Skip to content

Mikä on XLTX-tiedosto?

26 de kesäkuu de 2021

XLTX-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Excel Open XML Spreadsheet Template -tiedosto. Tämä on Microsoft Excel -mallimuoto, jota käytetään rakentamaan useita XLSX-tiedostoja, jotka sisältävät samat asettelut, muotoilun ja asetukset. XLTX-muoto korvasi vanhemman Office 2007: n ja aiemman XLT-mallin muodon (joka luo samanlaisia ​​XLS-tiedostoja). Se sisältää XML- ja ZIP-tiedostot tiedostokoon pienentämiseksi. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel for Mac ja Excel 365 / Online.

Kuinka avata XLTX-tiedosto

XLTX-tiedostoja käytetään yleensä vain Microsoft Excelin kanssa. Voit avata XLTX-tiedostot Excel-versioissa, jotka ovat vanhempia kuin 2007, jos asennat ilmaisen Microsoft Office Compatibility Pack -paketin. Seuraava ilmainen ohjelmisto voi avata myös XLTX-muodon; he vain eivät voi tallentaa tiedostoa takaisin XLTX: ään (se on tallennettava jotain muuta kuin XLSX tai XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc ja SoftMaker FreeOffice PlanMaker. Voit myös avata tiedoston tiedostojen purkutyökalulla, koska XLTX-tiedostot ovat itse asiassa arkistoja. Se on kuitenkin tuskin hyödyllinen tapa tarkastella tiedoston sisältöä, koska se ei näytä asiakirjaa kuin se avattaisiin Excelissä tai muissa mainitsemissamme taulukkolaskentaohjelmissa. Jos haluat mennä tälle reitille jostain syystä, 7-Zip ja PeaZip ovat kaksi tiedostojen purkutyökalua, joita voidaan käyttää avaamaan XLTX-tiedosto arkistona. Jos huomaat, että jokin tietokoneesi sovellus yrittää avata XLTX-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XLTX-tiedostot, voit vaihtaa oletusohjelman.

Kuinka muuntaa XLTX-tiedosto

Nopein tapa muuntaa XLTX-tiedosto XLSX- tai XLS-tiedostoksi on käyttää yhtä ylhäältä tulevista XLTX-katseluohjelmista / muokkaajista, kuten Microsoft Excel, joka tukee muuntamista molempiin muotoihin. Muut yllä luetellut sovellukset voivat tukea vain yhtä tai toista. Toinen helppo tapa muuntaa XLTX-tiedosto on käyttää FileZigZag-tiedostoa. Se on online-tiedostomuunnin, joka voi tallentaa XLTX-tiedoston XLS-, CSV-, ODS-, OTS-, PDF-, TXT- ja useisiin muihin muotoihin. Jos muunnat XLTX-tiedoston suositummaksi laskentataulukkomuodoksi, kuten XLSX tai CSV, voit avata tiedoston jossakin muussa kuin Microsoft Excelissä. Joitakin vaihtoehtoisia ilmaisia ​​taulukkolaskentaohjelmia ovat WPS Office, Gnumeric ja Spread32.

 1. Avaa selain ja siirry FileZigZagiin.

 2. Joko valitse Selaa tiedostoja tai vedä ja pudota muunnettava XLTX-tiedosto.

 3. Kun Avata valintaikkuna tulee esiin, selaa muunnettavat tiedostot. Valitse se ja valitse sitten Avata.

  Etsitään muunnettavaa tiedostoa.

 4. Alla Muunnettavat tiedostot, sinun pitäisi nähdä lisäämäsi tiedostot. Valitse muunnettava muoto alla Kohdeformaatti.

  Muunna tiedostomuoto.

 5. Valitse Aloita muuntaminen.

  Tiedosto on valmis muunnettavaksi.

 6. Kun tiedosto on muunnettu, valitse ladata uuden tiedoston saamiseksi.

  Tiedosto on valmis ladattavaksi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei avaudu tai muunna yllä olevien ehdotusten avulla, on todennäköistä, että tiedosto ei pääty XLTX-tiedostotunnisteeseen. Jos näin on, sinun on tutkittava kyseistä tiedostotunnistetta nähdäksesi, mitkä ohjelmat tukevat sitä. Esimerkiksi XTL-tiedostot näyttävät liittyvän jollain tavalla XLTX-tiedostoihin, koska niiden tiedostotunniste muistuttaa läheisesti laskentataulukon tiedostomuotoa. XTL-tiedostot ovat kuitenkin todella Vietcong-datatiedostoja, joita Vietcong-videopeli käyttää. LTX on samanlainen, jossa tiedostotunniste näyttää paljon kuin XLTX, mutta sen muoto ei ole millään tavalla yhteydessä. LTX-tiedostot voivat olla STALKER Properties -tiedostoja tai LaTeX Document -tiedostoja. Jos se ei ole vielä selvää, koko syy, miksi sinun on oltava täysin tietoinen tiedostotunnisteesta, on varmistaa, että käytät asianmukaista ohjelmaa sen avaamiseksi. Jos et käsittele XLTX-tiedostoa, tutki tiedostosi todellista tiedostotunnistetta, jotta voit selvittää, mitkä ohjelmat voivat avata tai muuntaa sen.