Skip to content

Mikä on XLK-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLK-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Microsoft Excelissä luotu Excel-varmuuskopiotiedosto. XLK-tiedosto on vain varmuuskopio nykyisestä muokattavasta XLS-tiedostosta. Excel luo nämä tiedostot automaattisesti, jos jokin menee pieleen Excel-asiakirjan kanssa. Jos tiedosto on esimerkiksi vioittunut siihen pisteeseen, että sitä ei voida enää käyttää, XLK-tiedosto toimii palautustiedostona. XLK-tiedostoja voidaan myös luoda, kun tietoja viedään Microsoft Accessista Microsoft Exceliin.

BAK-tiedostomuoto on toinen Excelissä käytetty varmuuskopiotiedosto.

Kuinka avata XLK-tiedosto

XLK-tiedostot avataan yleisimmin Microsoft Excelillä, mutta ilmainen LibreOffice Calc -ohjelma voi myös avata ne. Jos XLK-tiedostosi ei avaudu kummassakaan näistä ohjelmista, varmista, että et sekoita sitä tiedostoon, jolla on samanlainen laajennus. Tämän sivun alaosassa on enemmän. XLK-tiedostosi on todennäköisimmin Excel-varmuuskopiotiedosto, mutta jotain muuta, mitä voit yrittää nähdä, onko se toisessa muodossa, on avata se ilmaisella tekstieditorilla. Vaikka tiedosto ei olisikaan luettavissa / käyttökelpoinen, voit nähdä, onko siinä tekstiä, joka voi auttaa sinua määrittämään, mitä ohjelmaa on käytetty sen rakentamiseen, mikä saattaa johtaa yhteensopivaan tiedostojen avaajaan. Jos sinulla on useita ohjelmia, jotka tukevat XLK-tiedostoja, mutta se, joka on asetettu avaamaan nämä tiedostot oletusarvoisesti, ei ole haluamasi ohjelma, katso ohjeet tiedostojen yhdistysten muuttamiseen Windows-oppaassa.

Kuinka muuntaa XLK-tiedosto

XLK-tiedoston avaaminen Excelissä on aivan kuin XLS-tiedoston avaaminen, mikä tarkoittaa, että voit käyttää Exceliä Tiedosto > Tallenna nimellä -valikosta tiedosto muunnetaan XLSX: ksi tai mihin tahansa Excelin muuhun muotoon. LibreOffice Calc tukee joitain samoja muotoja kuin Excel. Voit muuntaa XLK-tiedoston LibreOffice Calcissa avaamalla tiedoston ja käyttämällä sitten Tiedosto > Tallenna nimellä vaihtoehto. XLK-tiedosto voidaan myös muuntaa PDF-muotoon Calcin avulla Tiedosto > Viedä valikossa.

Lisätietoja XLK-tiedostoista

Voit ottaa Excel-varmuuskopiot käyttöön asiakirjakohtaisesti. Kun tallennat XLS-tiedoston tiettyyn kansioon, mutta ennen kuin tallennat sen, siirry osoitteeseen Työkalut > Yleiset asetukset. Valitse sitten vain valintaruutu Luo aina varmuuskopio pakottaa Excel pitämään varmuuskopion kyseisestä asiakirjasta.

Luo varmuuskopiointi aina Excelin yleisissä asetuksissa

XLK-tiedostot ovat todellakin versio nykyisestä tallentamastasi. Jos tallennat tiedoston kerran ja otat varmuuskopion käyttöön, XLS- ja XLK-tiedostot tallennetaan yhdessä. Mutta jos tallennat sen uudelleen, vain XLS-tiedosto heijastaa näitä muutoksia. Tallenna se vielä kerran, ja XLK-tiedostoon tehdään muutoksia ensimmäisestä ja toisesta tallennuksesta, mutta vain XLS-tiedostoon on viimeksi tallennettu muokkaus. Se, miten tämä toimii, tarkoittaa, että jos teet joukon muutoksia XLS-tiedostoon, tallennat sen ja haluat palata takaisin edelliseen tallennukseen, voit vain avata XLK-tiedoston. Älä anna kaiken hämmentää sinua. Suurimmaksi osaksi XLK-tiedostot tulevat automaattisesti sisään ja pois olemassaolosta ja auttavat varmistamaan, ettet menetä tietojasi, jos avoimelle tiedostolle tapahtuu jotain valitettavaa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei toimi hyvin Excelin kanssa, sinulla voi olla tiedosto täysin erilaisessa, etuyhteydettömässä muodossa. Näin voi käydä, jos olet lukenut tiedostotunnisteen väärin XLK: ksi, kun se on oikeastaan ​​kirjoitettu samalla tavalla. Esimerkiksi XLX-tiedostolla ei ole mitään tekemistä Excelin kanssa. Jos yrität avata yhden Excelissä, saat virheilmoituksen. Toisaalta joukko muita tiedostotyyppejä käytetään Excelissä, ja myös ne näyttävät hyvin samanlaisilta kuin XLK: XLB, XLL ja XLM ovat muutamia. He työskentelevät Excelin kanssa hienosti, joten yksi niistä hämmentämisestä XLK-tiedostoa varten ei todellakaan ole ongelma.