Skip to content

Mikä on Xbox One? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

30 de kesäkuu de 2021

Xbox One on Microsoftin 8. sukupolven videopelikonsoli ja jatkoa alkuperäiselle Xboxille ja Xbox 360: lle. Se julkaistiin 22. marraskuuta 2013 Australiassa, Itävallassa, Brasiliassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Meksikossa, Uusi-Seelanti, Espanja, Iso-Britannia ja USA. Syyskuussa 2014 Xbox One lanseerattiin Argentiinassa, Belgiassa, Chilessä, Kiinassa, Kolumbiassa, Tšekissä, Tanskassa, Suomessa, Kreikassa, Unkarissa, Intiassa, Israelissa, Japanissa, Koreassa, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Venäjällä, Saudi-Arabiassa. , Singapore, Slovakia, Etelä-Afrikka, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Arabiemiirikunnat.

Xbox One -laitteiston UPC: t

Xbox One -laitteisto on tällä hetkellä pari erilaista pakettia.

  • Xbox One ja Kinect
  • Xbox One ilman Kinectiä

Microsoft järjesti vuoden 2014 lopulla kampanjan, joka tarjosi 50 dollarin hinnanlaskun Xbox One -laitteistolle. Kampanja oli niin onnistunut, että siitä on tullut pysyvä, mikä näkyy yllä olevissa hinnoissa. On Xbox One -laitepaketteja, joissa on jopa 1 Tt kiintolevyjä. Monien pakettien mukana tulee Halo: Master Chief Collection ja mahdollisesti muita pelejä. Syksyllä 2015 oli Madden 16 -paketti sekä Forza 6 -paketti. Järjestelmät ovat nyt Forza 16: n mustia, valkoisia ja jopa sinisiä. Saatavilla on myös muutama muunnin ohjaimista. Useimmat järjestelmät toimitettiin uuden version tavallisesta ohjaimesta, jossa oli 3,5 mm kuulokeliitäntä, ja syksyllä 2015 julkaistiin huippuluokan, 150 dollarin Xbox One Elite -ohjain.

’Mutta kuulin (jotain pahaa) Xbox Onesta!’

Paljon on muuttunut Xbox Onessa siitä hetkestä, kun se ilmoitettiin toukokuussa 2013. Microsoftilla oli tuolloin melko epäsuosittuja käytäntöjä, mutta faneja kuunneltuaan he ovat itse asiassa muuttaneet monia niistä. Tämä on aiheuttanut melkoisen hämmennystä ihmisille, jotka yrittävät seurata kaikkia muutoksia, mutta se on myös johtanut siihen, että Xbox One on paljon parempi järjestelmä, koska sillä on melkein samat ominaisuudet ja käytännöt kuin PlayStation 4: llä Tässä on kolme pääpolitiikkaa, joista ihmisillä on vielä kysymyksiä.

  • Kyllä, voit myydä ja vaihtaa pelejä. Voit ostaa ja myydä vähittäiskaupan pelilevyjäsi samalla tavalla kuin voisit aikaisemmin kaikissa muissa pelijärjestelmissä. Xbox One toimii aivan kuten kaikki muutkin järjestelmät.
  • Ei, pakollista online-sisäänkirjautumista ei ole. Sinun ei tarvitse pitää Xbox One -laitettasi Internet-yhteydessä, jotta voit kirjautua sisään jatkuvasti. Saatat joutua liittämään sen kerran päivittääksesi järjestelmäohjelmiston, mutta se on siinä. Voit pelata kokonaan offline-tilassa sen jälkeen, jos haluat. Tietysti miksi haluat pelata vain offline-tilassa, kun Xbox Networkissa on niin paljon mukavia ominaisuuksia, on vähän outoa, mutta vaihtoehto on olemassa, jos haluat sen.
  • Kinectia ei vaadita. Sinun ei tarvitse pitää Kinectiä kytkettynä ja päällä koko ajan, jos et halua. Itse asiassa sinun ei tarvitse edes ostaa Kinectiä ollenkaan, ja voit säästää 100 dollaria järjestelmän hinnasta.

