Skip to content

Mikä on XLL-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLL-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Excel-apuohjelma-tiedosto. Nämä tiedostot tarjoavat tavan käyttää kolmannen osapuolen työkaluja ja toimintoja Microsoft Excelissä, jotka eivät ole osa ohjelmistoa. Excel-apuohjelmatiedostot ovat samanlaisia ​​kuin DLL-tiedostot, paitsi että ne on rakennettu nimenomaan Excelille.

XLL-tiedostot.

Kuinka avata XLL-tiedosto

XLL-tiedostot voidaan avata Microsoft Excelillä. Jos kaksoisnapsauttamalla XLL-tiedostoa ei avata sitä Excelissä, voit tehdä sen manuaalisesti Tiedosto > Vaihtoehdot valikossa. Valitse Apuohjelmat luokka ja valitse sitten Excel-apuohjelmat että Hallitse avattava valikko. Valitse Mennä -painiketta ja sitten Selaa paikantaa se.

XLL-tiedosto Excelissä

Jos et vieläkään saa tiedostoa toimimaan Excelin kanssa, Microsoftilla on lisätietoja Excel-apuohjelmista, joista voi olla hyötyä. Jos tietokoneesi ohjelma yrittää avata tiedoston, mutta se ei ole Excel, voit muuttaa oletusohjelmaa, joka käsittelee XLL-tiedostoja. On myös hyvin vähän, jos sellaisia, muita tiedostomuotoja käyttäviä tiedostomuotoja, joten tämä ei todennäköisesti tapahdu sinulle, mutta se on syytä tunnistaa.

Kuinka muuntaa XLL-tiedosto

Emme ole tietoisia tiedostomuunnimesta tai muusta työkalusta, joka voi tallentaa XLL-tiedostot mihin tahansa muuhun muotoon tai miksi sinun tarvitsee. Jos se tekee jotain Excelissä, jonka haluat sen tekevän muualla, toisessa ohjelmassa, sinun on sen sijaan tarkasteltava XLL: n tarjoamien kykyjen uudelleen kehittämistä, ei vain ”muuntamista” muuhun muotoon.

XLL vs XLA / XLAM-tiedostot

XLL-, XLA- ja XLAM-tiedostot ovat kaikki Excel-apuohjelmatiedostoja, mutta niiden välillä on joitain keskeisiä eroja. Useimmille ihmisille ei ole merkitystä, mikä apuohjelmatiedostotyyppi on asennettu, mutta voit ottaa huomioon, jos olet rakennus yksi näistä apuohjelmista itse. XLAM-tiedostot ovat vain XLA-tiedostoja, jotka voivat sisältää makroja. Ne eroavat XLA: sta myös siinä, että ne pakkaavat tietoja XML: n ja ZIP: n avulla. Aluksi XLA / XLAM-tiedostot kirjoitetaan VBA: ssa, kun taas XLL-tiedostot kirjoitetaan C- tai C ++ -muodossa. Tämä tarkoittaa, että apuohjelma on käännetty ja sitä on vaikeampi murtaa tai käsitellä, mikä voi olla hyvä asia näkökulmastasi riippuen. XLL-tiedostot ovat myös parempia siinä mielessä, että ne ovat kuin DLL-tiedostoja, mikä tarkoittaa, että Excel voi käyttää niitä samalla tavalla kuin muita sisäänrakennettuja ohjaimia. VBA-koodin vuoksi, johon XLA / XLAM-tiedostot kirjoitetaan, ne on tulkittava eri tavalla joka kerta, kun ne suoritetaan, mikä voi johtaa hitaampaan suoritukseen. XLA- ja XLAM-tiedostoja on kuitenkin helpompi rakentaa, koska ne voidaan luoda Excelistä ja tallentaa .XLA- tai .XLAM-tiedostoihin, kun taas XLL-tiedostot ohjelmoidaan C / C ++: lla. ohjelmointikieli.

XLL-tiedostojen rakentaminen

Jotkin Excel-apuohjelmat sisältyvät Exceliin heti pakkauksesta, mutta voit myös rakentaa omia käyttämällä Microsoftin ilmaista Visual Studio Express -ohjelmistoa. Löydät paljon erityisohjeita CodePlexiltä ja Add-In-Expressiltä.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos et voi avata tiedostoa ylhäältä saatujen ehdotusten avulla, varmista, että olet tosiasiallisesti tekemisissä Excel-apuohjelmatiedoston kanssa, etkä vain jotain, joka käyttää vain vastaavaa tiedostotunnistetta. Esimerkiksi XL-tiedosto on myös Excel-tiedosto, mutta sitä käytetään laskentataulukkona. Ne avautuvat myös Excelillä, mutta eivät yllä kuvatulla menetelmällä XLL-tiedostoille. Sen sijaan niitä käytetään kuten XLSX- ja XLS-tiedostoja. XLR-tiedostot ovat samanlaisia, mutta liittyvät itse asiassa Words Spreadsheet- tai Charts-tiedostomuotoon, joka on samanlainen muoto kuin Excelin XLS. Jos tarkistat tiedostotunnisteen ja sinulla ei ole XLL-tiedostoa, etsi sitten kyseinen loppuliite nähdäksesi, kuinka avata se tai muuntaa tiedosto toiseen tiedostomuotoon käytettäväksi tietyssä ohjelmassa.