Skip to content

Mikä on XLM-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLM-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Excel 4.0 -makrotiedosto. Makrot mahdollistavat automatisoinnin, jotta toistuvia tehtäviä voidaan ”pelata” ajan säästämiseksi ja virheiden todennäköisyyden vähentämiseksi. Uudemmat Excel-muodot, kuten XLSM ja XLTM, ovat samanlaisia, koska ne voivat tallentaa makroja, mutta toisin kuin XLM-tiedostot, ne ovat todellisia laskentataulukoita, jotka sisältää makrot. XLM-tiedosto on vanhentunut muoto, joka itsessään on makrotiedosto.

Voi tuntua siltä, ​​että XLM- ja XML-muodot ovat samanlaisia, koska niiden tiedostotunnisteet näyttävät samoilta, mutta ne ovat itse asiassa kaksi täysin erilaista tiedostomuotoa.

Kuinka avata XLM-tiedosto

Vaikka Microsoft ehdottaa, ettet enää käytä niitä, voit silti avata XLM-tiedostot Microsoft Excelillä. Microsoftin ilmainen Excel Viewer antaa sinun avata ne ilman Microsoft Exceliä, samoin kuin LibreOffice Calc. On tärkeää olla erittäin varovainen, kun avaat suoritettavia tiedostomuotoja, kuten .XLM-tiedostoja, jotka olet ehkä saanut sähköpostitse tai ladannut tuntemattomilta verkkosivustoilta. Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan sen, voit muuttaa oletusohjelmaa, joka avaa XLM-tiedostot.

Kuinka muuntaa XLM-tiedosto

Saatat pystyä avaamaan XLM-tiedoston Microsoft Excelissä tai LibreOffice Calcissa ja tallentamaan avoimen tiedoston toiseen vastaavaan muotoon. Jos yrität selvittää, kuinka XML-tiedosto muunnetaan, lue lisää tiedostomuodosta nähdäksesi, miten se tehdään.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu tässä vaiheessa ja et ole varma, että et sekoita sitä XML-tiedostoon, saatat silti lukea tiedostotunnistetta väärin. Jotkut tiedostot käyttävät laajennusta, joka muistuttaa läheisesti XLM: ää, vaikka muodot eivät olisikaan yhteydessä toisiinsa. XMI on yksi esimerkki. Tämä viimeinen kirjain on pieni ”i”, ja tiedostotunnistetta voidaan käyttää laajennettuihin MIDI-tiedostoihin. Jos on, tarvitset Winampin kaltaisen ohjelman sen avaamiseen. Samanlainen tiedostotunniste on LMX. Vaikka se sisältää kaikki samat kirjaimet kuin tämä tiedosto, sitä käytetään Landmark Exchange -tiedostoihin ja se voidaan avata Nokia PC Suite -ohjelmistolla.