Xbox-verkko Xbox Onen kanssa

Keskeinen osa Xbox One -kokemusta on Xbox-verkko. Liittämällä järjestelmäsi verkkoon Xbox-verkkoon voit ostaa pelejä ja katsella videoita, jakaa tallennettuja pelivideoitasi, käyttää Skypeä puhuaksesi ystävien ja perheen kanssa, seurata ystäviäsi, saavutuksiasi ja pelisi edistymistä. Lisäksi voit pelata moninpelejä verkossa muiden ihmisten kanssa. Jos haluat pelata pelejä muiden ihmisten kanssa, sinun on tilattava Xbox Live Gold. Tämä tilaustaso antaa sinulle pääsyn vain jäsenille tarkoitettuihin tarjouksiin ja alennuksiin ladattavista peleistä sekä ilmaisista pelilatauksista joka kuukausi Games With Gold -ohjelman avulla. Jos et halua tilata, voit silti käyttää Xbox Networkin ilmaista palvelua. Et voi pelata pelejä muiden ihmisten kanssa tai hankkia ilmaisia ​​pelejä, mutta kaikki muut Xbox Networkin edut ovat käytettävissäsi. Xbox-verkossa on kymmeniä kymmeniä videosovelluksia, kuten ESPN, UFC, WWE Network, Hulu, Netflix, YouTube ja monia muita, joita voit käyttää Xbox Onella ilman lisämaksuja. sovellukset ovat edelleen voimassa, mutta sinun ei tarvitse maksaa Xbox Live Gold -sovelluksesta niiden päälle vain sovelluksen käyttämiseksi.

Kinect

Kinect Xbox Onella on täysin valinnainen. Microsoft ilmoitti loppuvuodesta 2017 lopettavansa tuotteen, vaikka joillakin jälleenmyyjillä saattaa vielä olla sitä hyllyillä. Sinun ei tarvitse käyttää sitä, ja nyt sinun ei tarvitse edes ostaa sitä ollenkaan, jos et halua. Xbox Onelle on toistaiseksi julkaistu vain kourallinen Kinect-pelejä, ja valitettavasti ne ovat olleet melko pettymyksiä ja todellakin huonompia kuin 360 Kinect -verkkonsa. Laitteisto itsessään on huomattava parannus Xbox 360 Kinectin suorituskykyyn, mutta pelit ovat toistaiseksi olleet hyvin surkeat. Lisäksi se, että sitä ei ole enää pakattu kaikkiin järjestelmiin ja se on nyt valinnainen, tarkoittaa, että tulevaisuudessa todennäköisesti tehdään vähemmän Kinect-pelejä. Kinectillä on kuitenkin hienoja käyttötarkoituksia, vaikka sen ei tarvitse nousta seisomaan ja heiluttaa kätesi peleissä. Monet pelit käyttävät Kinect-äänikomentoja mielenkiintoisten asioiden tekemiseen, kuten äänen käyttämiseen zombien huomion saamiseksi Dead Rising 3: ssa tai GPS-järjestelmän käyttämiseen tulevassa Forza Horizon 2: ssa, vain muutama esimerkki. Lähes jokaisessa Xbox One -pelissä on jonkinlainen valinnainen äänikomento. Lisäksi mahdollisuus etsiä asioita, käynnistää pelejä tai sovelluksia, kytkeä järjestelmä päälle ja pois päältä tai käske Xbox Onea äänittämään jotain hienoa, mikä juuri tapahtui pelissäsi (”Xbox, Record That!”) Äänikomennoilla. melko siisti ja toimii yleensä hyvin. Kinect ei ole pelin vallankumous, jonka monet ihmiset toivovat olevan, mutta se ei ole myöskään täysin hyödytön. Nyt kun sinulla on mahdollisuus ostaa se vai ei, ajattelemalla miten ja / tai käytät sitä, on jotain harkittava ennen ostoksen tekemistä.

Pelit

Minkä tahansa pelijärjestelmän todellinen vetovoima on tietysti pelit, ja Xbox Onella on paras valikoima seuraavan sukupolven pelejä, jotka ovat nyt ostettavissa. Xbox One tarjoaa taistelu-, kilpa-, FPS-, TPS-, urheilu-, tasohyppely-, toiminta-, seikkailu- ja monia muita. Suurten julkaisijoiden perinteisten pelien lisäksi Xbox One tarjoaa nopeasti kasvavan määrän itsenäisesti julkaistuja indie-pelejä, jotka ovat markkinoiden mielenkiintoisimpia ja innovatiivisimpia pelejä. Ja nämä ovat myös hyviä pelejä, ei roskaa kuin Xbox 360 indie -peli -osiossa. Hieno kosketus on, että Xbox Live Arcade- tai indie-pelejä ei eroteta Xbox One -laitteen tärkeimmistä vähittäiskaupan peleistä. Pelit ovat pelejä. Jokainen peli on ladattavissa 1. päivänä sen vähittäismyyntipakkauksen kanssa (jos saatavilla). Jokaisella pelillä on myös 1000 Gamerscore-pistettä, olipa kyse sitten vähittäiskaupasta, indie-pelistä tai muusta.

