Skip to content

Mikä on XFDL-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

  • XFDL-tiedosto on Extensible Forms Description Language -tiedosto.
  • Avaa yksi Lotus Forms Viewer, IBM Forms Viewer tai IBM Forms Designer -sovelluksella.
  • Muunna PDF-muotoon Forms Designer -sovelluksella.

Tässä artikkelissa kuvataan, mitä XFDL-tiedostot ovat, kuinka avata yksi ja kuinka tallentaa ne PDF-tiedostona tai muussa muodossa, kuten HTML.

Mikä on XFDL-tiedosto?

XFDL-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Extensible Forms Description Language -tiedosto. Se on suojattu XML-tiedostotyyppi, jonka on kehittänyt PureEdge Solutions (yritys, jonka IBM osti vuonna 2005) keinona luoda turvallisia ja laillisia sähköisiä lomakkeita. Näitä tiedostoja käytetään yleisimmin yritys- tai julkishallinnossa, kun siirretään tietoja tai ostetaan ja myydään tavaroita Internetissä. Yhden sisältämät tiedot koostuvat tyypillisesti asioista, kuten tapahtumatiedot ja digitaaliset allekirjoitukset.

XFDL-tiedoston avaaminen

Jotkut XFDL-tiedostot pakataan arkistoon, mikä tarkoittaa, että tiedosto on ensin purettava siitä ennen kuin voit käyttää sitä. 7-Zip on suosittu ohjelma, joka voi tehdä tämän, mutta niin voivat tehdä myös muut ilmaiset tiedostopuristimet. Kun sinulla on varsinainen tiedosto, avaa se Lotus Forms Viewer -sovelluksella. Jos lataus tältä sivulta ei onnistu, kokeile IBM: n verkkosivuston IBM Forms Vieweria tai IBM Forms Designeria, jos haluat muokata tiedostoa. IBM Forms ei ole aina käyttänyt tätä nimeä. Sitä kutsuttiin alun perin PureEdge-lomakkeet ennen kuin IBM osti PureEdge-yrityksen. Sitten sitä kutsuttiin IBM Workplace Forms ennen vaihtamista Lotus Forms vuonna 2007, ja lopuksi, IBM-lomakkeet vuonna 2010. Koska se on oikeastaan ​​vain tekstitiedosto, mitä tahansa tekstieditoria voidaan käyttää sisällön avaamiseen ja näyttämiseen oikein, jos sinun tarvitsee vain muokata sitä tai tarkastella tekstiä. Voit tehdä tämän käyttämällä Notepadia Windowsissa tai ohjelmaa parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta.

Kuinka muuntaa XFDL-tiedosto

Emme tiedä yhtään ilmaista tiedostomuunninta, joka muuntaa XFDL-tiedoston toiseen muotoon. Edellä mainittu IBM Forms Designer -työkalu voi kuitenkin muuntaa avoimen XFDL: n PDF-tiedostoksi. Voit myös tallentaa IBM Forms Viewer XFDL-tiedoston FRM (lomake) -tiedostona. Tiedosto voidaan tallentaa ei-täytettävään PDF-tiedostoon myös muulla tavalla komentosarjan avulla, kuten tässä asiakirjassa on kuvattu Army Publishing Directorate -sivustolla. Jos haluat muuntaa XFDL: n Word-asiakirjaksi, suosittelemme ensin tekemään siitä PDF-tiedosto ja käyttämään sitten ilmaista PDF-muunninta tiedoston tallentamiseksi DOCX- tai DOC-muotoon. Jos haluat muuntaa yhden HTML-muotoon, käytä IBM Forms Serverin Webform Server -komponenttia.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos yllä mainitut ohjelmat eivät auta avaamaan tiedostoa, tarkista tiedostotunniste uudelleen. On erittäin helppoa lukea se väärin ja sekoittaa toinen tiedosto tähän tiedostoon. Jotkut tiedostot, jotka jakavat joitain samoista tiedostotunnisteista, sisältävät XSD, CXF ja XSPF. Vaikka monet laajennukset näyttävät samanlaisilta ja saattavat ajattella, että he voivat käyttää samoja ohjelmia, ne eivät todennäköisesti voi, koska muodot eivät ole riittävän samanlaisia. XFD-laajennuksella varustetut tiedostot ovat kuitenkin samat kuin XFDL-tiedostot. Varmista kuitenkin, ettet sekoita sitä Acrobat Forms Document XFDF -tiedostoon.