Skip to content

Mikä on XLR-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLR-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Works Spreadsheet- tai Chart-tiedosto, joka on hyvin samanlainen kuin Microsoft Excelin XLS-muoto. XLR-tiedostot luodaan Microsoft Works -versioilla 6–9, ja ne voivat tallentaa esimerkiksi kaavioita ja kuvia, mutta myös säännöllisiä laskentataulukotietoja, kuten tekstiä, kaavoja ja numeroita, laskentataulukon erillisiin soluihin.

WPS on toinen tiedostomuoto, jota Microsoft Works käyttää, mutta asiakirjatiedoille (kuten DOC) taulukkotietojen sijaan.

Kuinka avata XLR-tiedosto

XLR-tiedostot voidaan avata ja muokata nyt lopetetun Microsoft Worksin avulla. Jotkin Microsoft Excel -versiot voivat avata sen, mutta se voi olla mahdollista vain tiedostoille, jotka on luotu Works-versiossa 8 ja uudemmissa. OpenOffice Calc tukee myös muotoa. Jos käytät Exceliä tai Calcia, yritä ensin avata kyseinen ohjelma ja siirtyä sitten tiedostoon, jonka haluat avata. Sinulla on yleensä parempi onni avata se tällä tavalla kuin yrittää määrittää tietokoneesi avaamaan XLR-tiedostot oletusarvoisesti yhdellä näistä ohjelmista. Voit myös yrittää nimetä tiedoston uudelleen .XLS-tiedostotunnisteeksi ja avata sen sitten Microsoft Excelissä tai muussa näitä tiedostoja tukevassa ohjelmassa.

Kuinka muuntaa XLR-tiedosto

Zamzar on ilmainen tiedostomuunnin, joka toimii selaimessasi (se ei ole ladattava ohjelma) ja muuntaa XLR-tiedostot XLS-, XLSX-, PDF-, RTF-, CSV- ja muiksi vastaaviksi muodoiksi. Saatat myös olla onnea muuntaa tiedosto, kun se on avattu jossakin yllä mainituista ohjelmista, kuten Excel tai Calc. Jos sinulla on jo Microsoft Works tietokoneellasi, mutta haluat vain tiedoston eri muodossa, voit tehdä sen myös siellä. XLR-tiedoston muuntaminen jollakin yllä olevista ohjelmista tapahtuu yleensä Tiedosto > Tallenna nimellä valikossa. Esimerkiksi, jos käytät Microsoft Worksia, avaa vain tiedosto ja valitse sitten valikkovaihtoehto, jotta voit valita esimerkiksi WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV tai TXT. Muista myös ylhäältä tuleva vinkki tiedostotunnisteen muuttamisesta. Tämän tekeminen ei muuta sitä tarkalleen, mutta se näyttää toimivan monissa tapauksissa, jolloin voit avata sen missä tahansa XLS-katselu- tai muokkausohjelmassa, joka sinulla voi olla tietokoneellasi. Nämä nimikirjaimet viittaavat myös äänilaitteiden sähköliittimiin. Voit ostaa XLR-muuntimen USB-muistiin sellaisilta verkkosivustoilta kuin Amazon.com.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei avaudu yllä olevien ehdotusten kokeilemisen jälkeen, on hyvät mahdollisuudet, ettet todellakaan käsittele XLR-tiedostoa. Tämä on melko helppo sekoittaa, koska monet tiedostotunnisteet näyttävät samoilta. X_T on yksi esimerkki. Toinen on XLF, joka on todella lähellä oikeinkirjoitusta, mutta on varattu XLIFF Document -tiedostoille; voit lukea yhden tekstieditorilla. XIP on toinen, jonka luulet liittyvän jollain tavalla laskentataulukotiedostoon, mutta macOS Signed Archive -muoto käyttää tätä tiedostotunnistetta.