Skip to content

Mikä on WVX-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

WVX-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Windows Media Video Redirector -tiedosto. Se on vain soittolista tai pikakuvake yhteen tai useampaan mediatiedostoon. WVX-tiedostoja käytetään toistettavien video- tai äänitiedostojen sijaintiin. Kun ne avataan yhteensopivassa ohjelmassa, WVX-tiedostossa olevat viitatut tiedostot alkavat toistaa aivan kuin olisit itse asettanut ne jonoon. Windows Media Video Redirector -tiedostomuoto on samanlainen kuin muut soittolistan tiedostomuodot, kuten M3U8-, M3U-, XSPF- ja PLS-tiedostotunnisteet.

Kuinka avata WVX-tiedosto

WVX-tiedostot voidaan avata Windows Media Playerilla, VLC: llä ja GOM Media Playerilla. Koska WVX-tiedostot ovat pelkkää tekstitiedostoa, voit lisätä viitteitä avaamalla ne Muistiossa tai muussa tekstieditorissa. Tämä selitetään hieman alla. Jos huomaat, että tietokoneellasi oleva sovellus yrittää avata WVX-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avata WVX-tiedostoja, vaihda Windowsin tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelma.

Esimerkki WVX-tiedostosta

Voit rakentaa oman WVX-tiedoston jäljittelemällä alla olevaa muotoa ja tallentamalla tiedoston .WVX-laajennuksella. Voit tehdä tämän Windowsin Muistiossa tai muussa tekstieditorissa. Esimerkissämme on viittauksia kahteen online-MP3-tiedostoon. WVX voi osoittaa muita tiedostoja samassa muodossa, joten voit vain kopioida yhden rivejä lisätäksesi muita viitteitä.


Nämä linkit eivät ole kelvollisia, joten tämä tietty WVX-tiedosto ei toimi missään ohjelmassa, jossa avaat sen.

Kuinka muuntaa WVX-tiedosto

Koska WVX-tiedosto on oikeastaan ​​vain pelkkää tekstitiedostoa (kuten yllä olevassa esimerkissämme näette), et voi itse asiassa muuntaa tiedostoa muuhun kuin tekstipohjaiseen muotoon, kuten soittolistamuotoihin. VLC saattaa pystyä tallentamaan WVX-tiedoston soittolistatiedostomuotoihin, kuten M3U8, M3U ja XSPF, sekä HTML-muotoon. Tämä tarkoittaa, että et voi muuntaa WVX-tiedostoja MP4-, AVI-, WMV-, MP3- jne., Jotta voit muuntaa nämä mediatiedostot, sinun on ladattava ne itse, jotta sinulla on pääsy niihin, ja ajaa ne sitten tiedostomuunninohjelman kautta.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Varmista, ettet sekoita toista muotoa WVX-muotoon. Jotkut tiedostot näyttävät paljon .WVX-tiedostoilta, vaikka ne olisivatkin aivan eri muodossa. Jos yrität avata tukemattoman muodon jossakin yllä mainituista WVX-avaajista, saat todennäköisesti virheen. Esimerkiksi WYZ-tiedostot voidaan helposti lukea väärin WVX-tiedostoina, vaikka ne ovat todella WYZTracker-tiedostoja, joita käytetään WYZTracker-ohjelman kanssa. Nämä kaksi muotoa eivät liity toisiinsa, joten niitä ei tueta niiden avaamiseen käytetyissä vastaavissa ohjelmissa. Sama ajatus pätee muiden vastaavasti kirjoitettujen tiedostopääteiden, kuten VWX, jota käytetään Vectorworks Design -tiedostoihin, takana. VWX-tiedostot käyttävät kaikkia kolmea samaa kirjainta kuin WVX-tiedostot, mutta niitä tuetaan vain Nemetschek Vectorworks -sovelluksessa. CVX on samanlainen. Niitä käytetään ACD Systemsin Canvas-ohjelmistossa, eikä niillä ole mitään tekemistä WVX-tiedostojen kanssa.