Skip to content

Mikä on WPD-tiedosto?

26 de kesäkuu de 2021

WPD-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on tekstidokumentti. Millainen tekstitiedosto se riippuu sitä käyttävästä ohjelmasta; on kolme päätiedostomuotoa, jotka käyttävät tätä tiedostotunnistetta. Todennäköisin skenaario on, että sinulla on WordPerfect Document -tiedosto, joka on WPD-tiedosto, joka on luotu Corelin WordPerfect-sovelluksella. Tiedostoon voi olla tallennettu taulukoita, tekstiä, kuvia ja muita objekteja. Swiftpage Act! kontaktinhallintaohjelmisto (tunnettiin aiemmin nimellä Sage ACT!) käyttää myös WPD-tiedostoja, ja se on todennäköisesti todella vain tekstiä (ei kuvia tai muita esineitä). 602Text on toinen ohjelma, joka voi tehdä WPD-tiedostoja. Se luo niin kutsutun asiakirjatiedoston (kuten WordPerfect), joka voi sisältää mitä tahansa tavallisen tekstinkäsittelyohjelman luomaa asiakirjaa, kuten taulukoita, mukautettuja muotoiluja, kuvia, tekstiä, alaviitteitä, muotoobjekteja jne.

WPD on lyhyt myös joillekin tekniikatermeille, joilla ei ole mitään tekemistä tiedostomuodon kanssa, kuten verkkosivujen kehittäminen ja Windowsin kannettava laite.

Kuinka avata WPD-tiedosto

WordPerfect on ensisijainen ohjelma, joka liittyy WordPerfect Document -tiedostoihin, joten voit käyttää tiedostoa avaamalla kyseisen sovelluksen. Voit kuitenkin avata tällaisen WPD-tiedoston myös LibreOffice Writer, FreeOffice TextMaker, Microsoft Word ja Canvas X: llä. NeoOffice voi avata ne Macilla. LibreOffice- ja FreeOffice-ohjelmat voivat avata ja muokata tiedostoa, mutta sinun on sitten valittava toinen asiakirjatiedostomuoto, johon se tallennetaan, kun olet valmis, kuten DOCX tai DOC. Teko! Swiftpage-ohjelma voi avata WPD-tiedoston, joka on kyseisessä muodossa. Kolmas sovellus, joka luo nämä tiedostot, on nimeltään 602Text, joka on osa Software602: n 602Pro PC Suite -ohjelmaa. Lopullinen versio julkaistiin kuitenkin viimeksi 2000-luvun alussa, joten nykyistä latauslinkkiä ei ole käytettävissä. Voit silti saada sen Archive.org-sivuston kautta. 602Text Document -tiedostomuoto on kehitetty yhteensopivaksi Microsoft Wordin kanssa, joten jotkin MS Wordin versiot saattavat myös tukea muotoa. Se ei kuitenkaan välttämättä renderöi kuvia oikein ja olisi todennäköisesti hyödyllistä vain, jos suurin osa WPD-tiedostosta on tekstipohjaista (jolloin voit jopa käyttää tekstieditoria).

Kuinka muuntaa WPD-tiedostoja

Koska huomioon on otettava kolme tiedostomuotoa, sinun on tiedettävä, missä tiedostossasi on, ennen kuin päätät muuntaa sen. Vaikka kaksi niistä (WordPerfect ja 602Text) ovat samanlaisia, koska ne ovat molemmat tekstinkäsittelijöiden käyttämiä asiakirjoja, sinun on käytettävä erillistä muunninta kullekin. Muunna WordPerfect-tiedostoille WPD-tiedosto DOC: ksi, DOCX: ksi, PDF: ksi, PNG: ksi, TXT: ksi, ODT: ksi jne. Zamzarilla. Se on online-muunnin, joten voit käyttää sitä asentamatta ylimääräisiä ohjelmistoja tietokoneellesi. lataa vain WPD-tiedosto, valitse muunnostyyppi ja lataa sitten muunnettu tiedosto takaisin tietokoneellesi. Doxillion on toinen WPD-muunnin WordPerfect-tiedostomuodolle, mutta se on varsinainen asennettava ohjelma. Käytä 602Text-tiedostoa yllä olevan linkin kautta muuntaa WPD-tiedosto kyseisessä muodossa. Käytä Tiedosto > Tallenna nimellä -valikosta, jos haluat muuntaa sen mallitiedostoksi WPT-tiedostotunnisteella tai DOC-, HTML / HTM-, CSS-, RTF-, PDB-, PRC- tai TXT-tiedostoksi. Jos laki! WPD-tiedosto voidaan muuntaa mihin tahansa muuhun muotoon, se toteutetaan todennäköisesti lain kautta! itse ohjelma. Avaa tiedosto siellä ja kokeile Viedä tai Tallenna nimellä valikosta, mihin tiedostomuotoihin tiedosto voidaan tallentaa, jos sellaisia ​​on. Jos muunnat WPD-tiedoston jollakin näistä työkaluista, tarvitset sen olevan eri tiedostomuoto, jota ei tueta siellä, harkitse sen suorittamista ilmaisen tiedostomuuntimen kautta. Esimerkiksi WordPerfect-tiedoston muuntamiseksi JPG: ksi voit tallentaa Zamzarin avulla ensin PNG: ksi ja muuntaa sitten PNG: n JPG: ksi kuvatiedostonmuuntimella.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Ensimmäinen asia tarkistaa, jos et voi avata WPD -tiedostoa, on se, että käytät oikeaa ohjelmaa. 602Textiä ei tule käyttää WordPerfect Document -tiedostojen avaamiseen, eikä myöskään pidä yrittää kääntää. Oletko varma, että avaat tiedoston oikeassa ohjelmassa, mutta se ei silti toimi? Ehkä et todellakaan käsittele WPD-tiedostoa. Jotkut tiedostomuodot käyttävät tiedostolaajennuksia, jotka on kirjoitettu hyvin samankaltaisiksi kuin tämä, mutta niillä ei ole mitään tekemistä minkään edellä mainitun muodon kanssa. Esimerkiksi WDP-tiedostot näyttävät hyvin samanlaisilta, mutta niitä käytetään Windows Media Photo- ja AutoCAD Electrical Project -tiedostomuotoihin, mikä tarkoittaa, että ne toimivat vain kuvankatseluohjelmien tai jälkimmäisten tapauksessa Autodeskin AutoCAD-ohjelmistojen kanssa. ADP on toinen esimerkki, joka voidaan sekoittaa tähän tiedostopääteeseen. Jos huomaat, että sinulla ei todellakaan ole WPD-tiedostoa, tutki käyttämääsi tiedostotunnistetta tehdä on, ja löydät, mitkä ohjelmat voivat avata ja muuntaa kyseisen tiedoston.