Skip to content

Mikä on WLMP-tiedosto?

17 de kesäkuu de 2021

WLMP-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Windows Live Movie Maker Project -tiedosto, jonka on luonut Microsoftin Windows Movie Maker -ohjelma (vanhempia versioita kutsutaan nimellä Windows Elää Elokuvantekijä). WLMP-tiedostot tallentavat kaiken projektiin liittyvän materiaalin, jonka Windows Movie Maker saattaa tarvita, mutta se ei tallenna kaikkia todellisia mediatiedostoja. WLMP-tiedosto saattaa sisältää vain diaesitykseen tai elokuvaan liittyviä tehosteita, musiikkia ja siirtymiä viitteet videoita ja valokuvia. Windows Live Movie Makerin vanhemmat versiot käyttävät .MSWMM-tiedostotunnistetta projektitiedostoissa.

Kuinka avata WLMP-tiedosto

WLMP-tiedostot luo ja avaa Windows Live Movie Maker, joka on osa Windows Live Essentials -sarjaa. Tämä ohjelmistopaketti korvattiin myöhemmin Windows Essentialsilla, jolloin video-ohjelman nimi muutettiin Windows Movie Makeriksi. Windows Essentials on kuitenkin lopetettu, eikä sitä ole ollut saatavana Microsoftin verkkosivustolta tammikuun 2017 jälkeen. Voit kuitenkin ladata Windows Essentials 2012: n MajorGeeksiltä ja muilta sivustoilta, kuten CNET; se sisältää Windows Movie Makerin osana laajempaa sovellussarjaa. Se toimii Windows Vistan kanssa Windows 10: n kautta. Varmista, että valitset mukautetun asennuksen, jos et halua asentaa muita Windows Essentialsin komponentteja. Jos sinulla on vanhempi Windows Movie Maker -versio, joka hyväksyy vain MSWMM-tiedostot, lataa päivitetty versio yllä olevan linkin kautta. Windows Movie Makerin viimeinen versio voi avata sekä WLMP- että MSWMM-tiedostoja.

Kuinka muuntaa WLMP-tiedosto

Windows Movie Maker -sovelluksella voit viedä projektin videon WMV- tai MP4-tiedostoon Tiedosto > Tallenna elokuva valikossa. Käytä Tiedosto > Julkaise elokuva valikko, jos haluat julkaista videon suoraan Flickriin, YouTubeen, Facebookiin, OneDriveen jne. Jos tiedät mikä laite on, jossa haluat viime kädessä käyttää WLMP-tiedostoa, voit valita sen Tallenna elokuva -valikosta, jotta Movie Maker määrittää automaattisesti vientiasetukset tekemään laitteelle sopivan videon. Valitse esimerkiksi Apple iPhone, Android (1080p) tai jokin muu, jos tiedät, että videotasi käytetään nimenomaan kyseisellä laitteella. Kun Windows Movie Maker -projektisi on muunnettu MP4: ksi tai WMV: ksi, voit laittaa tiedoston toisen videotiedoston muunnostyökalun avulla tallentaaksesi sen johonkin toiseen videoformaattiin, kuten MOV tai AVI. Tämän linkin kautta ovat sekä offline- että online-videotiedostomuuntimet, jotka molemmat tukevat laajaa valikoimaa vientimuotoja. Jotkut videomuuntimet, kuten Freemake Video Converter, antavat sinun jopa polttaa videon suoraan levylle tai ISO-tiedostoon.

Eikö tiedostoa vielä avaudu?

Ensimmäinen asia, jonka pitäisi tarkistaa, jos et voi avata tiedostoa, on nähdä, päättyykö se todella ”WLMP” -liitteellä. Jotkut tiedostotunnisteet näyttävät vain samanlaisilta, vaikka niillä ei ole mitään yhteistä eivätkä ne voi avata samojen ohjelmien kanssa. Esimerkiksi WML-tiedostot, jotka ovat langattomia merkintäkielitiedostoja, käyttävät tiedostopääte, joka näyttää todella samanlaiselta kuin WLMP, mutta niitä ei voi avata Windows Movie Makerilla. Samassa huomautuksessa WLMP-tiedostot eivät toimi WML-tiedostojen avausohjelman kanssa. Toinen esimerkki on Windows Media Photo -tiedostomuoto, jonka WMP-laajennus on liitetty tiedostojen loppuun. Tällainen tiedosto avautuu kuvankatseluohjelmille, mukaan lukien Windows Essentials -ohjelmaan kuuluva Photo Gallery -ohjelma. Se ei kuitenkaan avaudu täsmälleen samalla tavalla kuin WLMP-tiedostot. LMP on viimeinen esimerkki tiedostolaajennuksesta, joka on aivan samanlainen kuin WLMP-tiedostojen oikeinkirjoitus. Jos sinulla on LMP-tiedosto, se on Quake Engine Lump -tiedosto, jota käytetään Quake-pelimoottoreiden yhteydessä kehitettyjen pelien kanssa. Kuten voit kertoa, sinun tulee olla tietoinen tiedostosi jälkiliitteestä, koska se on helpoin tapa kertoa, missä muodossa tiedosto on. Jos sinulla ei ole WLMP-tiedostoa, tutki käyttämääsi tiedostotunnistetta niin, että Löydät, mitkä ohjelmat avaavat, muokkaavat tai muuntavat sitä.