Skip to content

Mikä on XCF-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

XCF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto, joka tarkoittaa eKokeellinen tietojenkäsittelylaitos, on GIMP-kuvatiedosto. Aivan kuten Adobe Photoshopissa käytettävät PSD-tiedostot, GIMP käyttää XCF-tiedostoja kerrosten, läpinäkyvyysasetusten, polkujen ja muun tiedon tallentamiseen, jotka liittyvät yhteen tai useampaan samaan projektiin kuuluvaan valokuvaan. Kun XCF-tiedosto avataan yhteensopivassa kuvankäsittelyohjelmassa, kaikki nämä asetukset ovat jälleen käytettävissä, jotta voit muokata kerroksia, kuvia jne.

Kuinka avata XCF-tiedosto

XCF-tiedostot, jos se ei ole jo ilmeistä, avaa parhaiten GIMP, erittäin suosittu (ja ilmainen) kuvankäsittelytyökalu. Mistä tahansa GIMP-versiosta luodut XCF-tiedostot voidaan avata uusimmalla versiolla. IrfanView, XnView, Inkscape, Paint.NET, CinePaint, digiKam, Krita, Seashore ja monet muut kuvankäsittelyohjelmat / katsojat työskentelevät myös XCF-tiedostojen kanssa. Jos huomaat, että tietokoneellasi oleva sovellus yrittää avata XCF-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XCF-tiedostot, katso ohjeet tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelman muuttamiseen että muutos Windowsissa.

Kuinka muuntaa XCF-tiedosto

GIMP tallentaa tiedostot oletuksena XCF-muotoon, mutta voit käyttää Tiedosto > Viedä valikossa, jos haluat tallentaa sen toiseen muotoon, kuten JPG tai PNG.

Vie kuva -näyttö GIMP: ssä

Voit myös käyttää ilmaista kuvatiedostomuunninta, kuten Zamzar, XCF: n muuntamiseen PDF-, GIF-, Adobe Illustrator- (AI), TGA-, WEBP-, TIFF- ja muiksi vastaaviksi tiedostomuodoiksi. ConvertImage.net on samanlainen verkkosivusto, joka tukee XCF: n muuntamista PSD: ksi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos mikään yllä olevista ohjelmista ei avaa tiedostoa, on hyvä mahdollisuus lukea tiedostotunniste väärin. Kun näin tapahtuu, yrität avata tiedoston ohjelmassa, joka ei tue sitä. Tämä on helppo tehdä, jos tiedosto jakaa samanlaisen tiedostopääte kuin XCF. Olet ehkä sekoittamassa CVX-, XCU- (OpenOffice.org-määritykset), CXF-, CFXR- (Cocoa Sfxr )-, XFDF-, XFDL- tai XDF (Microsoft Machine Learning Server Data) -tiedostot XCF-tiedostoon. Vaikka jotkut näistä tiedostoista jakavat pari samaa kirjainta tiedostopääteessä, yksikään niistä ei avaudu GIMP: llä, kuten XCF-tiedostot.