Yhteensopivuus taaksepäin

Syksyllä 2015 Xbox One lisäsi taaksepäin yhteensopivuutta tiettyjen Xbox 360 -pelien kanssa. XONE: n BC-ominaisuus toimii jäljittelemällä X360: ta XONE: n ohjelmiston kautta, joten se on lähinnä virtuaalinen järjestelmä XONE: ssa. Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa peli voi ja sen pitäisi toimia (paitsi pelit, jotka edellyttävät lisävarusteiden ostamista), toisin kuin OG Xbox – X360 BC, joissa jokainen nimike vaati erityisiä päivityksiä toimiakseen. Kustantajien on kuitenkin hyväksyttävä pelit, ennen kuin niistä voi tulla XONE, joten älä odota kaikkien pelien toimivan.

Power Gap verrattuna PlayStation 4: een

Yksi pieni negatiivinen asia, joka sinun on otettava huomioon Xbox Onessa, on se, että PlayStation 4 on tehokkaampi kuin Xbox One. Tämä on tosiasia, eikä siitä ole keskustelua. Pelit näyttävät silti hyvältä Xbox Onella ja ovat ehdottomasti askeleen korkeammat kuin Xbox 360: llä, mutta ne eivät näytä yhtä hyviltä eivätkä toimi yhtä sujuvasti kuin samojen pelien PS4-versiot. Se ei ole suuri ero, mutta se on olemassa. Jos todella välität grafiikasta, tämä on syytä harkita (vaikka sinun pitäisi tosin pelata tietokoneella, koska moderni PC-suorituskyky puhaltaa sekä PS4: n että XONE: n vedestä). Kaiken tämän sanottuaan useimmat ihmiset ovat täysin tyytyväisiä Xbox Onen grafiikkaan. Pelit näyttävät silti hyvältä, ja ellet tarkastele pelin PS4- ja XONE-versioita rinnakkain, et todennäköisesti huomaa tai välitä erosta.

Blu Ray -elokuvien toisto

Xbox One käyttää Blu Ray -levyasemaa, mikä tarkoittaa, että voit katsella DVD-levyjä sekä Blu Ray -elokuvia järjestelmän kanssa. Voit hallita elokuvia joko XONE-ohjaimella, Kinect-ääni- ja elekomennoilla tai ostaa lisävarusteena saatavan mediakaukosäätimen.

Perheasetukset

Aivan kuten Xbox 360, Xbox One: lla on täysi sarja perheasetuksia, jotta voit hallita, mitä lapsesi pelaavat (vaikka voitkin ostaa lapsille sopivia pelejä), katsella ja kuinka kauan sekä kuinka ja kuka ja mitä he voivat olla vuorovaikutuksessa Xbox-verkossa. Sinulla on myös täysi hallinnan siitä, mitä Kinect näkee ja tekee samoin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se tarkkailee sinua (ellet halua sitä).

Ylimääräinen varastointi

Xbox One asentaa jokaisen pelin kokonaan kiintolevylle riippumatta siitä, onko kyseessä jälleenmyyntilevy vai ladattava levy (levyn täytyy silti olla asemassa pelataksesi sitä, jos kyseessä on jälleenmyyntilevy). Pelit voivat olla myös melko massiivisia, mikä voi täyttää Xbox Onen 500 Gt: n kiintolevyn melko nopeasti. Onneksi voit ostaa ulkoisen USB-kiintolevyn ja liittää sen Xbox Oneen lisätallennusta varten. Lähes mikä tahansa merkki ja koko toimivat myös. Tällä tavalla voit lisätä tonnia ylimääräistä tallennustilaa suhteellisen halpaa. Voit aina hallita sisäänrakennettua kiintolevyä huolellisesti ja poistaa asioita tarvittaessa, jotta saat tilaa, joten ulkoista asemaa ei tarvita, mutta on mukava saada mahdollisuus.