Skip to content

Mikä on WPS-tiedosto?

26 de kesäkuu de 2021

Suurin osa WPS-tiedostotunnisteella varustetuista tiedostoista on todennäköisesti Microsoft Works Document -tiedostoja, mutta WPS Writer -ohjelmisto tuottaa myös tämän tyyppisiä tiedostoja. Microsoft lopetti Microsoft Works Document -tiedostomuodon vuonna 2006, kun se korvattiin Microsoftin DOC-tiedostomuodolla. Nämä kaksi ovat samanlaisia, koska ne molemmat tukevat rikas tekstiä, taulukoita ja kuvia, mutta WPS-muodosta puuttuu joitain kehittyneempiä muotoiluominaisuuksia, joita DOC tukee. WPS tarkoittaa myös Wi-Fi Protected Setup -ohjelmaa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tällä sivulla kuvattujen tiedostotiedostojen kanssa. Älä myöskään sekoita WPD-tiedostoa tähän tiedostoon.

Kuinka avata WPS-tiedosto

Koska suurin osa löytämistään WPS-tiedostoista on todennäköisesti luotu Microsoft Worksin avulla, kyseinen ohjelma voi varmasti avata ne. Microsoft Works on kuitenkin lopetettu, ja ohjelmiston kopion hankkiminen voi olla vaikeaa. Jos omistat kopion Microsoft Worksin uusimmasta versiosta, versio 9, ja sinun on avattava WPS-tiedosto, joka on luotu Microsoft Worksin versiolla 4 tai 4.5, sinun on ensin asennettava ilmainen Microsoft Works 4 File Converter. Onneksi WPS-tiedostot voidaan avata myös millä tahansa uusimmalla Microsoft Wordin versiolla. Valitse Microsoft Word 2003: ssa tai uudemmassa vain ”Works” -tiedostotyyppi Avata valintaikkuna. Tämän jälkeen voit siirtyä kansioon, joka sisältää avattavan WPS-tiedoston. Riippuen Microsoft Office -versiostasi ja Microsoft Works -versiosta, johon avattava WPS-tiedosto luotiin, saatat joutua asentamaan ilmaisen Microsoft Works 6-9 File Converter -työkalun, ennen kuin voit avata WPS-tiedoston kysymys. Ilmainen AbiWord-tekstinkäsittelyohjelma avaa myös WPS-tiedostot, ainakin ne, jotka on luotu tietyillä Microsoft Works -versioilla. LibreOffice Writer ja OpenOffice Writer ovat vielä kaksi ilmaista ohjelmaa, jotka voivat avata WPS-tiedostoja. Jos sinulla on vaikeuksia avata WPS-tiedosto jollakin näistä menetelmistä, tiedosto voi sen sijaan olla WPS Writer -asiakirja, joka käyttää myös WPS-laajennusta. Voit avata tämäntyyppiset WPS-tiedostot WPS Office Writer -ohjelmistolla. WPS Cloud on WPS Officen online-versio, joka voi avata WPS-tiedoston verkossa.

Microsoftin Word Viewer on toinen vaihtoehto, jos tarvitset sitä näkymä WPS ja ei oikeastaan muokata se. Tämä ilmainen työkalu toimii myös muissa asiakirjoissa, kuten DOC, DOT, RTF ja XML.

Kuinka muuntaa WPS-tiedosto

WPS-tiedosto voidaan muuntaa kahdella tavalla. Voit joko avata sen jossakin yllä luetelluista WPS-tuetuista ohjelmista ja tallentaa sen sitten toiseen muotoon, tai voit käyttää omistettua tiedostomuunninta muuntamaan WPS toiseksi asiakirjamuodoksi. Esimerkiksi WPS Office Writerin avulla voit muuntaa WPS-asiakirjan DOC-, DOCX-, PDF-, XML-, WPT-, HTML- ja muiksi vastaaviksi asiakirjamuodoiksi.

WPS Office Writer tallentaa kehotteeksi

Jos joku lähetti sinulle WPS-tiedoston tai olet ladannut sen Internetistä, etkä halua asentaa yhtä WPS: ää tukevista ohjelmista, suosittelemme käyttämään Zamaria tai CloudConvertia. Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä ilmaisista asiakirjanmuuntimista, jotka tukevat WPS: n muuntamista muodoiksi, kuten DOC, DOCX, ODT, PDF, TXT ja muut. Näiden kahden WPS-muuntimen avulla sinun tarvitsee vain ladata tiedosto verkkosivustolle ja valita sitten muoto, johon haluat muuntaa sen. Lataa sitten muunnettu asiakirja takaisin tietokoneellesi sen käyttöä varten. Kun WPS-tiedosto on muunnettu tunnistettavampaan muotoon, voit käyttää sitä ongelmitta tekstinkäsittelyohjelmissa ja online-tekstinkäsittelyohjelmissa.