Skip to content

Mikä on XFDF-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

XFDF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Acrobat Forms Document -tiedosto, joka tallentaa PDF-tiedostossa käyttökelpoisia tietoja, kuten asiakirjan eri lomakkeiden arvot. XFDF-tiedosto lisää nämä tiedot suoraan PDF-tiedostoon. Esimerkiksi, jos useat PDF-lomakkeet tulisi täyttää käyttäjän tiedoilla, ne voidaan ensin ottaa käyttäjän tietoja sisältävästä tietokannasta ja tallentaa XFDF-muodossa, jotta PDF-tiedosto voi käyttää niitä. FDF-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin XFDF-tiedostot, mutta niissä käytetään PDF-syntaksia XML-muotoilun sijaan.

Huomioi ero XFDF- ja XFDL-tiedostojen välillä. Tämän sivun alaosassa on joitain muita tiedostotunnisteita, jotka muistuttavat läheisesti XFDF: ää.

XFDF-tiedoston avaaminen

XFDF-tiedostot voidaan avata Adobe Acrobatilla tai PDF Studiolla tai ilmaiseksi Adobe Readerilla. Jos näistä ohjelmista ei ole hyötyä, kokeile ilmaista tekstieditoria. Jos tiedosto avautuu tekstidokumenttina, lue tai muokkaa tiedostoa tekstieditorilla. Vaikka suurin osa tekstistä on lukukelvoton, saatat pystyä löytämään tekstistä jotain hyödyllistä, joka kuvaa sen muotoa, jonka avulla voit sitten löytää yhteensopivan avaimen tai editorin tiedostolle. Jos XFDF-tiedoston avaava sovellus ei ole ohjelma, jonka kanssa haluat käyttää tiedostoa, valitse toinen ohjelma tiedoston avaamiseksi kaksoisnapsauttamalla sitä.

XFDF-tiedoston muuntaminen

XFDF-tiedostoa ei voi muuntaa PDF-muotoon, koska nämä kaksi eivät ole oikeastaan ​​samanlaisia ​​tältä osin. XFDF-tiedosto on käytetty PDF-tiedosto, mutta sitä ei ole teknisesti PDF-muodossa. Koska XFDF-tiedosto on jo XML-muodossa, sen ”muuntamista” XML: ksi ei oikeastaan ​​tarvitse tehdä. Jos haluat tiedoston päättyvän .XML-tiedostotunnisteella, nimeä tiedostonimen .XFDF-osa uudelleen .XML-muotoon. Kokeile fdf2xfdf muuntaa FDF XFDF: ksi. XFDF: n muuntamiseksi muuhun muotoon saatat olla onnea ilmaisen tiedostomuuntimen kanssa, mutta on todennäköistä, että sen ei pitäisi oikeastaan ​​olla missään muussa muodossa kuin siinä, jossa se jo on, koska se on hyödyllinen vain PDF-tiedostojen yhteydessä. XFDF- tai FDF-tiedoston luominen PDF-tiedostosta tapahtuu Acrobatilla. Katso lisätietoja Adoben ohjekirjasta.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu tässä vaiheessa, on hyvä mahdollisuus lukea tiedostotunniste väärin. Jotkut tiedostot käyttävät samanlaista tiedostotunnistetta, mutta se ei välttämättä tarkoita, että tiedostomuodot ovat lainkaan samanlaisia. XWDF on yksi esimerkki, jossa se on VooPoo Firmware Update Data -tiedostomuoto, jota huolimatta siitä, että se näyttää liittyvän XFDF-tiedostoihin samanlaisen laajennuksen takia, ei voida käyttää yllä mainittujen ohjelmien kanssa. Jotkut muut ovat XSD ja FDX.