Skip to content

Mikä on WMV-tiedosto?

17 de kesäkuu de 2021

WMV-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Windows Media Video -tiedosto, joka on pakattu yhdellä tai useammalla Microsoftin videopakkausmuodoista. Se on yleinen muoto, jota käytetään videon tallentamiseen Windowsiin, minkä vuoksi jotkut kolmannen osapuolen ohjelmat käyttävät sitä esimerkiksi lyhyisiin animaatioihin. Windows Media Audio -tiedostot ovat samanlaisia, mutta sisältävät vain äänidataa, ei videota. Nämä tiedostot käyttävät WMA-laajennusta.

Kuinka avata WMV-tiedosto

Useimmissa Windows-versioissa on asennettuna Windows Media Player tai Elokuvat ja TV, joten nämä ovat parhaat ratkaisut, jos käytät Windowsia. Koska WMP: tä ei enää kehitetty macOS: lle version 9 jälkeen, Mac-käyttäjät voivat käyttää Flip4Macia, mutta se ei ole ilmainen. VLC, DivX Player, KMPlayer ja MPlayer ovat joitain vaihtoehtoja, jotka ovat täysin ilmaisia ​​ja toimivat sekä Macissa että Windowsissa, mutta on olemassa monet toiset. Elmedia Player on toinen WMV-soitin Macille.

Kuinka muuntaa WMV-tiedosto

Yhden suositellun ilmaisen videomuunninohjelman tai online-palvelun käyttö on ehdottomasti paras tapa. Lataa ja asenna yksi, lataa WMV-tiedosto ja muunna se toiseen videoformaattiin, kuten MP4, AVI, MKV, 3GP, FLV jne. Kaikki Video Converter ja Freemake Video Converter ovat kaksi suosituimmista WMV-muuntimista. Ne ovat molemmat erittäin helppokäyttöisiä ja tukevat monenlaisia ​​lähtöformaatteja. Esimerkiksi Freemake Video Converter voi muuntaa WMV: n suoraan DVD-levylle ja poimia äänen tallentamalla sen MP3-tiedostoon. Myös online-videomuuntimet, kuten Zamzar, toimivat. Online-muuntimen käyttämisellä on etuja ja haittoja, koska vaikka sinun ei tarvitse ladata ohjelmaa muunnoksen tekemiseksi, sinun on ladattava video verkkosivustolle, mikä voi kestää kauan, jos muunnat suuren tiedoston .

Lisätietoja WMV-tiedostoista

WMV-tiedostot käyttävät Microsoftin Advanced Systems Format (ASF) -säiliömuotoa ja ovat siksi hyvin samanlaisia ​​kuin ASF-tiedostot, joka on toinen Microsoftin kehittämä tiedostomuoto. WMV-tiedostot voidaan kuitenkin pakata myös Matroska- tai AVI-säilömuotoon, ja siksi niiden tiedostotunniste on MKV tai AVI.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos tiedosto ei avaudu edes edellä suositeltujen ohjelmien kokeilemisen jälkeen, on mahdollista, ettet käsittele lainkaan Windows Media Player -tiedostoa. Jotkut tiedostomuodot käyttävät hyvin samankaltaista tiedostopääte, mutta se ei tarkoita millään tavalla, että tiedostomuodot ovat identtiset tai jopa läheisesti yhteydessä toisiinsa. Tässä on joitain esimerkkejä:

  • WVM (Google Play Video): Yleensä nähdään vain Android-laitteissa muodossa, jota Google käyttää TV-ohjelmien ja elokuvien tallentamiseen, ja se löytyy selattaessa laitteen tiedostoja. com.google.android.videos / files / Movies / kansio.
  • WMF (Windows Metafile): Grafiikkatiedostomuoto, joka sisältää piirustuskomennot, kuten selittää suorakulmion tai ympyrän tekeminen. Widelands-videopeli käyttää niitä myös karttatiedostoihin, jotka tallentavat kartan koon, resurssit ja merkkipaikat.
  • AMV (Anime-musiikkivideo): Pakatut videotiedostot, joita jotkut kiinalaiset kannettavat mediasoittimet käyttävät.
  • WMMP (Windows Movie Maker Project): Windows Movie Makerilla tehty videoprojekti.

Windows Media Player liittyy myös muihin tiedostomuotoihin, jotka käyttävät samanlaisia ​​laajennuksia, mutta se ei tarkoita, että ne ovat samoja muotoja. Esimerkiksi WMZ-tiedostot ovat pakattuja Windows Media Player Skin-tiedostoja, jotka muuttavat Windows Media Playerin ulkoasua, ja Windows Media Redirector -tiedostot (WMX) ovat pikavalintoja, jotka viittaavat WMA- ja WMV-mediatiedostoihin.