Skip to content

Mikä on XLS-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

XLS-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Microsoft Excel 97-2003 -taulukko. Uudemmat Excel-versiot tallentavat laskentataulukot oletusarvoisesti XLSX-tiedostoina. XLS-tiedostot tallentavat tietoja rivit ja sarakkeet taulukoihin tukemalla muotoiltua tekstiä, kuvia, kaavioita ja muuta.

Makrotoiminnot sisältävät Excel-tiedostot käyttävät XLSM-tiedostotunnistetta.

Kuinka avata XLS-tiedosto

XLS-tiedostot voidaan avata millä tahansa Excel-versiolla. Jos sinulla ei ole Exceliä, voit käyttää Microsoftin ilmaista Excel Vieweria, joka tukee tiedoston avaamista ja tulostamista sekä tietojen kopiointia siitä. XLS-tiedostojen avaamiseen ja muokkaamiseen voidaan käyttää useita ilmaisia ​​Excel-vaihtoehtoja, mukaan lukien WPS Office ja OpenOffice Calc. Tämän tiedostotyypin avaaminen ja muokkaaminen on helppoa Chrome-selaimessa ilmaisella Office Editing for Docs, Sheets & Slides -laajennuksella. Sen avulla voit tarkastella ja muokata verkossa löytämiäsi XLS-tiedostoja lataamatta niitä tietokoneellesi. Voit myös avata tiedostoja tietokoneeltasi vetämällä ne selaimeen. Tiedoston tallentaminen Chrome-laajennuksella pakottaa sen tallentumaan uudempaan XLSX-muotoon. Jos et käytä Chromea, voit silti avata ja muokata tiedostoa vain verkossa ilmaisella Zoho-taulukolla. Se tukee online-tilille tai tietokoneelle tallentamista useissa muodoissa, mukaan lukien takaisin XLS: ään. DocsPal on toinen ilmainen katsoja, joka on puhtaasti katsoja, ei toimittaja. Koska se toimii verkossa ilman asennusta, se toimii kaikissa selaimissa ja käyttöjärjestelmissä.

Kuinka muuntaa XLS-tiedosto

Jos käytät jo jotakin jo mainitsemastasi taulukkolaskentaohjelmasta, muuntaminen on helpointa avaamalla tiedosto kyseisessä ohjelmassa ja tallentamalla se sitten toiseen muotoon. Tämä on ylivoimaisesti nopein tapa tallentaa muihin muotoihin, kuten CSV, PDF, XPS, XML, TXT ja XLSX. Jos sinulla ei ole asennettuna XLS-editoria tai et halua asentaa sitä, ilmainen vaihtoehtoisen muuntimen käyttö on toinen vaihtoehto. Zamzar on yksi esimerkki, joka toimii verkossa tallennettaessa MDB: hen, ODS: ään ja muihin, mukaan lukien kuvamuodot, kuten JPG ja PNG. Jos tiedostossasi on tarvitsemasi tiedot avoimessa, jäsennellyssä muodossa, Mr. Data Converter -verkkotyökalu on loistava vaihtoehto. Se muuntaa XLS: n XML: ksi, JSON: ksi ja useiksi muiksi vastaaviksi muodoiksi.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Eikö tiedostosi vieläkään voi avata kunnolla käyttämällä yllä olevia ehdotuksia? Varmista, että luet laajennusta oikein äläkä sekoita XLR-, XSL-, XLW- tai XSLT-tiedostoa XLS-tiedostoon.

Kuinka murtaa XLS-salasana tai avata XLS

Voit helposti suojata salasanalla XLS-tiedostot käyttämällä ohjelmaa, kuten Excel. Voit käyttää samaa ohjelmaa myös salasanan poistamiseen. Mitä teet kuitenkin, jos olet unohtanut XLS-tiedostosi salasanan? Ilmaisella salasanan palautustyökalulla voidaan avata sellainen, joka on suojattu salasanalla ”avaa salasana”. Yksi ilmainen työkalu, jonka voit kokeilla ja jonka pitäisi löytää salasana, on ohjattu Word- ja Excel-salasanan palautustoiminto. Vaikka se ei ole ilmainen, Excel Password Recovery Lastic on toinen vaihtoehto.