää tiedoston sijainti tietokoneellasi, jotta voit tehdä eron todellisen tiedoston ja mahdollisesti haitallisen kopion välillä . Winload.exe-tiedoston sijainti, joka on Windows Boot Loader (tiedosto, josta puhumme tässä artikkelissa) on C: Windows System32 kansio. Tämä ei koskaan muutu ja on täsmälleen sama riippumatta siitä, mitä Windows-versiota käytät. Jos ”winload.exe” -tiedosto löytyy muualta ja virustentorjuntaohjelma on merkinnyt sen haitalliseksi, se voi olla vaarallista. Tässä tapauksessa on hyvä poistaa, koska se ei ole oikea käynnistystiedosto.

Winload.exe liittyvät virheet

Jos winload.exe on vioittunut tai jotenkin poistettu, Windows ei todennäköisesti toimi kuten pitäisi, ja saattaa näyttää virheilmoituksen. Nämä ovat joitain yleisempiä winload.exe -virheilmoituksia: Windows ei käynnistynyt. Äskettäinen laitteisto- tai ohjelmistomuutos voi olla syy

winload.exe puuttuu tai on vioittunut

” Windows System32 winload.exe”
ei voida luottaa sen digitaalisen allekirjoituksen takia

Tila 0xc0000428

Älä yritä korjata puuttuvaa tai vioittunutta winload.exe-tiedostoa lataamalla kopion Internetistä! Verkosta löytämäsi kopio voi olla haittaohjelma, joka peittää etsimäsi tiedoston. Lisäksi, vaikka ottaisitkin kopion verkosta, alkuperäinen winload.exe-tiedosto (tiedostossa C: Windows System32) on kirjoitussuojattu, joten sitä ei voida silti helposti korvata. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä saatuasi jonkin yllä olevista virheistä, on tarkistaa koko tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Perinteisen virustentorjuntaohjelman sijaan sisällä Windows, käytä ilmaisia ​​käynnistettäviä virustentorjuntatyökaluja. Olettaen, että winload.exe-ongelma johtuu haittaohjelmista, tämä voi olla todella yksinkertainen korjaus ongelmasi. Jos virustarkistus ei auta, yritä kirjoittaa uusi osion käynnistyssektori ja rakentaa uudelleen Boot Configuration Data (BCD) -varasto, joka korjaa kaikki vioittuneet merkinnät, joihin liittyy winload.exe. Nämä ratkaisut voidaan tehdä Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa Käynnistyksen lisäasetusten kautta ja Windows 7: ssä ja Windows Vistassa järjestelmän palautusasetuksilla. Jotain muuta, mitä voit yrittää korjata winload.exe -virhe on käynnissä sfc / scannow, jonka pitäisi korvata puuttuva tai vioittunut järjestelmätiedosto. Seuraa tätä linkkiä, kun haluat käyttää sfc (System File Checker) -komentoa Windowsin ulkopuolelta, mikä on todennäköisesti tapa, jolla sinun on käytettävä sitä tässä tilanteessa. Toinen winload.exe-virhe, joka ei liity yllä oleviin virheisiin, saattaa lukea: Käyttöjärjestelmän komponentti on vanhentunut. Tiedosto: windows system32 winload.exe

Saatat nähdä tämän virheen, jos Windows on saavuttanut lisenssin vanhentumispäivän, joka tapahtuu, jos käytät Windowsin esikatseluversiota. Tämäntyyppisen virheen yhteydessä tietokoneesi käynnistyy todennäköisesti automaattisesti muutaman tunnin välein virhesanoman näyttämisen lisäksi. Kun näin tapahtuu, virustarkistuksen ja tiedostokorjausten suorittaminen ei tee sinulle mitään hyötyä – sinun on asennettava täydellinen, kelvollinen Windows-versio toimivalla tuoteavaimella, jotta aktivointi voidaan suorittaa normaalisti.

Lisätietoja Winload.exe-tiedostosta

BOOTMGR käynnistyy winresume.exe winload.exe-tiedoston sijaan, jos tietokone oli horrostilassa. winresume.exe sijaitsee samassa kansiossa kuin winload.exe. Kopiot winload.exe-tiedostosta löytyvät C: Windows -alikansioista, kuten Saapas ja WinSxSja ehkä muutkin. UEFI-pohjaisissa järjestelmissä kutsutaan winload.exe winload.efi, ja ne löytyvät samasta system32-kansiosta. EFI-laajennus voidaan suorittaa vain käynnistyshallinnalle, joka on UEFI-laiteohjelmistossa.