Skip to content

Mikä on XAR-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

  • XAR-tiedosto on Extensible Archive -muotoinen tiedosto.
  • Avaa yksi 7-Zip tai PeaZip.
  • Muunna muiksi arkistoiksi, kuten 7Z tai ZIP, tiedostomuuntimella.

Tässä artikkelissa kuvataan XAR-tiedostotunnistetta käyttävät eri muodot, mukaan lukien mitkä ohjelmat avaavat kunkin tyypin ja kuinka muuntaa tiedosto muissa ohjelmissa avattavaan muotoon.

Mikä on XAR-tiedosto?

XAR-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto liitetään yleensä Extensible Archive -muotoon. macOS käyttää tämän tyyppisiä tiedostoja ohjelmistoasennuksiin (korvaa GZ-arkistomuodon tarpeen). Safari-selainlaajennukset käyttävät myös samaa XAR-tiedostomuotoa. Microsoft Excel käyttää XAR-tiedostoa asiakirjojen tallentamiseen sen automaattisen palautuksen ominaisuuteen. Riippumatta siitä, mitä Excel-tiedostotyyppiä aktiivisesti käytetään, kaikki avoimet tiedostot tallennetaan säännöllisesti ja automaattisesti oletussijaintiin tällä tiedostotunnisteella. Xara-graafisen suunnitteluohjelmiston oletustiedostomuoto käyttää samaa pääteohjetta.

XAR-tiedoston avaaminen

XAR-tiedostot, jotka ovat pakattuja arkistotiedostoja, voidaan avata suosituilla pakkaus- / purkuohjelmilla. Kaksi suosikkiamme ovat 7-Zip ja PeaZip, mutta valittavana on monia muita. Esimerkiksi 7-Zipillä napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse 7-vetoketju > Avaa arkisto avataksesi sen. Jos kyseessä on Safari-selainlaajennustiedosto, siihen on todennäköisesti liitetty .safariextz-laajennus, koska selain käyttää sitä tällaisten laajennusten tunnistamiseen. Jos haluat käyttää XAR-tiedostoa selainlaajennuksena, sinun on ensin nimettävä se uudelleen ja avattava sitten .safariextz asentaaksesi sen Safariin. Koska .safariextz-tiedosto on oikeastaan ​​vain nimetty uudelleen XAR-tiedosto, voit avata sen jollakin yllä mainituista purkuohjelmista nähdäksesi sen sisällön. Huomaa kuitenkin, että tämäntyyppisen tiedoston avaaminen 7-Zip-tyyppisessä ohjelmassa ei anna sinun käyttää laajennusta kuten se oli tarkoitettu, mutta näet erilaiset tiedostot, jotka muodostavat selainlaajennusohjelmiston. Xara-tuotteet voivat avata XAR-tiedostoja, jotka on tarkoitettu käytettäviksi kyseisissä grafiikkaohjelmissa.

XAR Excel -tiedostojen avaaminen

Oletuksena on, että osana automaattista palautustoimintoa Excel tallentaa avoimet tiedostot 10 minuutin välein sähkökatkoksen tai muun odottamattoman Excel-sammutuksen sattuessa. Sen sijaan, että tallennat asiakirjan muodossa, jossa muokkaat sitä, ja sijainnissa, johon olet tallentanut sen, Excel käyttää .XAR-tiedostotunnistetta seuraavassa kansiossa: C: Users AppData Roaming Microsoft Excel

Osio on nimetty käyttäjänimesi mukaan. Jos et ole varma, mikä sinun on, avaa Käyttäjät kansio Windowsissa ja katso luetellut kansiot – huomaat todennäköisesti omasi, joka on todennäköisesti etu- tai koko nimesi. Yksi esimerkki XAR-tiedostosta, jonka Excel voi luoda, on ~ ar3EE9.xar. Kuten näette, tiedosto on nimetty satunnaisesti, joten sen etsiminen voi olla vaikeaa. Tiedosto on myös piilotettu ja sitä voidaan pitää suojattuna järjestelmätiedostona. Voit palauttaa automaattisesti tallennetun Excel-tiedoston joko hakemalla tietokoneeltasi kaikkia .XAR-tiedostoja (käyttämällä sisäänrakennettua hakutoimintoa tai ilmaista työkalua, kuten Kaikki), tai avaamalla yllä esitetty oletussijainti, jotta löydät XAR-tiedostot manuaalisesti. Automaattisesti tallennetun Excel-asiakirjan löytäminen yllä olevasta sijainnista edellyttää, että tarkastelet piilotettuja tiedostoja ja suojattuja käyttöjärjestelmätiedostoja. Katso Miten piilotetut tiedostot ja kansiot näytetään Windowsissa? jos tarvitset apua sen tekemisessä. Kun olet löytänyt XAR-tiedoston, sinun on nimettävä tiedostotunniste uudelleen sellaiseksi, jonka Excel tunnistaa, kuten XLSX tai XLS. Kun olet valmis, sinun pitäisi pystyä avaamaan tiedosto Excelissä kuten minkä tahansa muunkin. Jos uudelleennimeäminen ei onnistu, voit yrittää avata sen Excelissä suoraan Avaa ja korjaa vaihtoehto vieressä Avata -painiketta selatessasi sitä tietokoneellasi. Tätä varten sinun on oltava varma, että olet valinnut Kaikki tiedostot ylhäältä Avata -painiketta.

Excelin käyttämä XAR-tiedosto

Kuinka muuntaa XAR-tiedosto

Jos XAR-tiedosto on arkistomuodossa, se voidaan muuntaa muiksi vastaaviksi muodoiksi, kuten ZIP, 7Z, GZ, TAR ja BZ2 käyttämällä ilmaista FileZigZag-verkkotiedostonmuunninta. Kuten olet lukenut yllä, paras tapa muuntaa Excelissä automaattisesti tallennettu tiedosto on muuttaa vain tiedostotunniste ohjelmiston tunnistamaan tiedostoon. Jos muokkaat lopullisen tiedoston XLSX: ään tai muuhun taulukkolomakemuotoon että tiedosto toiseen muotoon, kytke se vain tiedostotiedoston muunnokseen. Xara-tuotteen käyttämän XAR-tiedoston muuntaminen on todennäköisesti parasta tehdä sitä käyttävän ohjelman kautta. Tämä voi löytyä jotain Tiedosto > Tallenna nimellä vaihtoehto tai Viedä valikossa.