Skip to content

Mikä on XNB-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

  • XNB-tiedosto on XNA Game Studio Binary -tiedosto.
  • Tiedostoa käyttää Microsoft XNA Game Studio.
  • Pura kuvat yhdestä käyttämällä XNB Extractia tai muunna ääneksi XNB: llä WAV: ksi.

Tässä artikkelissa kuvataan mitä XNB-tiedostot ovat ja miten voit avata sen joko purkamaan PNG-tiedostoja tai tallentaa äänen toiseen muotoon.

Mikä on XNB-tiedosto?

XNB-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on XNA Game Studio Binary -tiedosto. Sitä käytetään alkuperäisten pelitiedostojen tallentamiseen omaan muotoon. Englanniksi: XNB-tiedosto on yleensä pakattu tiedosto, joka on täynnä kuvia, jotka näkyvät XNA Game Studiolla luotussa videopelissä, mutta ne voivat sisältää myös muita pelitietoja, kuten äänitiedostoja. Jotkut ohjelmistot saattavat viitata näihin tiedostoihin nimellä koottu omaisuus tiedostot.

XNB-tiedoston avaaminen

XNB-tiedostojen todellinen lähde on Microsoft XNA Game Studio, työkalu, joka toimii Visual Studion kanssa ja auttaa luomaan videopelejä Windowsille, Windows Phoneille, Xbox 360: lle ja (nyt poistetulle) Zune-ohjelmalle. Tämä ohjelma ei kuitenkaan ole käytännöllinen työkalu kuvien purkamiseen XNB-tiedostoista. Paras panoksesi on ohjelma nimeltä XNB Extract, joka on kannettava työkalu (eli asennusta ei tarvita), joka poimii PNG-tiedostot pakatusta XNB-tiedostosta, jonka kanssa työskentelet. Voit käyttää sitä kopioimalla XNB-tiedoston PAKATTU kansioon, palaa edelliseen kansioon ja avaa Pura tiedostot.batja etsi kuvat sitten PAKKAAMATON kansio. Saatat myös pystyä avaamaan ja / tai muokkaamaan XNB-tiedostoja GameTools GXView -ohjelmalla. Jos olet asentanut GameTools-sovelluksen, mutta et löydä GXView-ohjelmaa, voit avata sen suoraan asennuskansiosta, melkein aina täällä: C: Program Files (x86) GameTools GXView.exe.

Kuinka muuntaa XNB-tiedosto

Tavallinen tiedostomuunnin ei muunna XNB-tiedostoja. Edellä mainitsemamme työkalut on suunniteltu saamaan kuvatiedostot yhdestä, mikä on todennäköisesti mitä haluat tehdä. Voit kuitenkin kokeilla myös TExtractia, TerrariaXNB2PNG: tä tai XnaConvertia, jos yllä oleva ohjelmisto ei auta. XNB: stä WAV: iin voit kopioida WAV-äänitiedoston XNB-tiedostosta. Jos haluat, että WAV-tiedosto on jossakin muussa äänimuodossa, kuten MP3, voit käyttää ilmaista äänimuunninta.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos yllä olevat työkalut eivät avaa XNB -tiedostoa, on mahdollista, että sinulla ei ole mitään tekemistä XNA Game Studion kanssa, jolloin se on sen sijaan täysin erilainen muoto. Parasta on nähdä, mihin kansioon XNB-tiedosto on tallennettu, ja sen pitäisi tarjota konteksti, joka voi auttaa sinua määrittämään sitä käyttävän ohjelman. Yksi yleinen syy, miksi tiedostot eivät avaudu ohjelmissa, joiden kanssa luulet heidän pitäisi työskennellä, on, jos luet väärin tiedostopääte. Esimerkiksi, vaikka XMB- ja XNK-tiedostot muistuttavat XNB-tiedostotunnistetta, kumpikaan ei ole yhteydessä toisiinsa eikä siksi avaudu samoilla ohjelmilla.