Skip to content

Mikä on XLB-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLB-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on todennäköisesti Excel-työkalurivitiedosto. Ne tallentavat tietoja työkalurivien nykyisestä asetuksesta, kuten niiden vaihtoehdoista ja sijainneista, ja niistä on hyötyä, jos haluat kopioida kokoonpanon toiseen tietokoneeseen. Ellei sitä ole liitetty Exceliin, XLB-tiedosto voi sen sijaan olla OpenOffice.org-moduulin tiedot-tiedosto, jota OpenOffice Basic -ohjelma käyttää makro- tai komponenttikirjastotietojen tallentamiseen. Tämäntyyppiset XLB-tiedostot käyttävät XML-muotoilua ja niitä kutsutaan todennäköisesti script.xlb tai dialog.xlb. script.xlb tiedosto sisältää kirjastossa olevien moduulien nimet, kun taas dialog.xlb on valintaikkunoiden nimien tallentamiseen.

Kuinka avata XLB -tiedostot

XLB-tiedosto voidaan avata Microsoft Excelillä, mutta on tärkeää ymmärtää, että se tallentaa vain mukautustiedot, ei varsinaista laskentataulukkoa. Tämä tarkoittaa, että et voi vain kaksoisnapsauttaa tiedostoa ja odottaa sen avautuvan kaikenlaisilla luettavilla tiedoilla. Sen sijaan XLB-tiedosto on sijoitettava oikeaan kansioon, jotta Excel näkee sen avautuessaan. Sinun pitäisi pystyä tekemään tämä asettamalla XLB-tiedosto tähän kansioon:% appdata% Microsoft Excel

Jos olet varma, että tiedostossasi on todella laskentataulukotietoja, kuten tekstiä, kaavoja, kaavioita jne., Saatat lukea tiedostotunnistetta väärin. Siirry alla olevaan viimeiseen osioon saadaksesi lisätietoja siitä. OpenOffice voi avata XLB-tiedostoja, jotka ovat OpenOffice.org-moduulin tiedot-tiedostoja. Koska ne ovat XML-pohjaisia ​​tekstitiedostoja, voit lukea tiedoston sisällön myös tekstieditorilla. OpenOffice tallentaa ne yleensä asennuskansioonsa: OpenOffice (version) presets

… ja: OpenOffice (versio) jako

Niitä on kuitenkin kaksi XLC tiedostot, jotka sisältävät kirjastojen ja valintaikkunoiden sijainnit, ja niitä kutsutaan script.xlc ja dialog.xlc. Ne sijaitsevat perus kansio täällä, Windowsissa:% appdata% OpenOffice (version) user

Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata XLB-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XLB-tiedostoja, voit muuttaa oletusohjelman tietyille tiedostotunnisteille Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLB-tiedosto

Saattaa olla houkuttelevaa haluta muuntaa XLB XLS: ksi, jotta voit avata tiedoston kuten tavallinen laskentataulukko, mutta se ei vain ole mahdollista. XLB-tiedosto ei ole tekstimuodossa, kuten XLS-tiedostot, joten et voi muuntaa XLB-tiedostoa muuhun käyttökelpoiseen muotoon, kuten XLS, XLSX jne. Tämä pätee riippumatta siitä, toimiiko XLB-tiedosto Excelin tai OpenOfficen kanssa; kumpikaan näistä tiedostomuodoista ei ole sama kuin työkirjan / laskentataulukon tiedostomuoto.

Lisätietoja XLB-tiedostoista

Voit lukea lisää siitä, miten OpenOffice Base käyttää XLB-tiedostoja, Apache OpenOffice -sivustolta. Jos saat virheitä, jotka liittyvät XLB-tiedostoihin OpenOfficessa (esim. script.xlb tai dialog.xlb), poista virheen aiheuttava laajennus (läpi Työkalut > Laajennusten hallinta) ja asenna se sitten uudelleen. Tai voit yrittää nollata OpenOffice-käyttäjäprofiilisi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos et voi saada kumpaakin yllä mainituista ohjelmista avaamaan tiedostoa, on hyvä mahdollisuus, että et todellakaan käsittele XLB-tiedostoa. Joillakin tiedostoilla on tiedostopääte, joka näyttää kauhealta, kuten siinä sanotaan ”XLB”, kun se ei todellakaan ole. Tämä voi saada sinut ajattelemaan, että se avautuu yllä olevien ohjelmien kanssa. Esimerkiksi kahdessa XLB: n näköisessä tiedostomuodossa käytetään tiedostotunnistetta XLS ja XLSX. Ne näyttävät vähän kuin XLB, koska he jakavat kaksi samaa kirjainta, mutta jälkimmäiset ovat todellisia laskentataulukotiedostoja, joihin mahtuu luettavaa tekstiä, kaavoja, kuvia jne. Ne eivät avaudu kuin XLB-tiedostot, vaan pitävät tavallisista Excel-tiedostoista ( kaksoisnapsauta niitä tai käytä valikkoa niiden lukemiseen / muokkaamiseen). XNB ja XWB ovat kaksi muuta esimerkkiä tiedostomuodoista, jotka saattavat hämmentää sinut ajattelemaan, että sinulla on XLB-tiedosto. Toinen on XLC, joka on yleensä Excel Chart -tiedosto, jota MS Excel -versiot käyttävät ennen vuotta 2007 (kuitenkin, kuten edellä mainittiin, se saattaa liittyä myös OpenOffice -ohjelmaan, mutta se ei silti voi avata kuin XLB-tiedosto). Ei ole väliä mitä tiedostoa olet tekemisissä, tutki sen todellista tiedostotunnistetta saadaksesi lisätietoja sen avaamisesta tai muuntamisesta.