Skip to content

Mikä on XLX-tiedosto?

26 de kesäkuu de 2021

Tiedosto, jolla on XLX-tiedostotunniste, liittyy todennäköisesti Xcelsiukseen, joko Crystal Reports -tiedostona tai lisäosana. Toinen tapa, jolla XLX-tiedostoa käytettiin alun perin, oli XoloX-keskeneräinen lataustiedosto, tiedostotyyppi, jota käytettiin lopetetussa latauksenhallinnassa.

XLX-tiedostot ja Microsoft Excel

XLX: ään liittyy hämmennystä. Vaikka se saattaa kuulostaa Microsoft Excel-pohjaiselta muodolta, se ei ole. Excel ei tue XLX-tiedostoja, ja XLX-tiedostot eivät ole tyypillisiä laskentataulukotiedostoja. Microsoft Excel on ensisijainen ohjelma, joka tukee XLSX-tiedostoja (uudempi muoto) ja XLS-tiedostoja (vanhempi muoto), vaikka XLX näyttää siltä kuin nämä tiedostotunnisteet. Muita Excelissä käytettyjä tiedostomuotoja ovat XLTX, XLK ja XLL, mutta ne eroavat XLX: stä.

Kuinka avata XLX-tiedosto

SAP Crystal Reports voi avata ja käyttää XLX-tiedostoja, jotka ovat Xcelsius Crystal Reports -tiedostoja. Myös Crystal Xcelsius toimii, ja todennäköisimmin XLX-lisäosatiedostoja käytetään. Jos tietokoneesi sovellus yrittää avata XLX-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XLX-tiedostot, voit muuttaa sitä, mikä ohjelma tekee sen Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLX-tiedosto

Jos sinulla on Xcelsius Crystal Reports -tiedosto, voit todennäköisesti viedä sen tai tallentaa sen toiseen tiedostomuotoon yllä mainitulla ohjelmistolla. Kuitenkin, jos tiedostoa käytetään lisäosana, kuten useimpia lisäosatiedostoja, et todennäköisesti voi muuntaa sitä muuhun muotoon. Tiedoston muuntotyökalu tarvitaan tiedoston muuntamiseksi yhdestä muodosta toiseen. Jotkut latauksenhallintaohjelmat toimivat kuitenkin (liittämällä tiedostoon väliaikaisen tiedostotunnisteen latauksen aikana), nimeä väliaikainen tiedostotunniste uudelleen nimeksi se, jolla ohjelma uudelleennimeää.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei avaudu yllä mainittujen ohjelmien kanssa, tarkista tiedostotunniste. Saatat hämmentää toista tiedostotyyppiä, joka päättyy XLX: ään. Aivan kuten Excel-tiedostot voidaan sekoittaa XLX-tiedostoon, on olemassa myös muita vastaavia tiedostotunnisteita. XLF on yksi esimerkki. Kaksi ensimmäistä kirjainta ovat samat, mikä näyttää ensi silmäyksellä olevan jotain tekemistä XLX-tiedostojen kanssa. Mutta nämä tiedostot ovat XLIFF Document -tiedostomuodossa ja niitä voidaan tarkastella millä tahansa tekstieditorilla. Toinen esimerkki on LXK-tiedostotunniste, jota käytetään Lexicon Link-up -tiedostoissa, jotka avautuvat COREX: n kanssa.