Skip to content

Mikä on XLTM-tiedosto?

28 de kesäkuu de 2021

XLTM-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Microsoft Excelin luoma Excel Open XML Macro-Enable Template -tiedosto. Niitä käytetään rakentamaan samalla tavalla muotoiltuja XLSM-tiedostoja. Tiedosto on samanlainen kuin Excelin XLTX-muoto siinä mielessä, että siinä on tietoja ja muotoilua, paitsi että niitä käytetään myös laskentataulukoiden tekemiseen, jotka voivat suorittaa makroja, kun taas XLTX-tiedostoja käytetään muiden kuin makro-XLSX-laskentataulukoiden luomiseen.

Kuinka avata XLTM-tiedosto

XLTM-tiedostot voidaan avata, muokata ja tallentaa takaisin samaan muotoon Excelin kanssa, mutta vain, jos sen versio on 2007 tai uudempi. Jos käytät vanhempaa versiota, voit silti työskennellä tiedoston kanssa, mutta sinun on asennettava ilmainen Microsoft Office -yhteensopivuuspaketti. Jos sinun tarvitsee vain tehdä avata käytä laskentataulukkoa äläkä muokkaa sitä tai suorita makroja, käytä Microsoftin ilmaista Excel Viewer -työkalua. Joitakin ilmaisia ​​Excel-vaihtoehtoja, jotka voivat avata tämän tyyppisen, ovat WPS Office -taulukot, LibreOffice Calc, OpenOffice Calc ja SoftMaker Officen PlanMaker. Voit myös muokata yhtä kyseisillä ohjelmilla, mutta kun tallennat, sinun on ehkä valittava toinen tiedostotyyppi, jos ne eivät tue takaisin tallentamista XLTM: ään. Google Sheetsin avulla voit ladata XLTM-tiedostoja, jotta voit tarkastella ja jopa tehdä muutoksia soluihin, kaikki verkkoselaimessa. Voit myös ladata sen, kun olet valmis, mutta et voi palata samaan muotoon. XLSX, ODS, PDF, HTML, CSV ja TSV ovat tuettuja vientimuotoja. Jos huomaat, että jokin tietokoneesi sovellus yrittää avata tiedoston, mutta se on väärä sovellus, tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan sen, muuta oletusarvoista ”avointa” ohjelmaa XLTM-tiedostoille Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLTM-tiedosto

Jos sinulla on Excel asennettuna, voit muuntaa tiedoston muotoon paljon tiedostomuotoja avaamalla se ja sitten Tiedosto > Tallenna nimellä valikossa. Näin voit tallentaa XLSX-, XLSM-, XLS-, CSV-, PDF- jne. Tiedostoihin. Muut yllä luetellut tiedostojen avaimet voivat muuntaa tiedoston myös todennäköisesti samoihin tai vastaaviin muotoihin. Ilmainen asiakirjamuunnin voi tallentaa sen myös uuteen muotoon. Suosikkimme tämän tyyppiselle tiedostolle on FileZigZag, koska se toimii kokonaan selaimessa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia. Se muuntaa XLTM-tiedostot PDF-, TXT-, HTML-, CSV-, ODS-, OTS-, SDC-, VOR- ja useiksi muiksi muodoiksi.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Kuten olet ehkä huomannut, Excel käyttää useita tiedostomuotoja eri tarkoituksiin (esim. XLA, XLB, XLC, XLL, XLK). Jos tiedosto ei tunnu avautuvan oikein, tarkista vielä, että luet laajennusta oikein etkä sekoita sitä jonkin muun tyyppiseen tiedostoon. Samankaltaisia ​​ovat tiedostot, jotka Katso liittyvät Exceliin, mutta eivät laskentataulukoita, kuten XLMV, XTL, XTG, XTM ja XLF -tiedostot.