Skip to content

Mikä on XLAM-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

XLAM-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Excel Macro-Enabled Add-In -tiedosto, jota käytetään uusien toimintojen lisäämiseen Exceliin. Muiden laskentataulukotiedostomuotojen tavoin XLAM-tiedostot sisältävät soluja, jotka on jaettu riveihin ja sarakkeisiin, jotka voivat sisältää tekstiä, kaavoja, kaavioita, kuvia ja muuta. Kuten Excelin XLSM- ja XLSX-tiedostomuodot, XLAM-tiedostot ovat XML-pohjaisia ​​ja tallennetaan ZIP-pakkauksella pienentämään kokoa.

Excel-apuohjelmatiedostot, jotka eivät tue makroja, saattavat käyttää XLL- tai XLA-tiedostotunnistetta.

Kuinka avata XLAM-tiedosto

XLAM-tiedostot voidaan avata Microsoft Excel 2007: llä ja uudemmilla. Myös Excelin aiemmat versiot voivat avata XLAM-tiedostoja, mutta vain, jos Microsoft Office Compatibility Pack on asennettu. Tämä voidaan tehdä monin tavoin. Ensimmäinen on Tiedosto > Vaihtoehdot > Apuohjelmat > Mennä -painiketta, ja toinen on käyttämällä Kehittäjä > Lisäosat valikossa. Katso tästä Microsoftin ohjeesta, miten Kehittäjä välilehti, jos et jo näe sitä. XLAM-tiedoston makrot voivat sisältää haitallista koodia. Ole varovainen, kun avaat suoritettavia tiedostomuotoja, jotka on vastaanotettu sähköpostitse tai ladattu verkkosivustoilta, joita et tunne.

Excel-asetukset-näyttö

Jälkimmäinen menetelmä Kehittäjä -välilehteä käytetään myös COM-apuohjelmien (EXE- ja DLL-tiedostojen) avaamiseen COM-apuohjelmat -painiketta. Ei ole väliä mitä reittiä käyt Excel-valikoiden läpi, tulos vie sinut Lisäosat ikkuna, jossa voit valita Selaa ladata XLAM-tiedosto. Jos apuohjelmasi on jo lueteltu tässä ikkunassa, voit vain laittaa nimen nimen viereen sen käyttöönottamiseksi.

Excel-apuohjelmat ja selaa näyttöjä XLAM-tiedostojen avaamiseksi

Toinen vaihtoehto XLAM-tiedostojen avaamiseksi Excelissä on laittaa tiedosto oikeaan kansioon, josta Excel lukee sen avautuessa. Tämän tulisi olla: C: Users [username] AppData Roaming Microsoft AddIns

Jotkin Internetistä ladatut XLAM-tiedostot on estetty, eikä niitä voida käyttää täysin Microsoft Excelissä. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella Resurssienhallinnassa ja valitse Ominaisuudet. vuonna Kenraali -välilehdellä Poista esto saada täysi pääsy siihen. Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata XLAM-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avata XLAM-tiedostoja, voit tehdä muutoksen Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLAM-tiedosto

Ei pitäisi olla mitään syytä käyttää tiedostomuunninta XLAM-tiedoston tallentamiseen toiseen muotoon. Katso tämä Excel-keskusteluketju XLAM: n muuntamisesta XLSM: ksi, jos haluat tehdä sen. Siihen sisältyy IsAddIn omaisuutta Väärä.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei avaudu tässä vaiheessa, on erittäin todennäköistä, että et ole tekemisissä todellisen XLAM-tiedoston kanssa. Näin voi olla, jos olet lukenut tiedostotunnisteen väärin, mikä tapahtuu yleensä, kun kirjaimet näyttävät paljon kuin XLAM. Esimerkiksi XAML-tiedostotunniste voidaan helposti sekoittaa XLAM: lle, vaikka kyseisiä tiedostoja käytetään eri ohjelmassa. AML on toinen, jossa tiedostotunnistetta voidaan käyttää useille eri tiedostomuodoille, mukaan lukien ACPI Machine Language ja Arc Macro Language. Mikään näistä muodoista ei kuitenkaan liity Excelin käyttämään taulukkomuotoon, joten et voi avata AML-tiedostoja MS Excelissä kuten XLAM-tiedostot. Jos sinulla on vaikeuksia selvittää, mitä tehdä, tutki tiedostosi lopussa olevaa todellista tiedostotunnistetta saadaksesi lisätietoja muodosta, jolla se voi olla, ja etsi latauslinkkejä tarvitsemallesi ohjelmistolle avaamiseksi / muokkaamiseksi / muuntamiseksi se.