Skip to content

Mikä on Xbox Adaptive Controller ja miten se toimii?

7 de heinäkuu de 2021

Xbox Adaptive Controller on erityinen laite, joka on suunniteltu helpottamaan fyysistä ja henkistä vajaatoimintaa sairastavien videopelien pelaamista. Laite julkaistiin vuoden 2018 lopulla Yhdysvalloissa ja on sittemmin ollut saatavana useimmilla tärkeimmillä alueilla ympäri maailmaa.

Xbox Adaptive Controller -suunnittelu

Xbox Adaptive Controller -mallin muotoilu näyttää ensi silmäyksellä hyvin yksinkertaiselta. Kaksi jättimäistä mustaa ympyräpainiketta korvaa perinteiset A- ja B-painikkeet normaalia suuremman D-padin ja hieman isompien Xbox One -valikkopainikkeiden vieressä. Virtaviivaisesta ulkoasustaan ​​huolimatta Xbox Adaptive Controller -laitteessa on myös 19 porttia lisävarusteille, jotka yhdistämisen jälkeen voivat toimia tuloina tavallisen Xbox-ohjaimen muille painikkeille, kuten X, Y, RT, RB, LT ja PAUNAA.

Kuinka adaptiivinen Xbox One -ohjain eroaa toisistaan?

Kun oikeat lisävarusteet on kytketty, Xbox Adaptive Controller voi täyttää kaikki perinteisen Xbox-ohjaimen päätoiminnot.

Sen ensisijaiset ja ilmeisimmät erot ovat sen muotokerroin, joka helpottaa niiden käyttöä, joilla on matalan tason fyysinen koordinaatio, ja sen mukautettavuus, jonka avulla se voidaan mukauttaa yksittäisiin käyttötarkoituksiin.

Saatavilla olevat Xbox Adaptive Controller -tarvikkeet

Xbox Adaptive Controllerin 19 porttia tukee laajaa valikoimaa muita ensimmäisen ja kolmannen osapuolen laitteistolisälaitteita, jotka voivat mukauttaa jokaisen Xbox-ohjainpainikkeen tulot ja tehdä pelattavuudesta helpommin käytettävissä erityistarpeita omaaville. Xbox Adaptive Controller -yksikön kapasiteettikohdan vuoksi ohjainta ja kaikkia sen lisävarusteita ei yleensä myydä fyysisissä vähittäiskaupoissa, ja ne on ostettava verkosta. Tässä on joitain Xbox Adaptive Controllerin tuettuja lisävarusteita.

  • Logitech Extreme 3D Pro -ohjaussauva: Perinteinen peliohjain.
  • Body Mount Leg Kit: Ohjaimelle suunniteltu jalusta, joka voidaan liittää käsivarteen, jalkaan, runkoon tai pyörätuoliin.
  • QuadStick: Quadriplegics-peliohjain, jonka avulla pelaajat voivat syöttää ohjaimia suun liikkeillä.
  • AbleNet-kytkimet: Suuret painikkeet, jotka voidaan sijoittaa useisiin paikkoihin.
  • 3DRudder Foot Motion Controller: Syöttölaite, joka on suunniteltu sijoitettavaksi lattialle.
  • PDP-yhdellä kädellä varustettu ohjaussauva: Pieni helppokäyttöinen ohjaussauva, jota voidaan pitää yhdessä kädessä.
  • Stealth Switch 3 -jalkainen pedaali: Suurempi poljin, jota voidaan käyttää painikkeen syötteenä.

Mitkä konsolit tukevat Microsoft Adaptive Controlleria?

Xbox Adaptive Controlleria tuetaan kaikilla Xbox One -konsoleilla, mukaan lukien alkuperäinen Xbox One, Xbox One S ja Xbox One X.

Xbox Adaptive Controller ja Xbox One S -konsoli.

Kuten tavallisia Xbox-ohjaimia, Xbox Adaptive Controlleria voidaan käyttää myös Windows-tietokoneiden ja -tablettien kanssa, joissa on Windows 7, Windows 8.1 ja Windows 10. Windows 10 on suositeltava käyttöjärjestelmä Xbox Adaptive Controllerille, koska se tarjoaa enemmän tukea pelaamiseen ja ohjaimen mukauttaminen ilmaisen Windows 10 Xbox Accessories -sovelluksen kautta. Xbox Adaptive Controller -tukea odotetaan jatkavan tulevilla Xbox-konsoleilla ja Windows-käyttöjärjestelmillä. Se muodostaa yhteyden Xbox-konsoleihin ja Windows-tietokoneisiin langattoman Xboxin Bluetoothin ja USB-C: n kautta.

Missä Xboxin esteettömyysohjain on käytettävissä?

Microsoftin Xbox Adaptive Controller on ostettavissa Australiassa, Itävallassa, Belgiassa, Tšekissä, Tanskassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Ensisijainen paikka ostaa Xbox Adaptive Controller on viralliselta Microsoft Store -sivustolta, vaikka muutkin verkkokaupat saattavat myydä sitä. Microsoft Store -verkkosivusto toimitetaan yleensä kansainvälisesti, joten vaikka Xbox Adaptive Controlleria ei tuettaisikaan virallisesti maassasi, voit silti pystyä tuomaan sen tilaamalla sen verkosta.

Videopelit, jotka tukevat mukautuvaa Xbox-ohjainta

Xbox Adaptive Controller -sovellusta voidaan käyttää useimpien videopelien pelaamiseen Xbox One -konsolilla, mukaan lukien Xbox One -pelit ja Xbox 360- ja Xbox-konsolipelien taaksepäin yhteensopivilla peleillä pelattavat pelit. Ainoat Xbox-pelit, joita Xbox Adaptive Controller ei voi pelata, ovat pelkästään Kinect-anturin tai älypuhelimen kautta tapahtuvaa syöttöä. Tanssi Keski-valokeilassa ja Tanssi vain sarja. Windows-tietokoneessa Xbox Adaptive Controller -sovellusta voidaan käyttää minkä tahansa pelin pelaamiseen, jossa on tavallisen Xbox-ohjaimen ohjausvaihtoehdot. Kaikki Windows 10 -pelit, joissa on Xbox Play Anywhere -brändi, tukevat Xbox-ohjaimia.

Tukeeko Xbox Adaptive Controller -kuulokkeita?

3,5 mm: n stereokuulokeliitäntä on Xbox Adaptive Controller -ohjaimessa. Tämä ääniliitin tukee yleisimpiä kuulokkeita, kuulokkeita ja kuulokkeita. USB-kuulokkeita ei kuitenkaan tueta. Alkuperäisiä Xbox-kuulokkeita ei myöskään ole suunniteltu erityisesti tavalliselle Xbox-ohjaimelle.