Skip to content

Mikä on XLW-tiedosto?

24 de kesäkuu de 2021

XLW-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Excel-työtila-tiedosto, joka tallentaa työkirjojen asettelun. Ne eivät sisällä todellisia laskentataulukotietoja, kuten XLSX- ja XLS-tiedostoja, mutta palauttavat sen sijaan fyysisen asettelun siitä, kuinka tällaiset työkirjatiedostot sijoitettiin, kun ne olivat auki ja kun XLW-tiedosto luotiin. Voit esimerkiksi avata useita työkirjoja ruudulla ja järjestää ne haluamallasi tavalla ja käyttää sitten Näytä > Tallenna työtila valikkovaihtoehto XLW-tiedoston luomiseksi. Kun XLW-tiedosto avataan, niin kauan kuin työkirjatiedostot ovat edelleen käytettävissä, kaikki ne avautuvat samalla tavalla kuin teit Excel-työtilatiedoston. Excel-työtilatiedostoja tuetaan vain paljon vanhemmissa MS Excel -versioissa. Ohjelman uudemmat versiot tallentavat useita arkkeja yhteen työkirjaan, mutta Excelin vanhemmissa versioissa käytettiin vain yhtä laskentataulukkoa, joten työkirjasarja tarvitsi tavan tallentaa yhteen tilaan. Jotkut XLW-tiedostot ovat todellisia Excel-työkirjan tiedostoja, mutta vain, jos ne on luotu Excel v4: ssä. Koska tämän tyyppinen XLW-tiedosto on taulukkomuodossa, on rivejä ja sarakkeita soluihin eroteltuina soluina, joihin mahtuu tietoja ja kaavioita.

Kuinka avata XLW -tiedosto

XLW-tiedostot, molemmat edellä selitetyt, voidaan avata Microsoft Excelillä. Jos käytät Macia, NeoOffice-ohjelman pitäisi pystyä avaamaan Excel-työkirjatiedostot, jotka käyttävät .XLW-tiedostotunnistetta.

Kärki

Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata XLW-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XLW-tiedostoja, tutustu artikkeliimme, kuinka muutetaan tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelma tekemällä muutoksen Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLW-tiedosto

Et voi muuntaa Excel-työtilan tiedostoa muuhun muotoon, koska siinä on vain työkirjojen sijaintitiedot. Tälle muodolle ei ole muuta käyttöä Excelin ja asetteluinformaation lisäksi. Microsoft Excelin versiossa 4 käytettyjen XLW-tiedostojen tulisi kuitenkin olla mahdollista muuntaa muihin taulukkolomakkeisiin itse Excelin avulla. Avaa vain tiedosto Excelillä ja valitse uusi muoto valikosta todennäköisesti Tiedosto > Tallenna nimellä.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu, on todella hyvä mahdollisuus lukea tiedostotunniste väärin. Se voi olla todella samanlainen kuin XLW, mutta se ei välttämättä tarkoita, että tiedostoa voidaan käyttää MS Excelissä. Esimerkiksi XWD-tiedosto jakaa kaksi samaa tiedostotunnistekirjainta, vaikka tämäntyyppiset tiedostot ovatkin kuvia. XWB on samanlainen; tällä jälkiliitteellä varustetut tiedostot voivat olla äänitiedostoja, joilla ei ole mitään tekemistä Excelin kanssa. Jos sinulla oleva tiedosto ei todellakaan pääty .XLW-tiedostoon, tutki todellista tiedostotunnistetta saadaksesi lisätietoja sen käytöstä ja mitkä ohjelmat pystyvät avaamaan / muuntamaan sen.