Skip to content

Mikä on XLSB-tiedosto?

29 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

  • XLSB-tiedosto on Excel Binary Workbook -tiedosto.
  • Avaa yksi Excel Viewer-, Excel- tai WPS Office -laskentataulukoilla.
  • Muunna XLSX: ksi, CSV: ksi ja muiksi joidenkin näiden ohjelmien tai muun taulukkolaskentaohjelmiston avulla.

Tässä artikkelissa kuvataan, mitä XLSB-tiedostot ovat, kuinka ne eroavat muista Excel-muodoista, kuinka avata yksi ja kuinka muuntaa ne muiksi muiksi muodoiksi, kuten PDF, CSV, XLSX jne.

Mikä on XLSB-tiedosto?

XLSB-tiedosto on Excel Binary Workbook -tiedosto. Ne tallentavat tietoja binaarimuodossa XML: n sijaan, kuten useimmissa muissa Excel-tiedostoissa (kuten XLSX). Koska XLSB-tiedostot ovat binaarisia, ne voidaan lukea ja kirjoittaa paljon nopeammin, mikä tekee niistä erittäin hyödyllisiä erittäin suurille laskentataulukoille. Kun käsittelet isoja laskentataulukoita, saatat huomata myös pienempiä tiedostokokoja käytettäessä XLSB vs XLSX. XLSB-tiedostot tallentavat laskentataulukotiedot aivan kuten mikä tahansa muu Excel-työkirjamuoto. Työkirjat voivat sisältää useita laskentataulukoita, ja jokaisessa laskentataulukossa on joukko soluja ryhmiteltyinä riveillä ja sarakkeilla, joissa voi olla tekstiä, kuvia, kaavioita ja kaavoja.

XLSB-tiedostot.

Kuinka avata XLSB-tiedosto

XLSB-tiedostoon on mahdollista upottaa makroja, jotka voivat tallentaa haitallista koodia. On tärkeää olla erittäin varovainen, kun avaat tällaisia ​​suoritettavia tiedostomuotoja, jotka olet ehkä saanut sähköpostitse tai ladannut verkkosivustoilta, joita et tunne. Katso suoritettavien tiedostotunnisteiden luettelo luettelo tiedostopääteistä välttämiseksi ja miksi. Microsoft Office Excel (versio 2007 ja uudemmat) on ensisijainen ohjelmisto, jota käytetään XLSB-tiedostojen avaamiseen ja XLSB-tiedostojen muokkaamiseen. Jos sinulla on aiempi Excel-versio, voit silti avata, muokata ja tallentaa XLSB-tiedostoja sen mukana, mutta sinun on ensin asennettava ilmainen Microsoft Office Compatibility Pack. Jos sinulla ei ole Microsoft Office -versioita, voit käyttää OpenOffice Calcia tai LibreOffice Calcia XLSB-tiedostojen avaamiseen. Microsoftin ilmaisen Excel Viewerin avulla voit avata ja tulostaa XLSB-tiedostoja ilman Exceliä. Muista vain, että et voi tehdä mitään muutoksia tiedostoon ja tallentaa sen sitten takaisin samaan muotoon – tarvitset siihen täydellisen Excel-ohjelman. XLSB-tiedostot tallennetaan ZIP-pakkauksella, joten vaikka voit ”avata” tiedoston ilmaisella zip / unzip-apuohjelmalla, se ei anna sinun lukea tai muokata sitä kuten ylläolevat ohjelmat voivat tehdä.

Kuinka muuntaa XLSB-tiedosto

Jos sinulla on Microsoft Excel, OpenOffice Calc tai LibreOffice Calc, helpoin tapa muuntaa XLSB-tiedosto on avata tiedosto ohjelmassa ja tallentaa se sitten takaisin tietokoneellesi toisessa muodossa. Joitakin näiden ohjelmien tukemia tiedostomuotoja ovat XLSX, XLS, XLSM, CSV, PDF ja TXT.

XLSB-tiedostot ja makrot

XLSB-muoto on samanlainen kuin XLSM – molemmat voivat upottaa ja suorittaa makroja, jos Excelissä on käytössä makrotoiminnot. Tärkeä asia on kuitenkin ymmärtää, että XLSM on makrokohtainen tiedostomuoto. Toisin sanoen tiedostopäätteen lopussa oleva ”M” osoittaa, että tiedosto voi sisältää makroja, mutta ei-makro-vastineella XLSX voi olla myös makroja, mutta se ei pysty suorittamaan niitä. XLSB, toisaalta , on paljon kuin XLSM siinä mielessä, että sitä voidaan käyttää makrojen tallentamiseen ja suorittamiseen, mutta ei ole makrovapaata muotoa, kuten XLSM: llä. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että ei ole yhtä helposti ymmärrettävää, makro voi olemassa XLSM-muodossa, joten on tärkeää ymmärtää, mistä tiedosto on peräisin, jotta varmistetaan, että se ei lataa haitallisia makroja.

Lisää apua XLSB-tiedostoihin

Jos tiedostosi ei avaudu yllä ehdotettujen ohjelmien kanssa, ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tarkistaa, on se, että tiedostosi tiedostopääte lukee oikeastaan ​​”.XLSB” eikä vain jotain, joka näyttää samanlaiselta. Muiden tiedostomuotojen sekoittaminen XLSB: n kanssa on todella helppoa, koska niiden laajennukset näyttävät samanlaisilta. Esimerkiksi, saatat todella olla tekemisissä XLB-tiedoston kanssa, joka ei avaudu Excelissä tai OpenOffice -ohjelmassa normaalilla tavalla, kuten odotit XLSB-tiedoston toimivan. Seuraa tätä linkkiä saadaksesi lisätietoja näistä tiedostoista. XSB-tiedostot ovat samankaltaisia ​​tiedostotunnisteen oikeinkirjoituksen suhteen, mutta ne ovat todella XACT Sound Bank -tiedostoja, joilla ei ole mitään tekemistä Excelin tai laskentataulukoiden kanssa. Sen sijaan nämä Microsoft XACT -tiedostot viittaavat äänitiedostoihin ja kuvaavat, milloin niitä tulisi toistaa videopelin aikana. Toinen olla varovainen on XLR. Tiedoston iästä riippuen se ei ehkä avaudu lainkaan Excelissä. Jos sinulla ei ole XLSB-tiedostoa ja siksi se ei toimi tällä sivulla mainittujen ohjelmien kanssa, etsi sitten sinulla oleva tiedostotunniste, jotta voit selvittää, mikä ohjelma tai verkkosivusto voi avata tai muuntaa tiedostosi.